Şimdi Ara

Deprem elazığ 6.8 (geçmiş olsun) (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
869
Cevap
2
Favori
90.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
334 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Istanbulda 8.1 degil daha az hissedilecek. Çünkü fay karada değil. Istanbul için bu bir avantaj ama aluvyonal topraklarla dolu avcilar gibi semtler cok daha siddet yasayacak. Aşağı yukari notrluyor diyorlar 7.4 ise 7.4 gibi hissedilir deniyor. Fakat 4 dakika sallarsa dedigin gibi şiddeti 8 civarinda hissedilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freudunpiposu

    Istanbulda 8.1 degil daha az hissedilecek. Çünkü fay karada değil. Istanbul için bu bir avantaj ama aluvyonal topraklarla dolu avcilar gibi semtler cok daha siddet yasayacak. Aşağı yukari notrluyor diyorlar 7.4 ise 7.4 gibi hissedilir deniyor. Fakat 4 dakika sallarsa dedigin gibi şiddeti 8 civarinda hissedilir.
    Avantaj durumu yok.Marmara zaten tehlikeli bir oluşumla meydana gelmiş deniz aslında ne kadar güzel gibi görünsede durum bu açıkçası istanbulda fay hattı yok marmarada bunun avantajlı noktası yok neden diyorum çünkü tsunami yaratacak zemini iyi değil ve bu hassas zemin şiddeti direk yansıtacak zemine istanbulda avcılar gibi pek çok kıyı bölgesi dolgu ile oluşturulmuş.Kıyıdaki aynı zamanda pek çok bina asırlık nerede ise yalıları salla bize nede çoğu deniz kumu kaplı üflesen uçacak tarzda bizim istanbulda en son ikamet ettiğimiz yer olan beşiktaşta evimiz var çok eski bir ara sallanmıştı bundan ta eveli pek gitmiyorum işler dolayısıyla ama o daire yıkılır mı yıkılır şaşırmam.Pederin inadı ile satılmıyor ama istanbulun tam merkezinde olma durumuda var hani ama durum ortada.


    Tsunami 1509 da olmuş 1766 da da olmuş sanıyorum beklenen 1509 depremine benzer bir şey en son 1894te gölcükte deprem olmuş onun benzeri aynı fay hattı zaten 1999da kırıldı ve tüm enerji stres maalesef bu marmara hattına bindi tetikleyecek birşey lazım.Bu aktifleşinceki şuan görülüyor çok hassas sonuçları felaket olacak.

    Açıkçası bunun filmi yapılır.İstanbul'da deprem.Marmarada panik diyerekten yada Marmara çıkmazıda diyebilirsin biraz belgesel tadında neden mi insanlar bilinçsiz ne olacağını tahmin etmiyor ölen öldüğü ile kalıyor hep o an gelsin sonrasına bakarız tarzında yönetimler var başta şöyle bilinçlendirici dediğim tarzda bir belgesel filmi çekilse neler yapılabilir gerek toplum gerek oradaki halk gerekse devlet olarak aslında güzel olurdu ama nerede izin vermeyebilirlerde hani halkı paniğe sürüklüyorsunuz diye neden mi şuan iyi uyuyorlar çünkü.

    Bu arada istanbul depremi zuhur ettikten sonra direk bitmeyecek şuan elazığda olduğu gibi deprem fırtınası yaşanacak nasıl bu işin çıkılacak inanın aklım almıyor nasıl bir rahatlık arkadaş ya cidden şaka gibi bu ülke.Halkı ve yönetimleri ile.

    İstanbul'da olup olmadığınızı bilmiyorum.Ben istanbul'a zoraki iş olmadıkça gitmiyorum bizim istanbul'dan çıkış sebebimiz aslında bu aynı zamanda.Konu durum ciddi ben alaya almıyorum.İstanbul'daki çoğu konut bildiğin musalla taşı farkı yok.Çoğu kişiye mezar olacak.Çoğu insan gerek enkaz gerekse taşıma esnasında canını kaybedecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 30 Ocak 2020; 16:34:15 >




  • Evlere "devlet gönderdi hasar tespiti için geldik" diye soymaya geliyorlarmış dikkat edin.Ayrıca kira fiyatları uçtuğu için bakanlık soruşturma başlattı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Elazığlıyı, bilerek isteyerek İstanbul'da kalıyorum. Bakırköy'de yaşıyordum, Ortaköy Kayalıklarına taşındım. Olabildiğince çok insandan görüş aldım. Naci Görür, Fevzi Bingöl gibi insanlar aile dostumuz.

    Ramazan Demirtaş'ı, Cenk Yalıtrak'ı takip ederseniz dediğimi anlarsınız, önemli olan ivmelenme ve zemin. Sonra da bina. Bina ayakta kalır tabii, ancak elimizdeki stok için konuşuyoruz. Yani İstanbul'da Beşiktaş'ta kayalıkların üzerinde, yahut Nişantaşı maçka'da kayalıklar üzerinde olursa binanızın ayakta kalma olasılığı artıyor. Deniz ivmelenmeyi azaltıyor ancak alüvyonel topraklarda sorun var. Misal Bakırköy kireçtaşı zemini çoğu ama Küçükçekmece etrafı alüvyonel. Buralarda çoğu bina ayakta kalamaz, kalanlar da oturulur durumda olmaz.

    Ben diyorum ya İstanbul için felaket, ülke için felaket. Bunu bir çok insan da söylüyor ama siyasetçiler başka dertlerde.

    7.4 olması muhtemel deprem, ardından gelen deprem 6.4 olursa eğer (düz hesap artçıları alırsak) zaten ayakta kalan binaların çoğu yıkılacak maalesef. Tahminim ölümlerin çoğunun 2. depremle yıkılan binalardan olacağı yönünde.

    Dediğiniz gibi denizde olmasının dezavantajı da tsunami. Galata'nın altından balık toplamışlar. Ancak bildiğim kadarıyla herkes emin değil tsunami konusunda. Çünkü fayın uçları nerede bu önemli. Levhanın hareketi de önemli. Bunları 3 senedir hafif aralıklarla konuşuyorum.




  • Dünyada olan tüm depremlerin seslerini dinlemek isteyenler
    http://ds.iris.edu/seismon/

    Elazığ depreminin sesihttp://ds.iris.edu/ds/nodes/dmc/tools/event/11175173

    Bu siteye girip dünya haritası üzerinde herhangi yere tiklar ise yada harita altında son 30 günün depremleri başlığına girer ise liste hâlinde depremler çıkıyor. Sag baştaki başlıkta sayılara tiklar ise açılan sayfanın ortasına doğru ses dosyası çıkıyor ordan dinleniyor.
    Deprem elazığ 6.8 (geçmiş olsun)

    Deprem elazığ 6.8 (geçmiş olsun)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 1 Şubat 2020; 9:57:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Az önce 4.8 oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Bu siteden depremin kendi konumumda ne kadar hissedildiğini görebilir miyim? Baktım ama bulamadım. Sanırım bakılamıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orada belirtilen şiddet depremin merkezinde hissedilen şiddet olarak düşündüm ben.

    Çünkü derinlik bilgisi var. 0 derinlikte depremler bile olmuş yüzeye en yakın 600km derinlikte de deprem olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.