Şimdi Ara

DH Western Filmleri Kuşağı - Il buono, il brutto, il cattivo - Sergio Leone (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
2
Favori
5.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 00.00 dan sonra listeyi açıklayacağım.
  • Yaz beni dostum. Çok uzun süredir doğru düzgün western çıkmıyor. Aklımda kalan True Grit'in remake'i, 3:10 Yuma ve Jesse James var bir tek. Nerde o Butch Cassidy and the Sundance Kid'ler, Once Upon a Time in America'lar.
  • Dolar üçlemesi hariç izlemedim ve bunlar kadar keyifle izleyebileceğim western olduğunu sanmıyorum dünyada. Django onlara yaklaştı ama o bile tam anlamıyla western sayılmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aseuz

    PM attım ayrıca aşağıdaki film en sevdiklerimden bir tanesidir yakın zaman da izlenmesi için listeye girmesini istiyorum.




    Bu filmi ben de merak ettim herhalde çok günyüzüne çıkmış bir film değil ki pek rastlamadım belki de western film aşığı olmadığımdan.Sergio Leone filmiymiş ama ona da dikkat etmek lazım.Torrent sitelerinde var mıdır ki bu filmin hdrip versiyonları bilginiz var mı?
  • Listemiz şöyle :

    Butch Cassidy and the Sundance Kid - George Roy Hill (1969)
    The Searchers - John Ford (1956)
    Once Upon a Time In The West - Sergio Leone(1968)
    Unforgiven - Clint Eastwood (1992)
    The Man Who Shot The Liberty Valance (1962)
    A Fistfull Of Dollars - Sergio Leone (1964)
    For A Few Dollars More -Sergio Leone (1965)
    The Good The Bad The Ugly - Sergio Leone (1966)

    Bu izleme sırasıdır yani yarın gece izlenecek film Butch Cassidy and the Sundance Kid'dir.
  • @St.Rendroy Güzel liste olmuş.Hemen hazırlıklara başlayayım yarın için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alberto Ascari

    @St.Rendroy Güzel liste olmuş.Hemen hazırlıklara başlayayım yarın için.

    Evet herkese de haber vereyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St.Rendroy -- 14 Aralık 2013; 11:45:23 >
  • Liste güzel; Clint Eastwood ve Sergio Leone ikilisi ağırlığını koymuş normal olarak :)
  • Arkadaşlar mention anlamadığım bir nedenden çalışmıyor diğer arkadaşlara haber edemedim.Siz de bir denerseniz iyi olur.Gerçi izleme saatini açıklamıştık ama olsun.Bu akşam 00.00 da izlemeye başlıyoruz. Hayırlı olsun hepimize.
  • Zaman geldi umarım herkes hazırdır.Elektrik kesintisi yüzünden benim başlamam 15 dk gecikecek. Neyse herkese iyi seyirler.
  • Herkes izleyebilmiştir umarım :) Film gerçekten harikaydı ve yazacak da çok şey var ama uykulu uykulu sağlıklı bir yorum yapmak çok zor Sabaha düzenlerim.. :)
  • Yaz dostum beni de. Western kültürüm sıfır, geçen dolar üçlemesine başlıyım dedim ilk film bayağı kötüydü.

    Az önce bitirdim Butch Cassidy and the Sundance Kid'i mükemmeldi gerçekten, yeniden kanım ısındı Western'e.
  • Öncelikle listemde olan ama izlemediğim bir filmdi.Hep erteledim.Bu organizasyon vesilesiyle de bugün izleme şansını yakaladım.Öncelikle oyunculuklar mükemmeldi.Paul Newman,Robert Redford ikilisi birbirini müthiş şekilde tamamlamış.Yönetmen müthiş iş yapmış.Filmde bol takip sahnesi olduğu halde hiç sıkmadı.Karakterlerin birbirleriyle muhabbetleri kuşkusuz filmin en güzel yanlarındandı.Filmin müzikleri de müthişti.Tam kararında ve gayet güzel yerlerde kullanılmış.Aklımda kalan ve beğendiğim sahneler ise;
    karakterlerimizin ikinci kez tren soyarken oldukça fazla dinamit kullanıp beklemedikleri bir patlama yaratmaları,Paul Newmanın bisikletle yaptığı hareketler,nehire atlamadan aralarında geçen muhabbet ve atlayınca aynı şekilde didişmeye devam etmeleri,İspanyolca öğrenme çabaları,tabi ki final sahnesi.Ayrıca filmde uzun ama sıkmayan takip sahnelerinde gerildiğimi de belirtmeliyim.Takip edenleri yakından görmememiz de etkili oldu bu durumda diye düşünüyorum.Şunu da belirtmeliyim yolculuğa çıktıktan sonra karakterlerimizin Bolivyaya ulaşana kadar yaptıklarını kare kare izlememiz oldukça güzeldi.Filmin görüntü yönetmeni çok iyi iş çıkarmış.


    Sonuç olarak harika bir filmdi.Bugüne kadar izlemediğime bir yandan üzülürken bir yandan da sevindim diyebilirim.Film zaman zaman gerilimli olurken,zaman zaman güldürmeyi başarıyor.Ayrıca film klasik anlamda Western türünden ayrılıp çok daha özgün olmuş diyebilirim.

    Son olarak bu organizasyonu düzenleyen St.Rendroy'a teşekkür ediyorum.




  • Şu elektrik kesintileri dağıttı beni.İndirdiğim kopya bozuk çıktı ilk dakikadan sonra koptu sonra elektrik gitti uzun bir süre.Ben de yattım . Organizatör olarak katılamam katılımcı arkadaşlara büyük ayıp oldu herkesten çok özür diliyorum ancak durumumu söyledim.

    Bu akşam filmi izleyip yorumumu koyacağım.

    @Alberto Ascari Dostum izleyip yorumlamış yorumunu okumadım izlemediğim için daha ama ona çok teşekkür ediyorum. No-one dostum da izlemiş bugün yorumunu bekliyorum.

    @Rotarian Dostum da izlemiş ona da çok teşekkür ediyorum . Listeye de yazıyorum adını.

    Katılımcı az olmuş ama yine de zaman ayıran herkese teşekkür ediyorum.Ve tekrar özür diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St.Rendroy -- 15 Aralık 2013; 12:41:00 >
  • Film her ne kadar Western’in uzatma dakikalarında geçse de vahşi batı öğelerinin hepsini içinde barındırıyor. Öncelikle karakterler sinema tarihinin kesinlikle en keyifli iyi ikililerinden. Her dakika esprililer; hatta ölüm anında bile Butch sempatikliğiyle Kid’den daha ön planda ve seyirciye daha çok yakınlık hissi uyandırıyor. Paul Newman’ın tabiri yerindeyse “cool” oyunculuğu da önemli bir etken tabi. Katharine Ross filme apayrı bir güzellik katmış. Kovboy kız olarak daha ön planda kalabilirdi diye düşünüyorum ama filmin gidişatına göre de o kadarı yeterliydi sanırım.

    Açılış Western’e yakışır şekilde olmuş; “Bugün ölüler ama bir zamanlar Batı’yı idare ettiler.”

    Tren soyma sahnelerindeki diyaloglar çok keyifliydi.
    Özellikle aynı treni 2. soyuşlarında trendeki elemanın “...bilmem ne demiryolları adına..” falan demesinden sonra, Butch’ın “Hey, Woodcock” deyişine iyi güldüm. Akabinindeki orantısız patlama da çok iyiydi. Spoilera ek olarak öğretmenlerinden banka soymak için İspanyolca öğrenmeleri ve soymaya çalışmaları da iyi komediydi.

    Nehre atladıkları sahne ve bisiklet sahnesi de klasikler arasındaki yerini haketmişler. O sahnedeki müziği de unutmamak gerek;




    Butch'ın bisikleti savururken “hay ben sizin geleceğinize” demesi aslında bu ikilinin zamanlarının dolduğunu gösteriyordu bana göre. Western bitti biz de bittik misali. Sinematografi olarak yine bu tür arasında en iyi olduğu şüphesiz. Bluray izlenmesi tavsiye edilir.

    Son sahnede Red Dead Redemption’ı bitirenler bilir; öyle bir final bekliyordum ama yine de güzel bir kareyle bitirdiler.

    Filmin repliği; Who are those guys?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No-One -- 15 Aralık 2013; 14:16:40 >




  • @St.Rendroy Rica ederim dostum.Elektrik kesintisi zaman zaman olabiliyor maalesef.En büyük derdimiz bu olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alberto Ascari

    @St.Rendroy Rica ederim dostum.Elektrik kesintisi zaman zaman olabiliyor maalesef.En büyük derdimiz bu olsun.

    Ülke genelinde bir çok arıza çıkmış Enerji bakanı da açıklama yapmış zaten.Beni buldu bu da malesef. Valla çok mahçup oldum , kusura bakmayın dostlar.
  • Hiç önemli değil dostum. Zaten katılan pek kimse yok, sıkma canını.
  • Arkadaşlar ayrıca texas-western ortamını seviyorsanız, coen brothers filmlerini öneririm. Öncelikle No Country For Old Men tabii ki. Vahşi batı ortamının günümüzdeki hali de çok ilgi çekici geliyor bana.
  • Biraz geç yorum yaptım ama, filmi dün izledim umarım herkes de izlemiştir.Böyle mizah yüklü bir film izleyeceğimi hiç düşünmüyordum.Bu ikiliyi Sting filminde izlemiştim aynı orada olduğu gibi burada da güzel iş çıkarmışlar.Klasik western filmlerinden ayrılıyordu, kesinlikle çok hoş bir filmdi.Sert, kaba ve acımasız kovboyların aksine kibar ve sempatikler.Bazı sahnelerde gerçekten güldüm özellikle Bolivya'da bankaya girdiklerinde ispanyolca bilmedikleri için birbirlerine bakmaları ve Cassidy'nin bisikletle şov yaparken düştükten sonra boğaya verdiği tepki.Kesinlikle tavsiye edilecek sıkmayacak bir westerndi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.