Şimdi Ara

DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.449
Cevap
89
Favori
912.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konuyu açan arkadaşa ve emek verenlere teşşekkür ediyorum. Mükemmel konu
  • digital caiso z 85 ile,bir portreye odaklanıp arkayı flu yapmamın imkanı hiç yok mu? sırf bu yüzden canon g12 alacağım nerdeyse.
  • tkp
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enesemre

    digital caiso z 85 ile,bir portreye odaklanıp arkayı flu yapmamın imkanı hiç yok mu? sırf bu yüzden canon g12 alacağım nerdeyse.


    fuji s5 pro ve 28-200 objetkif ile 18-70 objetkifi sattım. gittim canon g12 aldım. iyi ki de almışım. slr kadar iyi netice veriyor. kullanımı da (diyafram, enstantane, iso, white balance olsun) çok kolay. tek tuşla hepsine ulaşabiliyorsunuz. sırf taşınabilirlik yüzünden böyle birşey yaptım ve çok memnun kaldım tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crosshair

    bu fotoğrafı çekebilmek için ne ekipman ve ayar gerekir tahminen? PS dışında tabi.


     DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ



    ilk önce güneş patlamayacak şekilde diyafram ve enst ayarlamanız lazım buda güneşin o anki şiddetine bağlı olarak değişiyor. geniş bir alan derinliği istediğinizi düşünerek f değerini yaklaşık f 11 ve üst bir değere ayarlanır(diyafram kısılır).
    bu şekilde bir deneme çekimi yapın.bu şekilde çektiğinizde tüm ayçiçekleri karanlık olacaktır.daha sonra karanlık ortamı aydınlatabilmek için dolgu flaşı kullanmanız gerekir.
    edit: bunlarla uğraşmadan raw çekip aynı etkiyi ps te verebilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdaltuncer07 -- 19 Temmuz 2011; 8:16:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lethegrn


    quote:

    Orjinalden alıntı: enreka_tr


    quote:

    Orjinalden alıntı: sungur 13

    arkadaşlar benim bir sorunum var.başka başlıkta da bu soruyu sormuştum ama verilen cevapları bir türlü uygulayamadım.
    makine fujifilm s9600
    arkada parlak ışık yayan bir nesne varsa(projektör,güneş gibi) önünde duran insanları çektiğimde yüzleri hiç belli olmuyor.ancak silüetleri görünüyor.
    örnek bir resimle daha iyi anlaşılacaktır sanırım:
     DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ

    görüldüğü gi,bi yüzler hiç belirgin değil.

    bu sorunu nasıl aşabilirim?

    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler


    bu sorunu biraz daha erken bi vakitte oraya gelmekle aşabilirsin :P
    güneşi arkana almışsın bu yuzden, pozlama uzun tutarsan tuzelebilir ama bazı yerler de çok parlak cıkabilir


    bence uzun pozlama arka tarafların çok parlamasına sebep olacaktır.burda dolgu ışığı kullanmalısın.ama nasıl olacak bilemiyorum.yakın olsa flaşını kullanabilrdin.o uzaklıkta yansıtcı bir yüzey yada paraflaş diycem ama o da abes kaçar :)

    belki aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yaardımcı olur aynı fotograf üzerinden yanıt vereyip şöyle de bi teknik var makine odaklamayı yaparken yani yarım basmadan makineyi daha karanlık olan ayak hizası ya da yere dogrultup(artık onu deneme yaparak hangi notaya dogrultacağınızı) anlarsınız ordan odaklayıp elinizi deklanşörden çekmeden burdaki insanlara kaldırıp kareyi alırsanız sonucu göreceksiniz. ya da nokta odaklama ile aldıgınızda da aynı sonucu alırsınız belki aydınlık yerler daha parlak çıkabilir ama..




  • Golge halinde cikan portre sorunu icin pozlama tipini degistirmeniz gerekecektir, 'spot' diye tabiren nokta pozlama bu durumda isinize yarayabilir.
  • <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=50982931&url=http://2c4355nx6z54rp34qfrk0y2xa7.hop.clickbank.net/?tid=WTFJ6J73" target="_top" data-href="http://2c4355nx6z54rp34qfrk0y2xa7.hop.clickbank.net/?tid=WTFJ6J73" target="_top">Buradan</a> değişik fotoğraf tekniklerini öğrenebileceğiniz yararlı bir e-kitap a ulaşabilirsiniz. gerçekten yararlı ve değişik bilgiler varmış gibi görünüyor, fotoğrafçılıkta ilerlemek isteyenlerin tercih etmesi gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum

    Açılmıyorsa linki kopyalayabilirsiniz...

    http://2c4355nx6z54rp34qfrk0y2xa7.hop.clickbank.net/?tid=WTFJ6J73




  • Merhaba arkadaşlar, yeni bir fotoğraf makinesi alacağım ama diyafram büyüklükleri ile sensör boyutları arasında baya bilgi kirliliği var. Özetle örnek verecek olursam benim bu yazıdan anladığım şu: Sensör boyutunda 1/1.7", 1/2.5" 'ten daha iyi görüntü kalitesi veriyor çünkü ışık aralığı fazla.
    Diyaframda ise f2.9, f2.7'den daha iyi görüntü veriyor. Çünkü odak noktasından daha uzak yerleri de net çekebiliyor.http://www.dryreading.com/camera/ bu adreste göründüğü gibi yani diyaframda f.. değeri ne kadar büyükse o kadar geniş netlikte görüntü alınabiliyor. Doğru mu anlamışım :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Javier

    Merhaba arkadaşlar, yeni bir fotoğraf makinesi alacağım ama diyafram büyüklükleri ile sensör boyutları arasında baya bilgi kirliliği var. Özetle örnek verecek olursam benim bu yazıdan anladığım şu: Sensör boyutunda 1/1.7", 1/2.5" 'ten daha iyi görüntü kalitesi veriyor çünkü ışık aralığı fazla.
    Diyaframda ise f2.9, f2.7'den daha iyi görüntü veriyor. Çünkü odak noktasından daha uzak yerleri de net çekebiliyor.http://www.dryreading.com/camera/ bu adreste göründüğü gibi yani diyaframda f.. değeri ne kadar büyükse o kadar geniş netlikte görüntü alınabiliyor. Doğru mu anlamışım :)


    Diyafram değeri ve diyafram açıklığı ters orantılıdır. Yani diyafram değeri arttıkça diyafram açıklığı azalır. lense göre değişmekle birlikte örneğin canon 50mm 1.8 için en açık değer 1.8 iken en kapalı değer 22 dir.

    diyafram değeri arttıkça(diyafram kısıldıkça) ışığın cisim üzerinden gelen hüzemleri daha dar bir alandan girerek daha net bir görüntü ve net alan derinliğinin(fotoğrafta net olan alanın tümü) artmasına sebebiyet verir.

    umarım anlatabilmişimdir.

    sizin söylediğiniz gibi f 2.9 daha fazla net alan sağlar f 2.7 den




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crosshair

    bu fotoğrafı çekebilmek için ne ekipman ve ayar gerekir tahminen? PS dışında tabi.


     DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ



    Bu fotoğrafta HDR yapılmış, önce düşük diyaframda ayçiçekleri ön plana çıkarılmış, ardından bir çekim daha yapılıp arka plan da alınmış. İkisi PS'de açılmış, ayrı ayrı oynamalar yapılarak fotoğraflar birleştirilmiş ;)
  • Gerçekten çok güzel bir konu,ellerinize sağlık,sürekl takip edeceğim...Lumix TZ5 kullanıyordum ve biraz daha amatörlükten çıkıp ilerlemek için Sony R1 aldım,öğrenecek çok şeyim var kolay gelsin bana ve benim gibi meraklı yeni başlayanlara :)
  • €sselamu aleykum merhabalar olsun... Aranıza yeni katıldım, tamamen sıfır bilgiyle sizin önerilerinize uyarak birkaç resim çektim bunlardan birkaçını sizinle paylaşmak isterim.
    Sipariş üzerine resim yapıyorum ve çektiğim resimler işte resim budur diyebileceğim kıvama geldiğinde tamamen kendime ait olan çalışmalar yapmak istiyorum ve bu yüzden yardımlarınızı bekliyorum rica ile :)
    Elimdeki makine fıjifilm s2950 bununla neler yapabiirim bilgilendirirseniz memnun olurum...
  • resim ekleyemiyorum dosya boyutu büyük geliyor birzamanlar nasıl yapılır biliyordum ama şimdi unutmusum ? çok işiniz var benle
  • aleyküm selam,
    foto çekmeye başlamanız güzel. elinizdeki SLR-Like makina da güzel çalışmalr için size yardımcı olur.

    çektiğiniz foto sayısı binleri geçtikçe hem siz hem çevreniz zaten farkeder ki fotolar sizin adeta imzanız ve eseriniz olduğunu bağırırlar. bu sebeple sürekli çekmeğe devam!

    burası forum. yazı paylaşabilirsiniz. fotoğraf paylaşmak için ya picture host aratıp yada kayıtlı olduğunuz bir foto paylaşım sitesine yükleyip onun vereceği adresi buraya şu şekilde yazarsınız. o zaman da sonuç aşağıdaki gibi olur:

    [simage]https://store.donanimhaber.com/52/1b/02/521b02b52c49c2a2254baf4991e728d5.jpg[/simage]


     DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 12 Ağustos 2011; 20:06:18 >




  • Çok tşk edrm cevabınız için, dediğinizi en kısa zamanda yapacağım inşaALLAH ...
  • [simage]http://i55.tinypic.com/5lb7v5.jpg[simage]
  •  DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ

    sonunda /simage olacak
  • çok tşk edrm farketmemişim , yalnız bu gün macro ile bir papağan çekmek istedim gündüz olduğu halde papağan aydınlık arkası ise karanlık çıktı değişik oldu ama yapmak istediğim bu değildi arkasını flu yapmak istedim, bu modları kısa yoldan öğrenmemiz için kısa bir şekilde şu mod su işe yara ve azaltırssanız şöyle olur çoğaltırsanız şöyle olur gibi bilgi vermeniz mümkün mü? teknik bilgilerle hafızamda saklamaya calıstıkca iyice karısıyor kafam...
  • Aşağıdaki bu resimleri sizlerin tariflerinize göre çektim elimdeki makine ile arkasını daha flu göstermem mümkünmüdür ? ve resimde açı hatası yada ayar hatası göze çarpıyorsa belirtirseniz sevinirim...

     DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ


     DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ


     DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ




  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.