Şimdi Ara

DGS Maceram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
3.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Ben Ali, Bilgisayar programcılığı mezunuyum. Bu yıl Dgs'ye ikinci kez giriyorum. Dgs'ye ilk girdiğimde yaz okulundaydım ve sınava hazırlanmadan girmiştim, henüz derslerimi verememişim olmam sebebiyle eksik olan puanım ile beraber 219 sayısal puanı gelmişti. Bu sene yaklaşık 5 ay kadar çalıştım. Her ne kadar temin edip heveslensem de çok fazla deneme çözemedim (malesef elde olmayan sebeplerden dolayı boş geçen günlerim oldu). Ve bu çözdüğüm denemelerim pek iyi gelmedi. Sayısal mantık sorularında benim için zor sorular geldiğinde netlerim çok düşük oluyor. (Örneğin bir fonksiyon kuralı ile çözmemi gerektiren sorular.) Netlerim ektedir. Ortalama bir bilgisayar mühendisliği bölümü ilk hedefim ama istatistik ve BÖTE bölümlerini de düşünüyorum. Bakalım artık sınav sonrası ve sonuç açıkladığında bu başlığa tekrar döneceğim. Kendim için bir anı bırakıyorum.
    DGS Maceram







  • Liseden matematik bilgim sıfır olduğu için bu 5 ay benim için yeterli olmadı. Benim gibi temeli zayıf arkadaşların 40 ve üzeri netler cikarabilmesi için en az 7-8 ay gerekli gibi görünüyor.
  • Bu arada çözdüğüm denemeler bunlarla sınırlı değil. Malesef öfke kontrolü sağlayamadığım için bazı denemeleri elimde olmadan yırtıp attım ya da sinirlenip yarıda bıraktım. Onların dışında zamanım olmayınca denemeleri hız testi olarak kullandım. Örneğin normalde Türkçeye 30 dk civarı ayırıyorum, o denemede 15 dakikada kendimi deniyorum. Ya da kısıtlı zamanım oluyor sadece 1.5-2 saat boyunca matematik çözüyorum. Bunları listeye eklemedim.
  • Farklı YouTube kanallarından dersleri dinledim, elimdeki kaynak kitaptan çalıştım ve defter tuttum. Dolabı postitler ile döşedim. Cok fazla test kitabi bitiremedim sadece 2 tane bitirebildim. Genelde cikmis sorulari ve konu testleri çıktı aldım. Kitap bitirmis kadar oldum. Ancak yinede farklı tip soruları yapamıyorum. Daha uzun bir zamana ve daha iyi çalışmaya ihtiyacım varmış.
  • Netler kötü gidince istatistik bölümüne şimdiden hazırlanıyorum
    DGS Maceram
  • Sabah son olarak rastgele bir yayın deneme çözeceğim. Hedefim 290-300, ulaşamadığım aralık :) motive mi olacağım yoksa netler dibe mi vuracak??? Heyecanlı bekleyiş
  • Bugün son olarak; Tasarı Yayınları Son Prova (6) denemesini çözdüm. Malesef hedefe ulaşamadım. Netlerim şu şekilde geldi: 24.5 Matematik, 18.0 Türkçe. Arkadaşlar bu kadar Türkçe çözmemin sebebi matematikten çok boş bırakmamdır. Dikkatiniz çekmiştir belki, puan getirisi fazla olmasa da biraz katkısı olması için çözüyorum.
  • 12 deneme sınavı sonucunda olusan ilerleme grafiğim (gerçi pek ilerleyemedim )


    DGS Maceram
  • Çözmüş olduğum, kayıt altına aldığım ya da almadığım tüm denemeler hakkında yorum yapmam gerekirse eğer, kolay denemeler olmasına rağmen genellikle ortanın üzerinde zorluktaydı. Birazdan akşam üzerine kadar tekrar yapıp bırakacağım. Yarın ki sınavdan temennim, inşallah denemelerden kolay gelir. "Sınav denemelerden kolay oluyor agaa.." motivasyonu ile içimi rahatlatıyorum

    Evet belki daha fazla çalışabilir daha iyi netler getirebilirdim ama benim de elimden gelen bu oldu.

    Sonuç olarak Allah'tan hayırlısını diliyor , herkese başarılar diliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şabobey -- 29 Haziran 2019; 14:40:27 >




  • Başarılar...
  • Teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şabobey -- 29 Haziran 2019; 13:58:8 >
  • Bu da 5 aylık hasılat ; soru bankaları ve kaynak kitap kpss zamanlarımdan kalma, soldaki kağıt yığını internetten soru çözmek icin kullandığım kağıtlar , denemeler çıktılar vs karışık.
    DGS Maceram
  • Hocam pm attim bi bakar misin
  • Sınava cok az zaman kaldı. Gece pek uyuyamadım ve sabah çok erken kalktım. Şu anda heyecan pek yok gibi çünkü aklımı kurcalayan tüm konuları önceden saptayıp bir ufak tekrar ettim, o yüzden içim rahat diyebilirim. Herkese başarılar sınavdan sonra buraya damlayacağım
  • Sınav sonrası ilk deneyimler; Sınav benim için zordu, süre de biraz sorun yaşadım. Denemelerim ile aynı düzeyde bir sınavdı; 29 Matematik , 19 Türkçe işaretleyebildim. Çok emin olmadan işaretledigim sadece birkaç soru oldu diğerlerinden eminim diyebilirim. İnşallah soruları görünce güzel haberler ile tekrar yazacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şabobey

    Sınav sonrası ilk deneyimler; Sınav benim için zordu, süre de biraz sorun yaşadım. Denemelerim ile aynı düzeyde bir sınavdı; 29 Matematik , 19 Türkçe işaretleyebildim. Çok emin olmadan işaretledigim sadece birkaç soru oldu diğerlerinden eminim diyebilirim. İnşallah soruları görünce güzel haberler ile tekrar yazacağım.
    Hocam bir vagon sorusu ve otobüs sorusu vardı. Onları ne yaptınız hatırlıyor musunuz?
  • ThEagles kullanıcısına yanıt
    Aga onu sekil cizdim x 25-x x 25-x x seklinde deger verdim. 55 buldum cevabi emin gibiydim
  • ThEagles kullanıcısına yanıt
    Otobüs sorusu da 9.10 gibi birseydi sanirim onunla cok ugrastim eminim diyebilirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şabobey

    Aga onu sekil cizdim x 25-x x 25-x x seklinde deger verdim. 55 buldum cevabi emin gibiydim
    Hocam ama ardışık sayı diyordu soruda?
  • ThEagles kullanıcısına yanıt
    Hocam ardışık vagonlar diyordu aslinda
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.