Şimdi Ara

DH Ahalisi Evet mi diyor, Hayır mı ? En büyük anket... (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
11
Favori
29.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki

DH Ahalisi Evet mi diyor, Hayır mı ? En büyük anket...


(En Son Oy Tarihi: 5.3.2024)
Giriş
Mesaj
  • Re-Atum R kullanıcısına yanıt
    Hocam, herkesin özgürce düşünebilmesini destekliyorum ve hatta Dinim İslam'da bunu emrediyor ancak gerçekten çok "sığ" bir yorum yapmışsınız😃.

    Ayrıca bana düşünmemi tavsiye etmişsiniz lakin siz gerçekten bu düşüncelere, düşünerek mi yoksa İslam Düşmanı kişilerle konuşarak, Anti İslamcı kitaplar okuyarak/kabul ederek mi sahip oldunuz; rica ediyorum kendinize bir sorun👍.



    1-) İmamların hepsinin "Evet" demesine imkan yok! Çünkü dünyada hiçbir meslek grubu, aile, şirket vs. yoktur ki herkes aynı şeyi düşünsün☺



    2-) "Hayatı boyunca ve hayatının sonuna kadar beyinsel tüm ihtiyaçlarını tek kitaptan karşılayabildiğini iddia eden bir insan belki müslüman bir imam olabilir ama kesinlikle cahildir." demişsiniz, ancak ne imamlar hayatlarında bir tek Kuran ı Kerim okur ne de Dinimiz sadece Kuran her şey burada yazılıdır der. Yoksa Peygambere neden ihtiyaç olsun. Peygamber aracı tamam o halde neden Alimlere, Sürekli imamlık yapan kişilere din üzerine ihtisas yapanlara, İslama inandığı halde Fen Bilimleri ile uğraşan büyüklerimize ihtiyaç olsun😃😃. Cemaate birisi imam olurdu namaz vakitlerinde, insanlar her konuda Kuran ı Kerim'e bakar yaşar giderdi. Bu söyledikleriniz bizzat Dinimize aykırıdır👍. Kuran ı Kerim eşsiz ve bir insanın nasıl yaşaması gerektiğini anlatan mükemmel en temel kitabımızdır ancak her cümlesinde bir çok farklı anlamı bulabileceğimiz ve her türlü bilginin yazdığı bir kitap değil. "Temeldir".



    3-) Bu maddede yazdıklarınızı alıntılamadım bile çünkü resmen faşizm kokuyor. Yok Camii yaptırmak cennetin tapusuymuş da yok cami enflasyonu var mış da. Geçiniz bunları efendi. Sen hiç Camiiye gitmemişsin ondan Camiiler boş zannediyorsun herhalde? Ayrıca tapu konusunda da seni fena halde trollemişler.



    "Daha sonra da Camiiler azaltılsın hatta ihtiyaçları vergilerden karşılanmasın" demişsin. Mağaradan yeni çıktın herhalde. Sosyal Devletten haberin var mı? İşte bu devlet vergi toplar ihtiyaçlara göre harcar, senin keyfine göre değil.



    Bir de klasik "İmam Hatipler kapatılsın" buyurmuşsun😃. Oldu olacak eğitim öğretimi komple bitirip çocukları size gönderelim kafelerde, evlerde falan yaptığınız Anti İslam muhabbetlerinizle büyütelim(!)





    4-) "Camilere reklam amaçlı gidiliyor..." buna cevap bile veremeyeceğim üstte açıkladım kusura bakma.



    apo evet diyormuşta bilmem kim hayır diyormuşta kim ne derse desin beni ilgilendirmez. Herkes kendi ideolojisine göre versin. Allah'a çok şükür faşist diktacı insanlar değiliz ve herkese saygı duyarız. Ah sizde de olsa be kardeş keşke birazcık empatiden, hoşgörüden nasibinizi alsanız!



    Bununla birlikte siz ne zaman olursa olsun bu faşist kirli düşüncelerden vazgeçerseniz kapımız sizlere daima açık olacak. Kim olursan ol gel ama gelip de bize zarar vereceksen kusara bakma düzel de öyle gel bi zahmet!



    Dediğim gibi bizler nasıl sizlere saygı duyuyorsak sizlerde bize saygı duyacaksınız! Bu Ülkede EZANLAR DİNMEZ VATAN BÖLÜNMEZ!



    İnşAllah tez zamanda insanlara saygılı olabilmen dileğiyle. Bol bol okumayıda ihmal etme arkadaşım iyi akşamlar ☺.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • lokooo kullanıcısına yanıt
    Abicim diyecek bir şey bulamamışsınız😃. Belki de bu konuda pek fikir sahibi değilsiniz ama olsun👍. Kimse her konuda bilgi olmak zorunda değil.

    Ancak üstteki gibi sığ düşünceli, ılımlı faşist arkadaşa ki kendisini sağlam kandırmışlar güzel bir cevap verdim. Çünkü Dinimin gereği olarak her insana hoşgörü ile yaklaşıyor hepsini kazanmaya çalışıyorum. Sizinde kafanıza takılan birşeyler varsa yorumuma bakabilir takıldığınız şeyi sorabilirsiniz. İyi akşamlar👍.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drofsyaf D kullanıcısına yanıt
    Eyw. ben cevap verme gereği bile duymadım o yüzden birşey yazmadım,,ağır saçmalamış çünki,,
    güzel bir düşünce yapınız var(hoşgörü,kazanma vs) ama ben siyaha beyaz diyen kişiyle tartışmıyorum huyum değil..
    Takılırsam sorarım
  • Anketi üstte tutalım herkes oy kullansın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Foruma olan inancım sarsılmadı, lâik kesimin ağırlıkta olması sevindirici.
  • Nayır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiko. -- 9 Şubat 2017; 3:58:47 >
  • Aranızda akpli olup hayır diyen var mı?

    Bence olmasi gerek. Bir insana bu kadar hak verilemez. DEMOKRASI VE ADALET için #HAYIR

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Boran - Che Guevara

    Aranızda akpli olup hayır diyen var mı?

    Bence olmasi gerek. Bir insana bu kadar hak verilemez. DEMOKRASI VE ADALET için #HAYIR

    Aranızda chp'li olupta evet diyen var mı.bir Kemal'in ardından bu kadar kötü körüne gidilmez.biraz kafayı çalıştırın.yeni Türkiye için evet evet evet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumdaki akplilerin alayı çomar tayfadan hocam çıkmaz bunlardan hayır diyen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lokooo kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah Abicim😃.



    Ben cavabınıza binaen ve üstteki arkadaşın yaklaşımını da hesaba katarak İroni yapmaya çalıştım aslında😁. Ancak arkadaşa cevap yetiştireyim derken pek becerememişim bugün gördüm😉.



    Yorumu beğendiğinize sevindim👍. Asıl bizlerin, sizin tecrübelerinizden öğrenecek çok şeyimiz var🙋.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Var hocam gerçi elured çoban ilan etmiş ama onada saygı duyuyoruz

    @drofsyaf herkes herkesten bişi öğrenir kardeşim ;)
  • operadakises O kullanıcısına yanıt
    Selamun Aleyküm Hocam,

    Siyasal bir kamuoyu araştırması yapmak istiyorum. Sizde siyasal derinliği olan bir yazı paylaşmışsınız ve muhtemeldir ki referanduma "Evet" diyeceksiniz. Bu tercihi mantık çerçevesinde diğer arkadaşlara da anlatabilmeniz adına.



    1-) Son 15 Senelik AKP iktidarında ülkemiz için ne gibi olumlu gelişmeler oldu? Olumsuz gelişmeler de oldu mu? Olduysa nelerdir?



    2-) AKP iktidarı önceki iktidarlara göre daha başarılı mı arada ki fark nelerdir?



    3-) Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sonrası(yani keyfi veya mecburi siyaseti bıraktığı zaman) AKP ve Türk Siyasetini neler bekliyor.



    4-) Sizce getirilecek sistemin "Cumhurbaşkanlığı veya Türk Tipi Başkanlık İsim Önemli Değil😃" ne gibi katkıları olur. Sizce Türk Tipi Başkanlık mı, ABD Tipi Başkanlık mı ülkemiz için faydalı olur?



    5-) AKP tabanında bir kesim de Meşruti Monarşi'nin hem demokrasiden bir şey eksiltmeyeceğini hem de daha güçlü bir yönetim sistemi olacağını düşünüyor siz bu konuya sıcak bakıyor musunuz?



    6-) CHP, HDP gibi Sol veya kendini Sol olarak nitelendiren partileri nasıl buluyorsunuz?



    7-) Osmanlı Padişahları, Mustafa Kemal Atatürk ve diğer Türk Siyasi Liderleri(İsmet İnönü, Adnan Menderes, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit vs.) hakkında neler düşünüyorsunuz?



    Değerli vaktinizi almak istemem. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim👍.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • drofsyaf D kullanıcısına yanıt
    Müsade varsa ben yanıtlayayım.

    1-) Son 15 senelik Akp iktidarında aslında Akp'den çıkmayan fikirler, biz yaptık diye ortaya sunulmuş ve gerçekleşmiştir. Bu bir başarı mıdır evet ama daha önce 'palavra bunlar' dedikleri şeyleri tek tek kendileri yapmaları beni gerçekten güldürmüştür.

    https://www.youtube.com/watch?v=a6ZvY2ay2o0 şu videoyu izlemenizi öneririm.

    Esasen 2002'den beri Cem Uzan'ın vaatlerini karalayıp, iktidara gelince yapan bir hükümet var 15 senedir. Ve bana kalırsa tek olumlu yönler bunlar. Olumsuz yönlere gelince;

    -Döviz
    -İthalat-İhracat farkı
    -Vergiler
    -İşsizlik
    -Terör
    -Kadın cinayetleri
    -Çocuk gelinler
    -Çocuk ve kadın istismarı
    -Yolsuzluk
    -Arsızlık
    -Fetullah Gülen işbirliği
    -Özelleştirilen kurumlar
    -Yabancılara tapulanan araziler
    -Yargı taraflılığı vs

    2-) Genel manada bakarsak evet başarılı. Neden dersek, bir hükümetin başarılı olabilmesi yani planlarını gerçekleştirebilmesi için tek başına olması her zaman avantaj olmuştur. Çok partili rejime geçildiğinden bu yana, tek başına iktidarlık çok az sayıda gerçekleşmiş ve bu iktidarlar genelde başarılı olamamışlardır.

    İmkanlar ve Akp iktidarının 13 sene boyunca arkasına aldığı Fetullah Gülen sayesinde, büyük bir güç oluşmuş, ne isterlerse yapar hale gelmişlerdir. Seçmen maalesef bunu 'adamlar istediklerini söke söke yaptırıyor helal valla' kafasıyla gördüğü için de bu zamana kadar hala iktidarı bırakmamışlardır.

    Çocukluk dönemlerinden kazanılan müridler bir bir kamu ve TSK ya yerleştirilmiş, Türkiye ve Dünya genelinde propaganda okulları açılmış, büyüdükçe büyüyerek durdurulamaz hale gelmişlerdir. Bunun sonucunda da 'kardeş katli vaciptir' diyen Osmanlı atalarını dinleyen CB Recep Tayyip Erdoğan, ilk kılıcı Fetullah Gülen'e indirmiş ve bir temmuz gecesinde darbeci ilan etmiştir. 20 küsür senelik itibar bir gecede söndürülmüş ve önündeki tek engel de ortadan kaldırılmıştır.

    Şimdi, artık arkasında FG gücü olmadan AKP iktidarı ne kadar yaşayabilir? Sorulması gereken soru bu.

    3-) Şahsi fikrimi söylemek gerekirse, Mustafa Kemal ATATÜRK'ten sonra, bu topraklara gelmiş en lider vasıflı insanoğludur Recep Tayyip Erdoğan. Başkan olabilecek yegane insandır. Burada ki fikriyat şu olmalı, RTE elini ayağını siyasetten çekince, kim oturacak başkanlık koltuğuna? Hadi RTE %49 luk bir kesim tarafından çok güvenilen bir insan. Sonra gelecek adam bu kadar güvenilir olacak mı?
    Bu adama güvendiğiniz kadar yeni başkana da güvenebilecek misiniz? Memleketi emanet edebilecek kadar rahat olacak mısınız?

    4-) Bu sistemin ülkemize hiçbir fayda sağlamayacağı kanaatindeyim. Parlementer sistemin olmayışı, ilk önce yabancı yatırımcıları kaçıracak. Ertesi gün ne olacağını kestiremediğin bir ülkede yatırım yapar mısınız? Her kanunun her yasanın tek bir kişinin ağzından çıkan kelimelere kaldığını bilen bir yatırımcı ülkemize neden gelsin? Ekonomi patlar, işsizlik tavan yapar, Terör BİTMEZ!

    5-) Biz federal bir devlet değiliz. Bunu düşünen fikriyat kendini Amerikan dizilerine fazla kaptırmıştır.

    6-) Türkiye Cumhuriyeti'nde Bülent Ecevit'ten sonra Sol lider gelmemiştir. Faşizmin kölesi olan sol lider olmaz. Şu an mecliste ne iktidarı alabilmek için uğraşıyorlar, ne de muhalefet olabilmek için. Bir iki çırpınan vekiller var, iki elin parmağı kadar, onlara yazık...

    7-) Turgut Özal, ik başkanık sistemini görüşme çağrısı yapan liderdir. Bence bir tarih açılıp okunmalı. İlber Ortaylı tarafsız bir tarihçidir. Her liderin, her tarih insanının iyi yanlarını da kötü yanlarını da söylemekten çekinmez. Kitaplarını okumanızı öneririm, söyleşilerini dinlemenizi öneririm. Burada bu insanları tanıtmaya sayfalar yetmez.

    Bazı sorularda kayboldum, beyinsel birikim aktı gitti. Umarım anlaşılır olmuşumdur.

    Bu arada başkanlık sistemini desteklemiyorum.

    Saygılar




  • hayırlı cumalar, şahsi düşüncem:"HAYIR" halinde hemen seçim kararı;
    :"EVET" halinde pek uzak olmayan zamanda seçim kararı.
  • ermantpc kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkür ederim hocam👍.

    Hayırlı Cumalar😇.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu üstlere çıksında mevcut konu varken anket konusu açan gereksizler kaybolsun.
  • Her zaman demişimdir Amerika Japonya'ya atom yerine bu chp zihniyetini az bişeyde yeterli serpiştirse idi Japonya bir daha belini doğrultamazdı.
  • 950 kişi evet demiş. Çok fazla.
  • 4-5 sene sonra "biz de kandırıldık" laflarını duymamak için HAYIR
  • Sahtekarlara, vurgunculara, pedofililere çocuk ve din istismarcılarına başkanlık için darbe tiyatrosu düzenleyip mağdur ayaklarına yatıp halkı kandırıp başkanlığa oynayanlara HAYIR diyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.