Şimdi Ara

● DH Karakalem Grubu ● [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel] (102. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.088
Cevap
62
Favori
338.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar.
    E.w.i.f.K Merhaba arkadaşım iyi günler diliyorum.Bir portre çalışmam daha var. Bunuda paylaşıyorum fakat bu ve bir evvelki portre çalışmalarımla ilgili yorumlarını bekliyorum.
    ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]
  • @Find yourself and be that Ekledim grubumuza hoşgeldiniz :)

    @CANGO17 Merhabalar, Referans fotoğrafı görmeden yorum yapmak zor. Fotoğrafı ve çiziminizi yan yana koyup geriden bir bakın nerede orantı hatası olmuş nerede uyumsuzluk var bunlara inceleyin mutlaka. İkinci çalışmanızda gözlere takıldım. Sağ taraftaki gözün göz kapağında bir miktar bozulma var gibi geldi. Bunun dışında bana göre yine güzel bir çalışma olmuş. Saçlar başarılı fakat sağ taraftaki saçlar belki biraz daha ne çıkabilir tabi saç rengi çok açık değilse. İyi çalışmalar iyi günler :)
  • İyi günler arkadaşım. Dediğin gibi hatalarımı düzeltmeye çalışıyorum. Henüz bu işe yeni başlayan biri olarak kendimi başarılı göremiyorum. Çünkü beğenerek emek vererek çizimi yapıyorum fakat sonradan nedense beğenemiyorum. Daha iyisini daha az hatalısını yaparım diye bu zamanlara kadar geldik bakalım sonu ne olacak ne zaman bıkacağım bende bilmiyorum. Nerdeyse 3. seneye geldik.
    Yeni bir çalışmamı da paylaşıyorum . Sence nasıl. Teşekkürler.
    25x35 Grafit kalem çalışması. Charles Bronson portresi.

    ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]




  • CANGO17 C kullanıcısına yanıt
    Bir dahaki çalışmanda video kayıt yapar mısın? Çizerken hangi aşamaları nasıl yapıyorsun merak ediyorum.
  • Selam GATIRCAN. Arkadaşım benim video ya geçmem yıllar sürer daha bir tarz edinemedim. Hala bu işi yapanları taklit ederek kullandıkları malzemeleri öğrenerek bir şeyler yapmaya çalışıyorum.Bazı malzemeler bulunmuyor o zaman benzerleri ile çizim yapıyorum o da istediğim gibi olmuyor. Şu anda hiper realist çizimlerle ilgiliyim onun için hiçbir zaman hatasız olmuyacak gibi geliyor bana. Çizim bitince pek istediğim gibi olmadı deyip yeni yapacağım çizimler arıyorum. Resim seçmek bile bazen günlerimi alıyor.
    Sana benim takip ettiğim Emmy Kalia nın ismini vereyim. Youtube dan kanalına gir orda istediğin bilgileri bulabilirsin zannediyorum. Ben 04.03.2017 tarihli paylaşımımda yan cepheden kadın resmini onun videolarını seyrederek yapmaya çalışmıştım. Mesala onun kullandığı Faber Castell perfection 7056 kalem silgiyi bulamadım ve o işi yapacak mono zero silgiyi kullandım onun gibi olmadı. Neyse işte böyle arkadaşım sanada iyi çizimler diliyorum. Hoşcakal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CANGO17 -- 17 Mart 2017; 16:14:5 >




  • @CANGO17 Merhabalar, 3 sene az bir süre değil, ki bence başarılı bir çizgiye geldiniz. Yaptığımız işler bize hiçbir zaman tam olarak yeterli ve güzel gelmeyebilir. Komşumuzun bahçesindeki çimenler bizimkine göre hep daha yeşil gelir hesabı. Okuldaki işlerden artık keyfine portre çizemiyorum ya vakit olmuyor, olduğu zaman da içimden gelmiyor. Ben de bazen bıktım mı acaba diye düşünüyorum.

    Güzel keyifli bir çalışma olmuş elinize sağlık. Kağıdın dokusu çok fazla, 0.5-0.7 yağlı uçlu kalemle detaylara girilebilir çünkü yine daha koyu ton isteyen yerler ve detay noktaları var.Fotoğrafta açık koyu değerleri çok anlaşılır düzeyde ve ara tonlar da mevcut.Mesela burun içi delikleri, şapka iç yüzeyi, saçlar alabildiğine simsiyah. Neden siz de aynı şekilde siyahı basmıyorsunuz anlamıyorum :) Kalemi elime alıp ekranı boyayasım geliyor Daha önce de konuştuk koyu ton kullanmaktan çekinmeyin alın 9B kalemi, o kağıtta yeterli gelmezse bir başka koyu kalemle o şapkaya basın siyahı. Kağıttan dolayı böyle oluyorsa belki daha az gramajlı ve daha ince dokulu bir kağıtla devam edebilirsiniz. Saçlar için en son dokunuş olarak 0.5 kalemle işi bitirebilirsiniz detay verir güzel olur. Keyifli çalışmalar iyi günler :)




  • Selam E.w.i.f.K . Haklısın söylediklerinde, ben bittikten sonra gözüme batıyor ve yaptığımı pek beğenmiyorum. Şu anda 9B yok fakat 8B var o yetmezse Charcoal kalemle yapmaya çalışıyorum. Bende biliyorum koyu renkli kalem arayışındayım. Bu takip ettiğim kişilerin video ve resimlerinde gösterdikleri veya yazdıkları malzemelerden liste çıkardım. Bazılarını bulamadım internetten bakıyorum. Mesela Conte a Paris FUSAIN - CHARGOAL veya GRAFWOOD Caran d'ache Graphite (Bunun yerine STAEDTLER Mars Lumograph aldım. Bunun 9B si yoktu.HB-2B-4B-8B var.)
    Şimdi Faber Castell Polychromos Siyah renk ve Faber Castell PITT CHARCOAL almayı düşünüyorum. Eminönünde hobi markette bulamadım. Araştırıyorum bulursam koyu renkler için bir çözüm olacak. Bu ara yine kömür kalem çizimlere döneceğim herhalde, durum bunu gösteriyor. Ya da karışık bir çalışma yaparım.
    Kağıda gelince dediğin doğru ne kadar az dokulu aldımsada benimde hoşuma gitmedi nokta nokta boşluklar kaldı. Kağıdın gramajı 180 gr önceki yaptıklarım Faber Castell 120Gr. ve dokusu çok azdı. Dokusu az ve 180 veya 200 Gram olanlardan bakacağım ama önce bunları deneyerek bitirmek istiyorum.
    İlgine çok teşekkür ederim. Bende bıkmadan keyifli çizimler diliyorum. İyi akşamlar.




  • ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]



    Ekleyin hocam ben buraya ekliydim diye hatırlıyordumda değilmişim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @narrator12 Ekledim, hoşgeldiniz. Çizim güzel görünüyor. Daenerys Targaryen'in ejderhalarına benziyor
  • Selamlar. 35x50 Kömür kalem Alain Delon Portre çalışması.
    E.w.i.f.K selam arkadaşım. Yorumunu bekliyorum.
    ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]
  • @CANGO17Merhabalar, çok detaya girmeden temel yüz elemanları üzerinden gidecek olursak her iki göz, çene, ve burnu tekrar gözden geçirin derim. Adam fotoğrafta sol yanına bakarken, çizimde gözler direk karşıya bakmış ve göz içine düşen gölgelere dikkat, burada bu sebeple göz bebekleri belirgin değil gibi görünüyor. Elmacık kemiği biraz daha yukarıda olmalı. Son olarak fotoğrafa göre çene biraz daha büyük ve uzun duruyor, çene kemiği yanaklardan tam aşağı yönde inmeli. Elinize sağlık keyifli çizimler :)
  • CANGO17 C kullanıcısına yanıt
    Vaov süper olmuş be.Hiç anlamam bu işlerden ama elinize sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chergui kullanıcısına yanıt
    Selamlar. chergui çok teşekkürler.Sağolun iyi günler.
  • Selamlar arkadaşım. Çok teşekkür ederim. Söylediklerin benim için çok faydalı oluyor. Sanada keyifli çizimler. Hoşcakal.
  • Selamlar. Yeni yaptığım çalışmamı paylaşıyorum. 25x35 Kömür kalem çalışması.
    ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]
  • Bende çizgi roman cikartiyorum . Buyrun kapagi :)



    ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]



    https://store.donanimhaber.com/70/4c/75/704c75b74499af40e16060f0ba71b1e9.jpg

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • HellCAT Cloud Maker
    ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]

    New FH-16 interior
    ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. MacMillan -- 10 Nisan 2017; 18:40:54 >




  • Huracan (hurricane)
    ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]
  • Beni de ekleyin hocam, bu da eskiden yaptığım bir çizim

    ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CANGO17

    ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]

    Bu karakalem mi




  • 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.