Şimdi Ara

Dershaneleri Kapatıp Temel Liselere Geçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aramızda temel liselere de kesin gözüyle bakmayanlar olabilir fakat ciddi kurumların projelerini çoktan başlatmış olmaları yeni sömürge kaynağının temel liseler aracılığı ile ortaya çıkarılacağını gosteriyor. Evet sömürge dedim çünkü üniversiteye yerleşme mantığımız kontejan doldurma üzerine, ve bu da ortaya karışık bir rekabet ortamı çıkarıyor. Dershanelerin kapatilmasinin siyasi rant saglama yolunda yapıldığı da temel liselere verilen haklar doğrultusunda anlaşılıyor. Yani devlet hicbir zaman veliyi düşünmedi, gelip geçecek olan ölü sistemi degistirmeyi hic mi hic düşünmedi. Her değişiklikte yeni teoriler ortaya atılıyor velileri bu rekabet ortaminda nasil kazanabiliriz diye. Zira ülkede insanların gözü kapali para harcadığı saglik ve egitim alanini belli basli kurumlar isgal etmis durumda.
    Temel liselerin prestijli olma adı altinda dershanelerden üstün görünmesi bir aldatmacadir, lüks olmayana lüks adı verip haksiz kazanc sağlamadır. Buradan piyasa itibarini zedeleyici sozler ediyor olabilirim ama ben buradan ne dersem diyeyim okunacak ve boşverilip unutulacak, hatta ben de bir dershane öğrencisiyim kendimden yakınarak baslayayim.
    Demiyorum ki devlet liseleri muhteşem egitim veriyor dışarıdan desteğe ne mahal. Toptan surukleniyoruz ve sürülüyoruz ayni anda sömüruluyoruz. Su anda temel liseye gitmeyen ogrenci sanki ikinci sinif ogrenci oluyor. Algi yonetimini cok iyi beceriyorlar bu konuda, dershane konusu da ayni şekilde incelendi.
    Sonuçta her ne kadar sistemi degistirseler de zarar goren ogrenci ve veli olacak. Eskiler kazanmaya bastakiler rant saglamaya devam edecek. Onceki degisikllerin seyredisi bu konuda yeteri kadar ongoru vermekte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • ahmetbarang kullanıcısına yanıt
    Dediklerinin tamımına katılıyorum ancak okullarda ki eğitim konusuna asla katılmam benim için eğitim lise de bitmiştir. Ne zaman liseye geçtim Türkiye'de ki eğitim sistemini anladım. Sana şöyle bizim okulu bir söyleyeyim okul sözde kalite değerlendirmesinde Türkiye 2. ama gel gelelim ona dair hiç bir şey yok diyebilirim sanki sıradan olması gereken bir okul;

    1.Bana inan bir matematikçi var, elinde bir de güvenderin kitabı var gelir ondan 5-6 soru yazar-gider soru götürürsün artık şansına kalmış ya çözer ya çözmez genelde denemelerin çoğunu çözemiyor(denge)
    2.Tarihçi tam bir baş belası kendini cumhurbaşkanı zanneder. Bir de hiç ağzından eksilmeyen söz sanki okuyupta bir b.. olacaksınız
    3.Fizikçi kadın hiç bir sorunun devamını getiremez. matematik 0
    4.Daha öğretmen var da saymaya gerek yok ve okulda yani benim okul da 3-5 öğretmen dışında kimse sizin başarınıza değer vermez sanki rakip olarak görür nedendir bilemem ama bu gerçek...
    5.Rehberlik denilen şey 0 dh ye girene kadar ygs-lys nin adından başka bir şet bilmezdim.Allah burada ki herkesten razı olsun buranın sayesinde şuanda hedefe doğru ilerliyorum. Okula kalsak iş zor sınava heralde 1 hafta önceden hazırlanırdık o kadar bilinçsiz bir okul haa diyeceksin niye bu kadar yargılıyorsun açıkçası iyi öğretmenlerde yok mu evet var ama artık o eski öğretmenlerden kalmadı diyebilirim eskisi kadar hiç öğretmen öğrenciye değer vermiyor.Zaten torpil desen başını almış gidiyor. Adam 1.Dönem ort 80 ken 2.dönemin başı taktir almış görünüyor öyle bir sistem var işte fazla uzattım daha yazardım ama sanırım okumayacaksınız iyi cümle kuramıyorum...




  • 9786058821026 9 kullanıcısına yanıt
    Öğretmenlere kpss ile atanıp hayatının geri kalanını rahat geçireceğine dair garanti verirse sinavlar, her zaman ogretmenler bu sistemin en büyük sorunu olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9786058821026 9 kullanıcısına yanıt
    Türkiye genelinde ikinci demişsiniz.Ankara Fen,Atatürk Fen,Kabataş,Vefa,Galatasaray,İzmir Fen,Adana Fen,İstanbul Lisesi (daha sayamadığım elbet vardır) okulunuz bunlardan biri olmalı.Bu okullarda dediğiniz gibi olaylar olmaz kusura bakmayın.
  • Parasi olanin egitim alabilecegi cok sacma bir sistem. .. paragoz isadamlari insanlar nasıl daha fazla yolabiliriz diye dusunuyorlar ellerini avusturmus bekliyorlar.bence bilgiye ulaşmak parasiz olmali (P.S ne sagciyim ne solcuyum sadece insani bir dusunce...)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temel liselerden egitim veren adamlar cogunlukla kpss de puan alamamış adamlar olacak o ayri dert

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.