Şimdi Ara

____ ::: DH SAAB TAKIMI ::: _____ (142. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.471
Cevap
58
Favori
318.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yavaş yavaş hazırlıklar devam ediyor.

    http://www.saabturkiye.net/logo.jpg
     ____ ::: DH SAAB TAKIMI ::: _____




  • drdilmen D kullanıcısına yanıt
    Bunun hastasıyım hocam ya. 40.500 lira idi önceki fiyatı ama 500 liranın lafı olmaz param olsa pazarlık bile yapmam :)
  • Merakla takipteyiz. Site tamamlanınca forumdaki araçların da bi albümünü koyarız artık...
  • Eve yeni girdim ön krom ızgaranın kromunu söktüm ve ızgara logo iptali yaptım. Şuanda ön ızgaramın kromajı ve logosu yok. Siyah oldu tamamen. Birkaç gün böyle kullanacağım. Kromajını ve ızgaraya plasti dip uygulaması gelecek =) Orjinal sinyallerimde geldi fakat sol tarafın sinyali kastı. 9-3 olarak gelmişti sol taraf tüm görünüşü tasarımı aynı olmasına rağmen conta nedeniyle kasma yaptı. Çamurluk tarafında boşluk oldu. Diğer kısımınki 900 modelininki olduğundan sorun olmadan yerleşti. Erhan Abi ye söyledim 900 ün sol tarafını yurt dışından sipariş geçti. Temmuz Ağustos gibi sol tarafı bekliyorum.

    @brktrgt Abi dediğimiz gibi Erhan Abi sağolsun çoğu parçada yardımcı oluyor.

    Cem Abi beklemek gerekiyor. Saab piyasası canlanacak =) Ben Saab a mail göndereceğim ne oldu durumlar diye ne ayak ne iş what foot kim distribütör olacak puhaha =)

    @brktrgt @drdilmen @Onurcukka




  • bugun sagolsun erhan abıyle ıletısıme gectım ve gercekten defalarca aradı soyle yapsak etsek senın ıcın daha ıyı olurdıye. gercektende sundugu cozumler ve uygun fıyatlar gercekten makul cunku servıs fıyatının nerdeyse yarı fıyatına aynı ısı yapıyor. bu arada kromajları nıye soktun ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brktrgt

    bugun sagolsun erhan abıyle ıletısıme gectım ve gercekten defalarca aradı soyle yapsak etsek senın ıcın daha ıyı olurdıye. gercektende sundugu cozumler ve uygun fıyatlar gercekten makul cunku servıs fıyatının nerdeyse yarı fıyatına aynı ısı yapıyor. bu arada kromajları nıye soktun ?

    Yeni projem böyle birşey olacak =) Arabanın rengini işin içine katmazsak ön böbrekler ve ön ızgara mat siyah olacak. Benim tamponun üstü geniş siyah bantlı ve orayıda mat siyah yaptım mı çok faklı bir görünüm elde edeceğim. Farlarada siyah koruma bantı çektireceğim şimdilik.
     ____ ::: DH SAAB TAKIMI ::: _____




  • Abi dediğim gibi Erhan Abi iyidir. Beni Ankara'da birkaç kişiyle tanıştırdı sağolsun. Senide yönlendirecektir en yakın zamanda. Gerçi ben arabamı kendim onarıyorum artık. Servise gitmiyorum. Çünkü servisler para almak için ellerinden geleni yapıyorlar ve arabadan anlamıyorlar.

    Benim araba ilk marşı geç alıyordu. 10 saniye kadar araba gıy gıy gıy gıy. Bunun haricinde de arabanın rolantisi 1.3 civarındaydı. Kırmızı ışıkta vitesi boşa geçirince devir otomatikmen 1.3 e geliyor yakıtı fazla harcıyordu. Arabayı bilgisayara bağlamalarına rağmen arıza tespiti yapamadılar !!! Gitmediğim servis kalmadı Ankara'da ve servislere göre değişecek parça listesi şöyleydi. Hatta bu sorunlarımın giderilmesi için randevu bile aldım.

    - Rolanti motoru arızalı ( Onarım ücreti 900 TL )
    - Motor hava alıyor ( Nereden aldığı tespit edilecek 100 TL de olur 2000TL 'de fiyat arıza tespitinden sonra)
    - Hava akış metresi bozuk (500$ civarı bulursan dua et) Gerçi bu sebeple bu parçayı temizleyeyim derken geçen ay kırdım
    - Benzin pompası değişecek (250-1000TL arası parça kalitesine göre)
    - Oksijen sensörü , motor ısı sensörü vs vs bir sürü sensör var fiyatları aklımda değil onlarında değişeceği söylendi.

    2 gün önce motoru yeniden açtım. Kendim sorunu çözeceğim dedim artık. Pratik belli benzin motora geliyor ateşleme oluyor ve motor çalışıyor. Benzin pompası arızalıysa arabanın hiç çalışmaması gerekirdi. Bu sebeple benzin motoru seçeneğini eledim. Sırada ateşleme mekanizması vardı. Bujilerden başladım fakat bujileride geçen ay değiştirmiştim. Buji kabloları olabilir mi ? Buji kablolarında eğer sorun olursa araba yolda giderken titreme yapması lazım. Sonuçta motor sıcak genleşmeden ve motor sarsıntısından sürekli temassızlık olacaktır. Bu seçeneğide eledim. Motor sıcaklık sensörü , oksijen sensörü cart curt sensörü olsa arabanın motoru düzgübn çalışmaz verim alamam ve araba motor arızası yakması lazım ve arıza tespit cihazında çıkması lazım. Fakat ustalar onları düşünmediği için değişmesi gerektiğini söylüyorlardı Neyse sırada distribütör kaldı. Distribütörü epey incelemem Distribütörün girişinde Hall Sensör var onu tespit ettim.http://shop.speedparts.se/en/prod/900-94-98/electrical/ignition/1034875_9134875.html Bizim ustalar bilmez bu sensörü =) Sorsan öyle bir sensör yok derler. Onun distribütöre bağlı bir jack olduğunu ve distribütörle bir olarak değiştiğini düşünüyorlar ki yanılıyorlar. Benim hall sensörün ayağı kırılmış. Bu sebeple hall sensör distribütörün içine girmediğinden kablolarıyla birlikte sarkma yapıyor ve ateşleme tam olmadığından motor geç alıyormuş. Önce elektrik bantıyla yapıştırdım fakat motor sıcaklığına dayanırmı =) Bantlar sıcaklıkla yumuşadığından araba yolda giderken tekleme yapıyordu. Hemen daha sert birşeyle tutturmak geldi ve plastik kelepçeyle distribütöre sabitledim. Araba artık tek marşla çalışır hale geldi. Ne parça değişimi ne onun bunun değişime gerek kalmadı. Haa bu hall sensör Türkiye'de varmı ? Malesef yok :( Yurt dışı fiyatı 150 tl civarı. Ne yapılması gerekiyor benim distribütörü ilerleyen zamanlarda söküp çıkma parçacıya gitmem ve 1992-1993 Opel Vectra distribütörü diye almam lazım. Distribütörün çıkma fiyatıda komple kapağıyla 150-200TL aralığında ya olur ya olmaz. Belki 100 TL ye de alabilirim.

    Şimdi bu sorunumu çözdükten sonra sırada 1.3 devir problemi vardı ve o problemimide şans eseri çözdüm. Dün Erhan Abi sinyallerimi gönderirdi. Bende montajı yapmak için bizim evin park yerinde arabayı biraz geriye çektim. Sinyalin tekli elektrik kablolarını birleştirerek kırmızı elektrik bantıyla kapladım. Hem sağlam oldu hemde dış etkenlere karşı korunur yapıya girdi. Sinyal kablolarını bağlarken ne göreyim klima basınç tüpünün kablosu sarkmış aşağıya =) Bana basınç tüpü diyorlar ne olduğu bende anlamıyorum klimaya ait bir tüp gibi birşey tam araştırmadım =) O jackından çıkmış. Onu jakına taktım ve kırmızı elektrik bantıyla onuda bantladım. Artık akşam olmuştu arabayı öne çekmek için çalıştırdım birde ne göreyim. Devir 1000 de çakıldı kaldı. Şaka gibi :S Motor soğuktur dedim fazla takılmadım. Sabah işe gelirken Aselsan tarafındaki kırmızı ışıkta beklerken yine boştaydı ve devir 1000 deydi. Batıkent - Aselsan arası motor çoktan ısınmış olur. Sanırım şuanda yine çalıştırsam 1000 de kalacaktır. Şaka gibi iki problemi 1 TL bile maliyetim olmadan çözdüm. Şimdi servise girseydi araba o değişecek bu değişecekti. Sonuç yine aynı olacaktı. Belki motoru indireceklerdi !!! Gerçek söylüyorum 1300 devir için motoru indireceklerdi. Motorda problem var zincir değişmesi gerekecek cart curt muhabbetler. Bu sebeple arabayı iyi tanımak gerekiyor. Artık bir Saab 900'ün neresinden sıkıntısı olduğunu anlayabilecek duruma geldim ve iyiki arabayı servise götürmedim cebimde en az 1000TL kalmış oldu =) @brktrgt @Onurcukka @drdilmen @xxxxlarge

    Aklıma gelmişken Saab 9000 hastayısım :/




  • Burada aktif olan arkadaşlar birleşip biz alalım yahu şu distrübitörlüğü. Yabancıya gitmesin. :)

    Ya Barkın bir de 9-3 al da onu da şöyle 900 seviyesinde öğren biz hiç servis falan uğraşmayalım dostum. Direkt olarak sana gelelim. Basınç tüpü dışarda kalınca klima sürekli çalışıyor gibi algılıyor motor ve kompresörü devreye sokuyor. O yüzden rölantin artıyor. Basit ama güzel çözmüşsün kardeşim. Eline sağlık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drdilmen -- 7 Haziran 2014; 11:31:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drdilmen

    Burada aktif olan arkadaşlar birleşip biz alalım yahu şu distrübitörlüğü. Yabancıya gitmesin. :)

    Ya Barkın bir de 9-3 al da onu da şöyle 900 seviyesinde öğren biz hiç servis falan uğraşmayalım dostum. Direkt olarak sana gelelim. Basınç tüpü dışarda kalınca klima sürekli çalışıyor gibi algılıyor motor ve kompresörü devreye sokuyor. O yüzden rölantin artıyor. Basit ama güzel çözmüşsün kardeşim. Eline sağlık.


    Alalım Abi ama stok olarak 100 e yakın araba çektirirler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drdilmen

    Burada aktif olan arkadaşlar birleşip biz alalım yahu şu distrübitörlüğü. Yabancıya gitmesin. :)

    Ya Barkın bir de 9-3 al da onu da şöyle 900 seviyesinde öğren biz hiç servis falan uğraşmayalım dostum. Direkt olarak sana gelelim. Basınç tüpü dışarda kalınca klima sürekli çalışıyor gibi algılıyor motor ve kompresörü devreye sokuyor. O yüzden rölantin artıyor. Basit ama güzel çözmüşsün kardeşim. Eline sağlık.


    Owwww Abi gerçekten süper bir açıklama güzel bir tespit Abi 9-3 en kısa zamanda alacağım yani 1 sene içerisinde kesin alırım. Fakat Litvanya'da kız arkadaşımın adına Onuda 1 yıl içerisinde öğrenirim. Tabi ki sen arabayı satmazsan. Gerçi farklı markada araba alsan DH Saab takımındasın. Kısacası seni dışlamayız Abimizsin DH Saab'ın en büyüğüsün Ufak bir garaj gibi bir yer açmayı hep düşünüyorum olmazsa kira vermemek için bizim evin bahçesinde ufak bir garaj yeri yapabilirim. Lifte gerek olmadan tüm sorunlara bakılacak şekilde grupça toplanıp herşeyi yapabiliriz Abi sen yeter ki iste =)




  • arkadaşlar bir şey sormak istiyorum.Beğendiğim bir 9.3 modelinin yağ yakma sorunu varmış ama ne kadar yağ yaktığı belli değil? araç manuel olsa şu şekilde testini yapıp ne kadar yağ yaktığını anlıyorum ama otomatik vites de nasıl olur bilmiyorum.yokuş aşağı 1 km kadar 5. vites de gaza basmadan iniyorsun bu motorda kompresör yapıyor sonra aracı boşa alıp dip gaz yaptığında dikiz aynasından bakıyorsun ne kadar duman attığını eğer yağ yakan bir araç ise mavi yada siyah duman atar bunu manuel vites de yapıyorum ama 9.3 de böyle kompresör uygulayarak bir deneme yapılabilir mi?
  • Tüm Saab Sevdalısı dostlarımızı www.saabturkiye.net 'e üye olmaya ve paylaşım yapmaya davet ediyorum. Bilgi paylaşıldıkça çoğalır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Commandotore

    Tüm Saab Sevdalısı dostlarımızı www.saabturkiye.net 'e üye olmaya ve paylaşım yapmaya davet ediyorum. Bilgi paylaşıldıkça çoğalır.

    Hemen üye oldum. Tüm arkadaşlar üye olalım kesinlikle hoş olmuş. Tamamen bize ait bir forumda daha detaylı paylaşımlar olacaktır. Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soyle yapsak madem ankaradayız bır araya gelsek hem fıkır alısverısı hemde elımızden geldıgınce bılgı paylasımı saglasak. acıkcası bende bı kac servıs gezdım ve sureklı aynı sey sadece degıstırelım degıstırelım. belkı bulabılecegımız daha net sonuclar olabılır ?
  • brktrgt B kullanıcısına yanıt
    Ben sizin yerinizde olsam Ankara tayfası çoktan buluşmuştum 1 kere ...


    İstanbul'dakilerde iş yok :D
  • Onurcukka O kullanıcısına yanıt
    basaracaz bız onur :) cok yakın bı zamanda havalarda ısınıyor tamda baya organızasyon yapabılır duruma gelecez umarım. sende katıl ıstanbuldan
  • bu arada alarmım durduk yere calmaya basladı :( acaba bataryası bıtmeye basladıgından mı ınfo ekranında da hata vermeye basladı. nasıl bı cozum yolu ızlemem gerek sızce ? pılı degıstırıp mı dewam etmelıyım yoksa alarm ses sıstemını ıptal mı ettırmelıyım ?
  • drdilmen D kullanıcısına yanıt
    hocam kafam gidip gidip geliyor bu arabaya :) sadece haftasonu araba kullanan biri olsam bir dakka durmam da, her gun her gun ocagima incir agaci diker meret :))
  • 
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.