Şimdi Ara

DENEME SIRASINDA KARIN GURULDAMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
72
Cevap
3
Favori
54.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar gerçekten çok ciddi bir problemle karşı karşıyayım. Lütfen alay edecekler yazmasın. Fikri olan ,tavsiyesi olan, yaşamış olanlar yazarsa sevinirim.

    Arkadaşlar deneme esnasında veya okul sınavlarında ( gözlemlediğim kadarıyla çok sessiz ortamlarda da ) sanki karnımda yoğun bir gaz kütlesi varmış da dışarı çıkmak istiyormuş gibi bir baskı oluşuyor. Gurulduyor haliyle. Sanırım ses çıkar korkusundan soğuk soğuk terlemeye başlıyorum. Sosyal fobi oluşmuş olabilir bu konuda. Tüm bu terleme guruldama kaygı meselesini yaşarken sınav ellerimin arasından kayıp gidiyor. Odaklanamıyorum. Ve en sonunda pes edip, sınavı bırakıp çıkmak zorunda kalıyorum.( son 3 ayt de böyle oldu. Tyt de hiç olmadı)
    Acaba soğuk mu alıyorum bir yerden diye minderle polarlarla sınava giriyorum. Yediğim bir şey mi dokundu acaba diye sınavdan önce pek bir şey yemiyorum. ( açlıktan guruldamıyor bu arada) Yine de düzelmedi. Sınavdan çıkıyorum ve her şey normale dönüyor. Aslında karnımda gazın olmadığını, midemin bulanmadığını farkediyorum.
    Stres, kaygı ve bu sosyal fobiden oluyor bu, biliyorum. Rezil olma korkusu galiba. Haftaiçi doktora gideceğim. Gitmeden önce internette bu sorunu çok fazla kişinin yaşadığını okudum. Bu konuda tavsiyesi olan var mı? Gerçekten çok üzgünüm lütfen mizah yapmayın.


    EDİT 1 : Arkadaşlar bugün okuldaki arkadaşlarıma durumu açtım, problemi söyledim. Çok yakın bir arkadaşım da aynı şeyleri yaşadığını 2 ay boyunca yoğun şekilde sürdüğünü, " başlarım millete nolursa nasıl ses çıkarsa çıksın umrumda değil " dediği günden beri artık azaldığını ama olduğunda da artık takmadığını söyledi. Yani bu rahatsızlığı giderememiş tam olarak ama olumsuz etkilenmekten kurtulmuş diyeyim. Ayrıca bu süreçte baharatlı yağlı tüketmediğini , çok yoğurt yediğini söyledi. Ama asıl mesele dediğim gibi takmamakmış. Sınavlarda en arkaya oturuyordum dedi.

    EDİT 2 : Ayrıca bugün hastaneye gittim gastroentrolojiye. İdrar kan gaita ultrason tomografi hepsini istedi doktor. 8 aralıkta sonuçlar çıkacak o zaman da editlerim. Yalnız büyük oranda stresten olabileceğini söyledi.

    EDİT 3 : Bugün sadece kendi sınıfımda bu sorunu yaşayan 5 kişi daha olduğunu öğrendim. Hepsi bu problemin bu sene başladığını söylediler. Şikayetlerimiz de aynı arkadaşlar. Bu iş ( tabi ki doktora görünün ) yüzde 99 stresten oluyor. Ve sınıfın en narin en şirin kızında bile olduğunu öğrenince bana müthiş bir rahatlama geldi. Ve o rahatlamadan sonra kendimi otururken nasıl sıktığımı, korkudan sanki diken üstünde oturduğumu farkettim. Ve gün boyunca aklıma dahi gelmedi bu durum. Aklıma gelmeyince karnım da gayet iyiydi.
    Arkadaşlar arkadaşlarınızla konuşmanız gerekiyor. Kendiniz gibi olan insanları bulun önce, kendinizi rahatlatın. Çok kalın giyinmeye özen gösterin çünkü bizim bünyemiz hassas , bu belli. Tuvalet ihtiyacı hissedince bekletmeyin hemen gidin tuvalete. Bunlar benim şu anlık çözümlerim. Umarım bugünkü gibi devam eder bu süreç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigsmoKee -- 5 Aralık 2017; 21:51:5 >







  • Denemeye girmeden önce tuvalete gir fart furt çık Sorunu yaşamazsın. Tecrübeyle sabit.



    +

    Kan şekerini dengelemen lazım şekeri meyveden karşıla.

    Kan şekeri ani düşüşte karnın acıkır beyin yemek yemelisin der. O yüzden mide kasları ve bağırsaklar hareketlenir. O yüzden de olabilir.
  • Aynısı lisede başıma geliyordu. Lanet bir durum.

    Asosyallikle falanda alakası yok bu arada. Ölümüne sosyal birisiyim fakat şu sınav esnasında soğuk soğuk terler döküyordum İnşallah çözebilirsin hocam ben çok çektim
  • Naber Patron kullanıcısına yanıt
    Çok kötü bir durum. Şu an aşabildiniz mi bu sorunu? Yani netleriniz kötüdür, çözümü çalışmaktır. Bunun çözümü ne hiç bilmiyorum. Bugünkü sinavda 65 tane işaretleyip çıkmak zorunda kaldım. Az önce 60 tanesinin doğru olduğunu gördüm. Moralim çok bozuk..
  • Aynısını bende yaşıyorum. Bazen oluyor bazen olmuyor. Nedenini ben de çözemedim.
  • Kemerinizi gevşetmeyi deneyin oturunca karnınızı sıkıyor
  • Bunu deneyeceğim hocam belki de budur sebebi. Doktora gittikten sonra konuya yazarım faydam olur belki.
  • iyi de herkesin gurulduyor, biz deneme olurken koro oluşturuyorduk
  • Kadin dogum uzmanina git hocam mazallah hamilesindir sakat bırakır
  • Denemeye girmeden önce tuvalete gir fart furt çık Sorunu yaşamazsın. Tecrübeyle sabit.



    +

    Kan şekerini dengelemen lazım şekeri meyveden karşıla.

    Kan şekeri ani düşüşte karnın acıkır beyin yemek yemelisin der. O yüzden mide kasları ve bağırsaklar hareketlenir. O yüzden de olabilir.
  • Hocam yazdıklarınızın hepsini bende yaşadım.size tavsiyem denemeden önce çilekli topkek olur veya şekerli herhangi bir yiyecek ne olduğu önemsiz karnınızı doyurun bunlarla sınava girin ses mes gelmez.Ama eğer aci birşey yerseniz veya gazlı bir içecek içerseniz vay halinize.O gaz sebebiyle karından gelen ses açlık guruldamasindan beterdir.Bir anda çıkar ve yüksek sesle çıkar o yüzden açlık guruldamasindaki gibi sayfa çevirmeyle öksürmeye kamufle edemiyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AcemiKovboy -- 2 Aralık 2017; 18:40:10 >
  • hocam tamamen stresten
    sessiz bir ortamda çoğumuz geriliyoruz açsak ya da gaz yapan yiyecekler yediysek
    emin ol sınav döneminde bunu birçok insan yaşıyor ama sonra nedense geçiyor
    çok takmamaya çalış rezil olmaktan korkma hepimizin başına gelen bir şey
  • qhydts kullanıcısına yanıt
    Hocam deneme esnasında bile gittiğim oldu da düzelmedi. Gelip oturunca yine oluyor
  • AcemiKovboy kullanıcısına yanıt
    Hocam hassas olduğumu bildiğimden yarım poğaça ve bir çay içtim son sınavda. Yine oldu. Belki sınav esnasında 10 15 dk da bir şeyler atıştırmalıyım. Teşekkür ederimin yardımın için
  • ryanfl R kullanıcısına yanıt
    Hocam sorunumu arkadaşlarıma aileme açtıktan sonra bunu sınav senesinde yaşamış bir sürü kişiye rastladim zaten. Herkesin basina geliyormuş gerçekten. Psikologa gitmişler kesin geçiyor çözülüyor dedi hepsi. Bakalım bir gideyim de umarım benim de geçer.
  • hocam çoğu kişinin başına geliyor sanırım bu durum, biz geçen sene sınıfta sabahları denemelere girerken herkesin, özellikle arkadaş ortamımın, karnı gurulduyordu neredeyse. bir yerden sonra normal gelmeye başladı artık gurultunun sesinden kimin karnının guruldadığını bile anlıyorduk :d
  • mannis kullanıcısına yanıt
    Ya bizde bir tek ben de oluyor galiba. Kimseden duymuyorum
  • Çözümünü ben buldum!

    Sınava girmeden 15-20dk önce bir yudum Pasiflora içip sınav boyunca veresiye vermeyen adamın oturuşundaki rahatlığı yaşıyordum.

    Eczanelerde bulabilirsin.

    Dozunu fazla kaçırırsan 1-2 saat boyunca yüz felci geçirmiş adam gibi dolaşırsın.



    Bilgi: Çarkıfelek çiçeğinin Çanaklarından yapılıyor. Bitkisel sakinleştirici yani
  • Benim açlıktan gurulduyordu, güzel yemiştim ve ygsde guruldamamıştı, bu seneki denemelerde arada guruldadığı oluyor. Artık önemsemiyorum, kimse gülmedi şimdilik gerçi ama önemsemedikçe daha az gurulduyor gibi. Sizinki galiba stresten, ne kadar önemsemezseniz o kadar geçer diye düşünüyorum. Guruldarsa guruldasın diyin bakın, guruldamaz
  • Hocam bana da oluyordu aynısı son 2 haftaya kadar.
    Bazen o kadar sesli oluyordu ki osurdum sanmasınlar diye karnımı sıvazlayıp of karnım falan diyodum.
  • bigsmoKee kullanıcısına yanıt
    Hocam ne yaptın sen ? Poğaça yağlı olduğu için bağırsaklarının çalışmasını hızlandırır. Çay da sıcak olduğundan bağırsaklarının çalışmasını hızlandırır. Bence sınavdan minumum bir saat önce kahvaltı yap.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.