Şimdi Ara

DH First_Person Fotoğraf Sergisi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
2
Favori
5.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hepsi çok güzel. Ellerine sağlık...
  • Teşekkür ederim...

     DH First_Person Fotoğraf Sergisi

    k10d+50mm1.7@f2.8
  • Tel.den baktığım için fotoğrafların tamamına bakamadım ama gördüklerimin hepsi çok güzeller :) özellikle kedileri beğendim ben :)

    Fotoğrafa devam.. ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşşkür ederim.

     DH First_Person Fotoğraf Sergisi

    f4, 1/2000, iso400
  • quote:

    Orijinalden alıntı: First_Person

    Bunlar da Canon Kiss X4 ve 55-250 lens ile çektiğim martı fottoğraflarım:

     DH First_Person Fotoğraf Sergisi

    250mm, f5.6, 1/500, iso1600

     DH First_Person Fotoğraf Sergisi

    250mm, f5.6, 1/1000, iso125

     DH First_Person Fotoğraf Sergisi

    250mm, f5.6, 1/500, iso1600

     DH First_Person Fotoğraf Sergisi

    250mm, f6.3, 1/1000, iso160

     DH First_Person Fotoğraf Sergisi

    250mm, f8, 1/320, iso320

     DH First_Person Fotoğraf Sergisi

    250mm, f8, 1/320, iso160




    Bunlar baya iyiymiş ellerine sağlık




  • Elinize sağlı, gayet güzeller
  • k10d+50mm f1.7
     DH First_Person Fotoğraf Sergisi
  • Yeni makro çekimlerini bekliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısa bir süre önce Canon s100 compact makinemi sattım ve 2. el bir Sony Nex-C3 alarak ilk aynasız makineme kavuştum. Yanında lens almadım, pentax-nex adaptör aldım. Bunlar da ilk fotoğraflarım:

    Nex C3+Pentax A 50mm f1.7:
     DH First_Person Fotoğraf Sergisi

     DH First_Person Fotoğraf Sergisi
    Bu fotoğraf camın arkasından çekildi.




  • Her iki sayfadaki fotoğraflarınızıda inceledim. Ve şunu söylemek isterim benim için başkasının gözüyle çekilmiş kareler hep ilham kaynağı olmuştur. Sizinkileri de oldukça ilham verici buldum. Emeğinize ve paylaşımınıza şapka çıkartıyorum :)

    Merak ettiğim fotoğraflarınızda photoshop u ne derece kullandığınız? Bana öyle geldi ki oldukça efektif kullanıyorsunuz. En çok hangi araçları kullandığınızı öğrenebilirsem memnun olurum.

    Bu arada yarın yeni aldığım canon s100 üme kavuşacağım inşallah. Sizin fotoğrafları görünce pek bir hoşuma gitti, şimdiden daha çok sevdim :)
  • baboli97 B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Hocam bilgisayarımda photoshop yüklü bile değil, çünkü program elimde yok. Benim kullandığım programlar fotoğraf makinesi ile beraber gelen Canon DPP ve ücretsiz olarak indirilebilen picasa ve photoscape. Uyguladığım işlemler: raw'dan jpeg'e çevirme (bir süredir sadece raw çekiyorum), kontrast ve parlaklık ayarlama, keskinlik verme, kadrajı düzeltme ve sekonder kadraj. Yani aslında son derece primitif düzeyde kullanıyorum. Zamanla daha fazla öğreneceğimi umuyorum. Jpeg çekerseniz Photoscape ile hepsini yapmak mümkün. Photoscape'in tek eksiği raw dosya açamaması, bunun için de picasa kullanılabilir. Aslında picasa ile her işlem yapılabilir ama photoscape bana daha pratik geliyor.

    Ayrıca s100'ünüz de hayırlı olsun. Çok güzel makine. Ben benimkini sattım ama ara ara özlüyorum valla... Güle güle kullanın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi First_Person -- 19 Ağustos 2013; 22:28:59 >




  • cevabınız için teşekkürler. anladığım kadarıyla işi fotoğrafı çekerken bitiriyorsunuz. sonraki işlemler ufak tefek göze daha hoş gelmesini sağlamak amaçlı. birde galiba makineden direk hdr çekimi seçip manzara çekimlerinde daha iyi sonuçlarda alıyorsunuz sanırım.

    benim s100 de dün geldi. s100 e sx150 den geçtim. fakat biraz afalladım. bir kere ele oturuşu sx 150 den sonra pek iyi değil, oldukça küçük. küçüklüğünden dolayı düğmelerde azaltılmış ve ayarlarını yapmak biraz daha zahmetli. resim kalitesine gelince henüz fazla bir deneme imkanım olmadı ama gördüğüm kadarıyla orta karar diyebilirim. galiba benimde beklentim biraz yüksekmiş. taşıyabileceğimi bilsem giriş seviyesi bir dslr ı gözümü kırpmadan alıcam ama gözüm yemiyor doğrusu.

    lafı uzatmadan size sormak istediğim ebay de s100 için deri taşıma çantası gördüm. bir şekilde tripod bağlantısıda olan bir grip gibide kullanılabiliyor sanırım. acaba elde tutma açısından daha rahat edermiyim diye düşünüyorum.

    linkinide vereyim http://www.ebay.com/itm/C602-leather-case-Pouch-bag-for-Canon-S90-S95-S100-New-Black-/170785178846?pt=US_Camera_Cases_Bags&hash=item27c39704de




  • silme çabası :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baboli97 -- 21 Ağustos 2013; 16:52:07 >
  • baboli97 B kullanıcısına yanıt
    Makineden HDR kullanmıyorum. Yazılımla da HDR yapmıyorum. Ama size bahsettiğim photoscape programında "arka ışığı" diye bir button var; buna üst üste bir kaç defa tıkladığınızda bazen HDR benzeri bir etki yapıyor. Ben gölgeli fotoğraflarda genellikle bir defa tıklayıp güzel olursa kullanıyorum. 2 defa tıkladığımda güzel olduğuna pek rastlamadım. Ama bu tamamen kişisel bir zevk, ben HDR'nin abartılmasını sevmediğim için beğenmiyor olabilirim, bir başkasının çok hoşuna gidebilir.

    S100'ün ebatına gelince haklısınız, çok küçük kerata. Ama alışılıyor. Şimdi efektif kullanamayabilirsiniz ama biraz alışınca otomatiğe bağlıyorsunuz. Sonuçta o kadarcık gövde üzerinde 3 tane ayar tekeri var. Hemen makineden umudu kesmeyin. Ama gerçekten mutsuz olursanız, giriş seviyesi DSLR'den önce aynasızlar var. Olympus pen, Sony nex serilerinde aradığınızı bulma ihtimaliniz çok yüksek.

    Çantaya gelince iyi bir fikire benziyor, fiyatı uçuk bir şey de değil. Alın deneyin derim. Benim ellerim küçük herhalde, hiç böyle bir sıkıntı yaşamamıştım. Hatta gömlek cebine sığması çok hoşuma gidiyordu.

    Not: Yukarıdaki mesaj iki kere gelmiş. Birini silerseniz sevinirim.




  • güzel
  • KissX4 ve Tamron 90mm f2.8 macro ile camın arkasından:
     DH First_Person Fotoğraf Sergisi
  • Güzel fotoğraflar hocam emeğinize sağlık. :)
  • Teşekkür ederim. Canon Kiss X4 ve 70-200 f4 IS ile:
     DH First_Person Fotoğraf Sergisi
    f4, iso100, 1/500
  • çok iyi be usta bunlar
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.