Şimdi Ara

Devirdaim pompası değişmelimi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kimi araçların bakım programında zaten devirdaim değişimi olur. Sorunuzun cevabı aracına göre değişir.
  • renault 2005 ten beri değişmedi.inş. sorun çıkmaz.usta sağlam dedi. sağlamsa dursun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Triger degişiminde devirdaim degişimi bence gerekli cünkü trigerin ömrü 80.000 km 4 yıl (Renault larda her arabada farklıdır) değişirken devirdaim de önerilir . Çünkü devirdaimi degişmesi için her zaman ses veya kacak beklenmez ağır bakımda degiştirilir 2 tür devirdaimde kasnak var metal ve plastik , metal olanda ses veya kacak görülerek gene bir yorum yapılabiliyor ama plastik olana yorum yapmıyorlar o yüzden 2 kere aynı işciligi vermemek için 1 sefer degişmek en güzeli bu arada bu işlem yapılırken antifrizde degişiyor haberiniz olsun
  • Renault'ta böyle bir tavsiye yok gittiğiniz servis veya usta aşırı ihtiyatlı davranmış eğer bunu dedi ise.Reno'nun devir daimleri uzun ömürlüdür o kadar kısa km'de bitmez ayrıca. Bildiğim,sanayisi ile uğraştığım bir marka baya bir aracı ile tecrübem var.
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ilk dediğim gibi devirdaim degişimi bence gerekli bu benim önerim . Dizel Clio4 1.5 dci lerde 80.000 km yada 4 yılda bir triger bakımı yapılır Bu devirdaim öyle kolay kolay arıza yapıcak tabiki bir parça degil ama sonuçta triger işciligini veriyorsun . Metal kasnaklı devir daimde kontrol yapılır ama ben plastik kasnaklı bir devirdaimi şahsen riske atmam . Bende gecen hafta arabalarla ilgilenmeye başlamadım ama görüşünüze saygı duyarım hayırlı akşamlar
  • Cruze'nin devirdaimini hic degistirmeden 196 bin km yaptim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaçak olmadığı sürece sadece devirdaim değiştirmek için açılmaz, fakat triger seti değişecekse devirdaim de değiştirilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksek ihtimalle ikinci triger değişimine kadar götürür ancak arkadaşların da bahsettigi gibi sorun çıkarırsa işçilik fiyatı parca fiyatı kadar cep yakar. Ayrıca devirdaimin arıza yapması bir anda soruna yol acabilir benim geçen açıklandığında hararet 5 km de 120 leri görmüştü sanayiye zar zor gidebildim ustanin dediğine gore biraz daha zorlansaymis conta hasar alacakmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RedRocco34

    Normal triger zincirli ve kayıslı arabalarda mutlaka devirdaimde degiştirilmeli tabi araba mekanik devirdaimse yani su 200 250 tl olan.

    Ama vw grubu arabalarda elektrikli devirdaim var, triger degişirken su kacırma problemi yoksa degiştirmeyin gittigi yere kadar gitsin. Hem cok pahalı hemde degiştirilecek parca orjinal olmazsa 3 5 ay sonra gene su koyveriyor.

    Ben oto yedek parcacıyım 1.4 tsi a orjinal servis malı devirdaim verdik 1100 tl'ye, 2 ay sonra bozuldu, aynı arabaya GK Marka devirdaim verdik 1800 1900 tl civarı fiyatı adam 1.5 senedir kullanıyor.

    1.6 TDİ'larda kullanılan elektrikli devirdaimi degiştirebilirsiniz İNA'nın devirdaimli seti var 1000 tl alın kafanız rahat olsun.

    Ayrıca V Kayısı ve V Kayıs rulmanınıda degiştirin, Antifrizide degiştirin.

    Kayıslı Arabalar 5 Senede bir yada 90 İla 110.000 km'de bir degişmeli

    Zincirli Arabalar 10 yılda bir yada 180 ila 200.000 km'de bir degismeli

    Kayıslı Trigerlerde kesinlikle orjinal INA, DAYCO, GATES, SKF, SNR bu 5 markadan birini kullanın.

    Zincirlilerde Yan sanayi kullanabilirsiniz.
    Slm, bende vw caddy var 1.6 tdi 2012 model. Aralık 2015 yılında aracı aldığımda triger seti değişti o zaman 85 bin km idi.
    Ben az km yapıyorum 5 sene dolunca 60 bin km bile olmayacak. Kimileri 4 senede değişmelisin km az olması fark etmez diyor. Kimisi 75 bin km yap o zaman değiş 7 sene olsa bile bekle diyor.

    En garantisi ne yapayım acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sagiroda S kullanıcısına yanıt
    Aracın triger degişim zamanı gelmiş geciyor bile, Cunku kullanılan kayısın kaucuk ömrü var catlamalar baslamıstır. Kullanın yada kullanmayın durdugu yerde bile catlar.

    Bi an evvel trigerini ve Elektrikli degilse devirdaimini v kayısını antifirizini degiştirin. Antifriz zaten balcık gibi olmustur yakında devirdaim su koyverir :)

    Özelden aracın sase numarasını atın fiyat vereyim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.