Şimdi Ara

Dh android uygulaması sorunları hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
1.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Yakın bir süreçte android dh uygulamasını kullanmaya başladım ve uygulamada karşılaştığım sorunları paylaşmak istedim. Öncelikle belirtmeliyim ki uygulama gayet güzel olmuş, elinize sağlık.

    sorun 1: Bir konuda site dışı bir link verilmişse (örneğin youtube) bu linkin üzerine tıklanmıyor. Bağlantıyı kopyalayıp açmanız gerekiyor.
    sorun 2: Google da bir araştırma yaparken sonuçlar içerisinde DH çıktığında ve buna bastığımızda direkt olarak uygulamaya yönlendirmiyor, mobil site açılıyor.
    sorun 3: Diyelim bir başlıkta bir başka konunun linki verilmiş. Bu durumda yüzde 90 "konu gösterimden kaldırılmış veya görüntülemeye yetkiniz olmayabilir" (metni tam hatırlayamadım) hatası veriyor. Ancak konu gösterimde, çünkü linki tarayıcıya yapıştırınca açılıyor.
    Sorun 4: Şikayet ve destek taleplerine tıkladığınızda uygulama içerisinde mobil site sürümü açılıyor, bu kısımlarla ilgili uygulama tasarımına uygun sayfa yapılmamış.
    Sorun 5: Bir konuya basıldığında bu konunun son mesajına gitmiyor. Elle gitmemiz gerekiyor.
    Sorun 6: İmzalar görünmüyor.
    Sorun 7: Benim açımdan en önemli sorun ise, konu içerisinde gezinirken çoğu kez hangi bölümde olduğumuzu gösteren bar kayboluyor. Bunun sistematiğini anlamadım, bazen konunun en üstünde duruyor, bazense kayboluyor. Örneğin "x konusu" içerisindeyiz, konunun tepesinde "X bölümü > x bölümü" şeklinde nerede olduğumuzu gösteren bardan söz ediyorum. (ben bar dedim ama adını bilmiyorum o sebepten)
    Sorun 8: uygulama, eğer bir konu içerisinde görüntüler "simage" yerine "image" şeklinde yüklenmişse kendinden geçiyor ve kapanıyor. Optimize edemiyor bu durumu.
    Sorun 9: Diyelim bildirim geldi, bildirime basmadık. Uygulamayı açtık ve oradan kontrol ettik. Bu durumda bildirim çubuğundaki bildirimler silinmiyor, elle silmemiz gerekiyor. Oysa o bildirimlere baktığımızı algılayabilir, birçok uygulamada böyledir zaten.
    Sorun 10: Yine benim için en önemli konulardan birisi de şu, diyelim bir konudayız ve bu konuya iki bin mesaj yazılmış. Son mesaja git diyoruz, okuyoruz mesajı. İlgili bölümün sayfasına gitmek için konunun en üstüne gidip sorun 7 de bahsettiğim bar a ulaşmamız ve ilgii bölüme tıklamamız gerekiyor. işte tam bu noktada yukarıya gittikçe uygulama eski mesajları yüklemeye başlıyor, sürekli eski mesajları yüklüyor ve o bara ulaşmak imkansız hale geliyor çünkü sayfanın sonu gelmiyor bir türlü.


    İlgi ve alakanıza teşekkür ediyorum.







  • Sorun 1: Buz bizle alakalı normalde bir embed olması gerek olamadığında da geriye dönük bir şey olması gerek sizden ricam bir mesaj linki verir misiniz yanlış anlamış olmayalım.

    Sorun 2: Bunu bazı kullanıcılar özellikle istemiyor diye eklemedik bunu seçenekli hale getirme olayını araştırmamız gerek.

    Sorun 3: Bunda sorunlar olabilir bir iki mesaj linki alabilir miyiz her durumu kontrol edememiş olabiliriz.

    Sorun 4: Bunu listeye alalım haklısınız acemi duruyor. Yetiştirelim derken erteledik sonrada hatalardan başımızı kaldıramadık.

    Sorun 5: Basılı tutarsanız son mesaja git seçeneği çıkar. Konu içinde tepelerde en alta in tuşu var ve sayfa üzerinde yüzen aşağı yukarı tuşuna bastığınızda ilk ve son sayfa tuşları var.

    Sorun 6: imzalar uygulama ayarlarından açılabiliyor çok zorunlu olmadığını düşündüğümüzden direkt açmadık.

    Sorun 7: O ilk sayfada var evet birde tepede devamlı olan konu bilgisi tuşunun içersinde olabilir olmadı oraya eklenir ama istediğiniz zaman yüzen tuştan açıp ilk mesaja git derseniz görebilirsiniz.

    Sorun 8: incelememiz gerek sorun nerede çok teşekkürler.

    Sorun 9: Bunu yapalım nasıl unuttuk hayret teşekkürler.

    Sorun 10: Dediğim gibi sayfa üzerinde yüzen tuş ile bu işi yapabilirsiniz birde yukarı doğru çıkarken gözükmez ise de biz otomatik açılır hale getirelim sizin için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Merhaba. Sorun 1 için bir link ve ekran görüntüsü paylaşıyorum.
    https://forum.donanimhaber.com/paketsiz-internet-kullanim-ucreti-revizyonu--139849683#139849683
    Bu linkteki ilk mesaja basarsanız eklediğim ekran görüntüsündeki gibi bir ekran çıkacak veya hiç tepki vermeyecek. ütfen kontrol ediniz.

    Sorun 2 : Bu konuda seçenek sunmalısınız.

    Sorun 3: bunu bir başlıkta verilmiş herhangi bir dh linkine basarak kontrol edebilirsiniz. Bunun için bir ekran görüntüsü çekecektim ama şu an uygun bir başlık bulamadım.
    Sorun 4: Aynen güzel bir çalışma olur.
    Sorun 5 : basılı tutulmalı olduğunu bilmiyordum. Bunu belirten bir bilgilendirme çubuğu çıksa keşke bilmeyen kullanıcılar için tek seferlik örneğin.
    Sorun 6 : imza özelliği oradan açılmıyor açsanız bile geri kapanıyor kendi kendine. Deneyebilirsiniz.
    Sorun 7 ben her sayfada olmasını isterim açıkçası hocam veya onu komple konu bilgisi içerisine alırsanız çok pratik olur.
    Sorun 8 teşekkür ederim
    Sorun 9 teşekkür ederim
    Sorun 10 teşekkür ederim , konu bilgisi içerisine alırsanız veya otomatik açılsın şeklinde yaparsanız çok güzel olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Dh android uygulaması sorunları hakkında

    Diğer mesaja eklememiş ekran görüntüsünü, tekrar deniyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bakın en üstte bölüme döneceğim bahsettiğim bar kısmı yok, yeniden ektan görüntüsü ekliyorum. Dh android uygulaması sorunları hakkında

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eklediğim ekran görüntülerini kontrol edebildiniz mi?
  • İnceledim ve çoğu şey netleşti minik bir toplantıda yaptık. Pazartesi tamamını ilgilendiren geniş bir çalışma başlatırız umarım.

    İlginiz için çok teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim ilginiz için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba. Kullanmaya devam ettikçe olumlu yanları kadar olumsuz yanlarını da gözlemliyorum, bunları size aktarmak isterim tekrar.

    1.Öncelikle uygulama içerisinden "forum destek" talebi oluşturulamıyor. En önemli işlevlerden birisini kullanmak mümkün olmuyor doğal olarak.
    2.Bir diğer konu ise "adres defteri" kısmında arama yapma kısmı yok. Bu web sürümünde mevcut bir özellik.
    3.Yeni bir güncelleme yayınlandı ama imzaların gözükmemesi problemi devam ediyor.
    4.Forum destek, şikayet, uyarı menüsü için uygulama ekranı yapılacağını söylemiştiniz, son güncellemede bu durumla ilgili bir düzenleme yapılmamış, yine mobil sürümü açarak görüntülüyor ilgili kısımları.
    5."quate" butonuyla yazılmış mesajlar uygulama sürümünde web de göründüğü gibi değil, quate içine alınmış tüm kısımları en üstte gösteriyor ve konunun akışını bozuyor.
    Örneğin :https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-dilekce-ornegi-ornekleri-ve-altyapi-port-talebi-talepleri--140072962
    Söz konusu linki hem web den hem de uygulamadan görüntüleyiniz.
    6. Web sürümünde birisini blokladığımızda "size özel mesaj gönderebilsin mi" şeklinde soru soruyor. Bu pop up uygulamada yok.
    7. Diyelim bir mesaja yanıt yazacaksınız maddeler halinde. Birinci maddeyi yazdınız, ikinci maddeyi unuttunuz ve "geri" tuşuna bastınız, mesajı tekrar okudunuz. Yeniden mesaj ekranına döndüğünüzde az önce yazdıklarınız yok oluyor. Yani web sürümünde "cevapla" dediğimizde mesaj barının üstünde cevapladığımız mesajı gösteriyor, ancak uygulamada bunu yapmıyor ve mesaj yazarken ileri geri tuşuna bastığımızda (konuya dönüp yeniden mesaj kısmına geçtiğimizde) mesaj kayboluyor, bunu saklamıyor. Oysa web sürümünde yazdığımız mesajı saklıyor, kaybolmuyor. (uygulamada konunun en altındaki kısım değil kasettiğim yer, bazen cevapla dediğinde yeni bir pencereye yönlendiriyor onu kastediyorum)
    8. Uygulamada "öne çıkar" tuşu yok, öne çıkarılma sayılarını da göstermiyor. Örnek isterseniz eğer :https://forum.donanimhaber.com/haberlesme-forumu-olusturalim--139950285

    9.Son güncelleme ile "1 saat önce mesaj x tarafından değiştirildi" kısmı gelmiş, teşekkür ediyoruz. Ancak bunu beyaz fontta değil belirgin bir fontta yazması şeklinde düzenler misiniz?

    Teşekkür ediyorum @gun




  • Sayın @gun , biraz araştırmam neticesinde bazı konularda üstte bahsettiğim sekizinci maddenin olduğunu gördüm. Kimi konularda öne çıkar butonu varken kimilerinde yok. Mesela uygulama üzerinden bir üst mesajda verdiğim kendi konumdaki öne çıkar veya öne çıkarma sayısını göremezken, bir başka konuda hem öne çıkar tuşu gözüküyor he de öne çıkarılma sayısı.
    Yani anladığım kadarıyla konudan konuya değişkenlik gösteren bir tutum sergiliyor uygulama ama sistematiğini anlamadım.
    Web sürümde herhangi bir sorun yok bu konuyla ilgili.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Daha net anlaşılması için iki adet görsel ekliyorum. Dh android uygulaması sorunları hakkında Dh android uygulaması sorunları hakkında

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Dh android uygulaması sorunları hakkında

    @gun bahsettiğim işte bu ekran görüntüsü. O üstteki " yazdı" kısmı ve mesajı göstermesi her zaman çıkmıyor. Bunun sistematiğini çözemedim hep göstermesini tercih ederim doğrusu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok rahatsız ettim farkındayım sayın @gun . Tarayıcıda bir şey ararken çıkan dh linklerine basınca uygulama açılsın mobil sürüm açılmasın şeklinde bir ayar seçeneği yapabilir misiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    1. Doğrudur kontrol edelim.

    2. Haklısın yaparız.

    3-4. Bazı şeyleri hemen yapamayabiliyoruz ama yaparız. Çok uzun süre olmaz ise sen dürt yinele.

    5. Kontrol eder çözeriz.

    6. Eklenecek.

    7. Bu normalde tepede geliyor ama yinede onu taslaklara ekleyeceğiz

    8. Öne çıkar konu açıldıktan sadece konu açıldıktan 72 saat içersinde yapılabiliyor.

    9. Çok dikkat çekmesin diye.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. @gun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim yapamadığın bir şey olursa söyleyin mutlaka.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Tamam, çok sağolun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sayın @gun ;
    Merhaba yine rahatsız ediyorum kusura bakmayınız.
    Tıpkı web sürüm, mobil sürümde olduğu gibi uygulamada da mesaj silme özelliğini ekler misiniz? Bazen mesaj iki kez gidiyor, uygulama üzerinden silemiyoruz doğal olarak.
    Bir de acil olarak talep edebileceğim, uygulama üzerinden resim yükleme sistemini elden geçirmeniz gerektiği. Örneğin mobil sürümde görsel yükleyince "işleniyor" şeklinde bir ekran olur. Bu kısım bitince mesaj içerisinde görselin kodları gelir [simage][/simage] şeklinde. Ancak uygulamada bu kısmı yaparken dakikalarca bekletiyor ve sayfayı ileri geri yaptığımızda yüklediğimiz görsel de kayboluyor mesajla beraber. Burayı bir kontrol ederseniz sevinirim acil olarak.

    Eğer yapması kolaysa mesaj silme özelliğini de acil olarak eklerseniz çok sevinirim.

    İyi çalışmalar dilerim.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    İki kere gitme sorununu çözdük güncellersen düzelir nedense kontrol eklememişler. Mesaj silme olayını yinede düzeltelim.

    Resim olayında sorun varmış düzelttik hızlandı ancak yinede bir işleniyor belirteci koyacağız.
  • gun kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.