Şimdi Ara

DH LİNEA TAKIMI (69 ÜYE ) (278. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.672
Cevap
47
Favori
535.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 276277278279280
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aracin ici antifriz kokuyormu, camlar devamli buharlasiyormu? Kaloriferin radyatörüde bozulmus olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu emotion ile emotion plus arasındaki farkı bilen varmı?
    Kimisi dedi ki plus ta esp var diğerinde yok, kimiside plus ta yokuş kalkış desteği ile hız sabitleyici var diğerinde yok, anlamadım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tebrizi

    Arkadaşlar bu emotion ile emotion plus arasındaki farkı bilen varmı?
    Kimisi dedi ki plus ta esp var diğerinde yok, kimiside plus ta yokuş kalkış desteği ile hız sabitleyici var diğerinde yok, anlamadım?

    öğrendiğime göre emotion da yokuş kalkış desteği, esp, asr ve hız sabitleyici yokmuş.
    Antalyada güvenilir expertiz bilen varmı? Kısmetse araç almaya gideceğim.
  • Arkadaşlar 2001 model fiat palio mu sattıktan sonra 2010 model 1.6 multijet emotion plus 65000 km de 39000 tl ye alarak aranıza katılmış bulunyorum.
    Aracı denizliden aldım, bursaya kadar deneme imkanımda olmuş oldu.
    Klima açık gelmeme rağmen ölçmedim ama tahminimce ortalama 0,30 kuruşa geldim, tabi çoğunlukla 120-160km hız arası.

    Takıldığım noktalar;
    Az da olsa bir ıslık sesi var turboda, ama çekişte bir problem yok, yağ yakma v.s. de yok.
    160 - 170 km hızlara çıktığınızda, ileride kırmızı ışık farkettiğinizde mesela, ağar ağar yavaşlamak için frene dokuduğunuzda arabanın içine frenlerden gürültü geliyor, burrrrrr diye -) ama bunu 80-90-120 gibi hızlarda giderken frenlediğinizde yapmıyor, anlayamadım sorunu.
    Arabanın 65000 bakımı gelmiş, yağı suyu değişecekmiş sadece, yağına bakayım dedim, simsiyah! Dizellerde mi böyle acaba? ben palio da hep bal renginin koyusunu görürdüm.
    Birde buna usb taktığımda şarkıları sadece direksiyonda değiştiriyor, oda 2-3 şarkı arasında döndürüp duruyor, diğerlerine geçmiyor onu da anlamadım




  • tebrizi kullanıcısına yanıt
    Fren disklerinizde çarpılma vardır o yüzden vibrasyon yapıyordur..Turboda ıslık sesi olabilir ama turbocuya dinletin sorun var mı baksın..Yağ kararır normaldir,kararmazsa sıkıntı car😁 USB sorununu bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler..
  • 1.6 dizel yakıt değerleri;
    ort.hız 30 km, mesafe 10 km 5.1 lt
    ort.hız 25 km, mesafe 11 km 6,3 lt
    ort hız 33 km, mesafe 9 km 5,5 lt

    Şehiriçinde ortalama 3.viteste, 3-5 defa dip gaz, gerisi sakin kullanım (1500-2000 devir) ile alınan değerler.
    Araç 2010 model 65000 km de. Servisi aradım triger seti 120000 de değişmesi gerekir dedi, ama yıl olarak 5 yılı doldurmuş dedi. Fiyat 1600-1800 arası. + yağ, filtre v.s. bakımı 700 tl civarı. Bosch servis 1000 tl civarı triger + 400 civarı yağ v.s. bakımı. Tanıdığım tamirci :-) 900 tl triger +yağ suğ v.s. bakımı.

    Aracın boyası değişeni hasar kaydı yok, 20000 ve 40000 de servis bakımları olmuş. Ev alma ihtimalimden dolayı 8 ay sonra satma ihtimalim de var, 8 ay içinde yaklaşık 10000 km yaparım. Satarken "servis bakımlı" etiketi olursa avantajı olur diye aklıma geliyor.
    Hele ben napam gardaşlar -)




  • tebrizi kullanıcısına yanıt
    Fiat 9.55535-S1 veya Acea C2 özellikli tem sentetik 5w30 dpf li yağlar işinizi görür. 4.6 lt lazım doğru.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brava 34 -- 30 Mayıs 2017; 21:25:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brava 34 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler, alttaki yağdan siparişi verdim

    http://www.hepsiburada.com/castrol-magnatec-5w30-c2-4-lt-startstop-tu-benzinli-dizel-motor-yagi-p-OTYAGCST052

    Bu arada usb sıkıntısını çözdüm, blue me deki ayarlardanmış. Yol tutuşunu çok beğendim aracın,İlk kalkışı bir benzinli araba gibi veya 1,5 dcı reno motorları gibi değil elbette ama ara hızlanmaları çokiyi, örneğin bir araba sollamak istediğinizde dip gazı verdiğinizde vites değiştirmenize hiç gerek bırakmıyor. Yanlız böyle büyük bir kasada direksiyon çapı çok yetersiz, bu problem nedense bütün fiatlarda var galiba, 1,3 lerde vardı, palio da da vardı. toyota avensis in bi kerede döndüğü yerden ben iki kerede dönüyorum.Öndeki kol dayamayı kullanmak isterseniz vitesleri değiştirmek biraz zorlaşıyor, para-çokomel eğrisi yapmanız gerekiyor-) keşke geriye doğru biraz alınabilseydi. Ama genel olarak çok memnunum, 39000 e alınabilecek en iyi arabayı aldım bence, Accent era baktım, 1,5 dizel 110hp, iyi güzel araba ama, lineaya göre 1-tork düşük 2-araba 5 vites, 3-araçta yokuş kalkış hız sabitleyici v.s yok. Buna yakın donanımlardaki bu km lerdeki diğer markaların arabaları 43-44000 aşağı yok, bunlarda yamalı bohça, temiz olanları 50000 civarı, Adam daıca lara bile 40000 den başlatıyor, hiçbirşey yok, bu nasıl kafa?

    Çok yoğun trafiklerde, Örneğin istanbul gibi, bursada izmir yolu gibi dur kalkı çok olan yerlerde Toyota yaris hybrit ten daha az javascript:;yakacak bir araba yok, üstüne şansımansız otomatiğin konforu, toyota sağlamlığı, ama araba pahalı, ve de sıkışık trafiğe girmiyor iseniz yakıt olarak diğer araçlarla aynı yakarsınız, bu sebepten o kadar parada bu arabaya gerek kalmıyor,

    Eğer almış olduğum arabayı 7-8 ay sonra satma ihtimalim olmasaydı, büyük ihtimal, Mitsubishi atraage 1.2 alacaktım, nedeni 5 yıl garanti ve sağlamlık ve otomatik olması. Yıllarca da binerdim, senelerce bindikten sonra satmak için bekleme riskine de girerdim, ama 7-8 için girmedim.

    Aklına 1.6 dizel almayı geçiren arkadaşlar çok sıkışık trafiklere girmiyorlar ise eğer, bence hiç düşünmesinler 1.6 alsınlar. Tahminimce şehiriçinde 1litre civarı fazla yakar, uzun yolda ise- hatta 80-90 km hızlarda dahi 1,3 ten daha az yakacaktır.-tabi yüksek vites düşük devir kaydıyla -)




  • Arkadaşlar bu arada anladığım kadarıyla usb 3 flash belleklerini blue me görmüyor, usb 2 de sıkıntı yok.
    Triger kayışı değişikliğine garanti verecek bursada önereceğiniz özel servis varmıdır?
  • Dün itibari ile özel serviste bakım yaptırdım, bugün de birmota götürdüm, yaz kampanyasından ücretsiz kontrol yaptırdım, arabanın bir sorunu olmadığını söylediler. Yapılan bakım; Triger seti ve devir daim değişim + motor yağı ve filtresi, polen filtresi, mazot filtresi, hava filtresi değişimi, ön ve arka balata değişimi, ön ve arka disklerin temizliği ve tornadan geçirilmesi+ iç dış yıkama hepsi 1100 tl (motor yağı benden bu arada, rakama dahil değil) Bunları serviste yaptırmaya kalksam 2500 tl den çıkamazdım herhalde.

    Bakımdan sonra aracın motorun sesinde, turbonun sesinde, aracın çekişinde herhangi bir değişiklik farketmedim, sadece sanki biraz fazla yakmaya başladı
  • 38 binde 2014 linea aracim yarim saat once calistirirken tek marsta almadi 4. Veya 5. Marsta calisti ve calisir calismaz , motor ariza lsmbasi yandi. Sorun nedir Acaba? O olaydan sonra 2-3 kere calistirdim ve sorun yoktu ve tek marsta calisti. Fakat lamba hep yaniyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamunaleyküm arkadaşlar aranıza bende yeni katıldım aracım emotıon paket olanından bir kaç sorum olucak sizlere şimdiden teşekkürler cevaplarsanız kusura bakmayın en baştan okumak isterdim ama çok sayfa vardı üşendim

    1.sorum 2010 model 1.3 aracım dpf filtreli mi acaba?

    2.sorum kronik sorunları var mıdır varsa nelerdir

    3.sorum yağ olarak ne kullanmalıyım tekrar sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sarı1919 kullanıcısına yanıt
    Lineaorg web sayfasına gel orada tüm sorulara cevap bulursun,hayırlı olsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sarı1919 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim,zaten cevaplarını da almışsın diğer forumda:) Orada aktif olursan çok şey öğrenirsin..Vakit buldukça oku merak ettiğin konuları..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar Arkadaşlar, Bayramda bursadan başakşehir e giderken, gece gece tam başakşehire girdim, bir baktımki tak tak tak sesi, demim lastik patladı herhalde, indim baktım, lastikler sağlam, biraz devam ettim, baktım ki ses devam ediyor, tekrar kenara çektim. Bir baktım sağ ön lastiğin davlumbazın ön kısmı yerinden çıkmış jantın içine içerden girmiş, jantda bayağı bu plastik malzemeyi yemiş
    napacağız napacağız derken öyle başakşehirdeki misafirhaneye vardık ertesi gün 50 tl ye değiştirdim.hadi o neyse, Şimdi de arabayı durduğu yerde ve giderken direksiyonu hafif de olsa sağa sola çevirdiğinizde aynı davlumbaza sürter gibi ses geliyor, baktım davlumbazlarda sıkıtı yok gibi, tamirciye gösterdim, sol ön amortisör takozu değişmeli dedi, değişecekse ikisi değişir, parçalar 250 civarı 100 küsür de işçilik dediler canım sıkıldı, 65000 km de araba alıyosun sıkıntısı az olsun diye, iki kolonda patladı, alalı 1 ay oldu yine sorunlar, sorunlar. acaba sıkıntı bende mi fiatın bu arabalarında mı yoksa genelde herkesin arabasında bu tür şeyler yaşanıyor mudur? Açıkçası moralim bozuldu biraz, aslında arabanın gidişinden yol tutuşundan memnunum ama....




  • tebrizi kullanıcısına yanıt
    Amortisör takozu lineanın kronik sorunudur ve çözümü çok kolaydır..Takozların çifti 110 tl civardır, işçilik 50-100 tl arası alıyorlar..Takoz alırsanız en son çıkan contalı tipinden alın..Geçmiş olsun..Daha çok bilgi isterseniz "linea.org" adresine girin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0A14CAF8E -- 21 Temmuz 2017; 15:35:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler,
    Kullanma kılavuzunda;
    ön kapylarda 2 adet tweeter (her biri
    30W);
    ❒ ön kapylarda 2 adet orta woofer (çap
    165 mm, her biri 40W);
    ❒ arka kapylarda 2 adet full-range hoparlör
    (çap 130 mm, her biri 40W
    max)
    diye hoparlörleri belirtilmiş. 40 watt nedir ki? çok az geldi bana, gerçi ses yüksekliği iyi ama, şimdi ben ön hoparlörleri patladığı için değiştirmek istesem 40 watlık bir hoparlörmü alacam? 400 wat olmasın o ? Anlamadım. Birde orta boy woofer bağlattırsam direk teybe, kabini de arkaya koysam, acaba teyp anfisiz kaldırırmı? bana baya güçlü bir teypmiş gibi geldi, ses seviyesi 20-22 lerde kolonlar yetmiyordu, 35-40 lara kadar ses seviyesi gidiyorr!!
  • 
Sayfa: önceki 276277278279280
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.