Şimdi Ara

Devletimiz neden yeni fabrikalar açmıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Aynen devlet fabrika açmasın,özel sektörün anasını ağlatmasa yeter. Girişimciye ve yatırımcıya güçlü,hukukun üstün olduğu,rekabetin fazla olduğu bir ortam yaratması lazım. Komünist söylemlerinizi bırakın. Eskiden fabrika vardı da ne oldu? Devlet memurları yatıp yatıp 40 yaşında emekli oldu. Bunlar zarar eden, performansı düşük ve dışarı ile mücadele edemeyen işler. Ha dünya ile ilişkini kesip komünist rejime geçersen (aç kalırsın) sürünerek yaşarsınız. Rekabet olmazsa,gelişim olmaz...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alıcısı yoktur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ÖTV varken ne gerek var.

  • Her fabrika bir kaledir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ülke içinde sermaye sahibi yoksa ve/veya sermaye sahipleri fabrika kurmak istemiyorlarsa devlet kendi öz sermayesiyle fabrika kurabilir.


    buna en güzel örnek kurtuluş mücadelemiz sonrası cumhuriyetimizin ilk yıllarıdır. 1.kalkınma planı ve 2.kalkınma planlarını meraklılar araştırıp öğrenebilirler.


    Atatürkümüzün uyguladığı 1.kalkınma planında özel sektör teşvik edilmiş ve gerekli fabrikalar özel sektör eliyle kurulması planlanmıştır. ancak istenildiği gibi yatırım yapan insan çıkmamıştır. bu yüzden 1.kalkınma planından 2 sene sonra 2.kalkınma planı devreye alınmıştır.bu plan da atatürkümüzün planıdır. 2.kalkınma planı halkımızın ve devletimizin ihtiyaçları doğrultusunda gerekli olan fabrikaları devlet öz sermayesi ile kurulmak amaçlanmıştır. bu program dahilinde kısa süre denilebilecek 20 yılda yaklaşık 400 işletme/fabrika kurulmuştur. bence muhteşem iştir,şuanda da bu tarz üretim tesislerine ihtiyacımız var bana göre.


    ancak günümüz koşulları ile 1920-30-40-50 li yıllardaki şartları bir değildir. patent mevzuları ve uluslararası hukuk çok gelişmiştir. eski üretilen ürünlerin benzerlerinin benzerlerinin benzerleri patentleri bile günümüzde birileri tarafından alınmıştır.

    bu yüzden sıfırdan özgün ürünler imal etmek her geçen gün zorlaşmaktadır. yeni bir ürün piyasaya çıktığında hemen benzerleri üretilip patentler alınmaktadır. trend bu yöndedir. ticaret global dünyada şuan böyledir.


    genel toplamda amiyane tabirle amerika kıtasını tekrar tekrar keşfetmenin manası yoktur. önemli olan halihazırda elimizde var olan yer altı ve yer üstü kaynaklarla neler yapılabilir bunun peşinde koşmak lazımdır.gelecek teknolojiler için yatırım yapmaktır. ve tabiki markalaşmak ve üretilecek olan ürünlerin tüm dünyaya pazarlanması gereklidir.


    bu konuda da basit bir örnek vereyim.

    -bor madeni. bor madeninden elektrikli araçlar için batarya, cep telefonları ve laptoplar için bataryalar vs vs vs vs aşağı yukarı her alanda kullanılabilecek bor madeninden pil üretmeli ve tüm dünyaya satmalıyız.


    -torium madeni var deniliyor bundan tam emin değilim.

    -akdenizde çok büyük doğalgaz rezervleri var deniliyor.

    -tarım mutlaka profesyonel tarıma geçilmeli,üretim mutlaka arttırılmalı.

    aklıma gelen şimdilik bu kadar.


    he bu arada genel bilgi olsun diye birkaç cümle daha ekleyeceğim. meşhur alamanya var avrupada. bu ülke iki dünya savaşı geçirmesine rağmen şuan nasıl bu durumda falan derler. ekonomileri çok iyi malum. bu ülkeye sermaye sahipleri her iki dünya savaşından sonra çokça yatırım yapmışlardır. ve tabiki alamanlar çok çalışmışlardır.hatta kendi nüfusları yetmemiş her yerden işçi almışlardır. yöneticiler eski yöneticilerin yaptıklarını yıkmamışlardır aksine tuğla üstüne tuğla konmuştur,gelişme sürekliği sağlamışlardır. bizde ise tam tersi süreçler yaşanmıştır. yukarılarda kurulan 400 fabrikadan bahsetmiştim işte bu fabrikalar 1938 sonrası peyderpey ya kapatılmış ya da etkisizleştirilmişlerdir.bu bilgilerin doğruluğunu da araştırabilirsiniz.


    devletimiz olaki fabrikalar açarsa; bizde devlet memurlarının çalışma anlayışlarını da meşhur kemal sunal filmlerinden öğrenebilirsiniz 


    kalın sağlıcakla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muammer816 -- 8 Ağustos 2020; 15:55:55 >




  • Biri bana fabrika kapatmak veya satmak kimin görevi açıklayabilirmi ?

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.