Şimdi Ara

Demokrat parti Seçim Hırsızlığı Menderesin bozgunu hileleri ve Çıkan olaylar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1957 SEÇİMİ VE DEMOKRAT PARTİ HİLELERİ

    100 yıllık demokrasi tarihimizde iki şaibeli seçim varmış biri 1913 teki ittihat terakkinin seçimi ,ikincisi 1946daki sözde hileli seçim.
    Ama gerçek hileli seçim 1957de olandır...

    * Halk 27 ekim 1957de sandık başına gitti.Seçim 17 de bitecekti.Saat 14 30da devletin tek radyosu;oy verme işlemi sürerken Dpnin kazandığı illeri açıklamaya başladı,şaka değil gerçek bu.

    *İnönü ,devlet bakanı Fatin rüştü zorluyu arayarak''sizden bu suçun işlenmesine engel olmanızı talep ediyorum''dedi.

    *Bakan zorlu Menderese gitti söyledi ama Menderes sert çıktı ''Radyo sonuçları açıklamaya devam etsin''.

    *Bu arada yabancı gazetecilere ''ismet inönünün yazılı açıklaması diye bir kağıt verildi.inönü sözde''seçimi kaybettik en fazla 120 vekil çıkarabiliriz''diyordu.Bbcden france press e kadar yabancı gazeteciler değil inönü de çok şaşırmış ve ayrıca ülkesi adına utanmıştı.Devleti yöneten iktidar yalan belge düzenliyordu..

    *Seçimden hemen sonra oy usülsüzlükleri bazı şehirlerde olayların çıkmasına neden oldu..Örneğin antep..27 ekim gecesi seçimi Chp 700 0y farkla kazandı hatta Dpnin yayın organı Zafer bile bunu yazdı.Ertesi gün''sayılmamış unutulmuş oylar''getirildi ve bin kadar oyla Dp kazandı..Chpliler itiraz etti ilçe seçim kuruluna gittiler oylar ,tutanaklar,belgeler adliye binasına götürüldü pazartesi inceleme başlayacaktı .o gece adliye binası yandı!!!!!.Bütün oylar yok oldu.Dp galibiyeti resmen kazandı!!!.

    *Şehirde gergin bir hava oluştu .29 ekim cumhuriyet bayramı töreninde antepliler belediyeye yürüdü.Vali kitlenin üzerine itfaiye araçlariyla su sıktırınca olaylar çıktı.Belediye tahrip edildi.polisin halkı dagıtmak için ateş açmasıyla Dp binasındanda ateş açılmaya başlandı olaylarda bir komiser muavini ile bir çocuk yaşamını yitirdi.

    *Zırhlı askerlerin şehre girmesiyle Chpli cadı avı başladı.Mehmet barlasın babası cemil sait barlas,Zeynep göğüşün babası ,Hasan celal güzelin dayısı Ali ihsan göğüş...

    *Chplilerin avukatı Prof dr Turhan feyzioğluydu.

    *Mersinde de oy hilekarlığı yapıldı bunun ortaya çıkması sonucu mersinde karıştı olayları askerler bastırdı.Bu arad Chpli mahmut boytunç Dpliler tarafından öldürüldü.cinayetle ilgili Dp yayın yasağın getirdi.Akpden alışık olduğumuz şekilde.

    *Seçim üzerinden 5 gün geçti ama Türkiye sakinleşmedi bu nedenle..1 kasım 1957de Tbmm açılışında Ankarada olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.Başkentin sokaklarında tanklar vardı.Yollar asker kordonu altındaydı.Gençlik parkına güven parkına asker yığıldı.

    *Bütün bu hilelere ragmen Dp 9 puan kaybederek aslında bi şekilde hezimet yaşadı.

    *1954 Seçimlerinde de Chpnin birinci çıktığı Malatyayı ikiye bölüp adıyamanı il yaptı.Osman bölükbaşına oy verdiği için Kırşehiri de alay ederek ilçeye düşürdü.

    *27 mayıs askeri müdahalesine böyle seçim hileleri,görevi kötüye kullanma,anayasal suç işleyerek,devleti Dp devletine çevirerek bir şekilde davetiye çıkardı...



    Kaynak;http://www.sozcu.com.tr/2014/yazarlar/soner-yalcin/kutuk-marifeti-482947/ Soner Yalçın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreatlord -- 16 Eylül 2016; 12:37:05 >







  • Dreatlord kullanıcısına yanıt
    Bunların geçmişide aynı geleceğide Yok darbe olmuşta bilmem neymişte azıcık geçmişi kurcalayınca ne pislikleri çıkıyor sözde demokratların kendi çıkarları için yemedikleri halt kalmamış milletin kanını mı peşkeş çekmedikleri mi kalmış ekonomiyi mi yerle bir etmişler adliye binasını mı yakmamışlar kafalarına göre mahkemeler mi kurmamışlar Halk isyan edincede hemen kukla ordularını UTANMADAN SIKILMADAN halkın önüne dikmişler.

    Halkın sabrı taşınca meclis basılınca asker harekete geçip halk yanlısı olunca aaa biseee daybe ettiniz.Siz bu milleti köleleştirmeye kalkarsanız halkta isyanı çeker Osmanlı bile bu millete boyun eydiremedi siz mi eydireceksiniz ? Arap tarikatlarınız mı bizi bitirecek ?
  • Daha demokratik bir seçim için yakın gelecekteki seçimin "açık oy, gizli sayım" olması gerekmektedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isinize gelen sozde saibeli isinize gelmeyen...

    bir diger nokta kendi konunu uplamak nasil bir his. artik millet doymus bu tip seylere daha dolgun olaylarla gel.
  • Doğrudur yapar menderes'ten beklenir bu hareket.
  • bir aktrollu daha blokladim :))) aktrolsun ortam daha iyi ya :)))

    bu arada


    konunun ozeti :

    `katranı kaynatsan olmaz şeker, cinsine sektigim cinsine çeker`

    guzel bir TURK atasozudur. Atalar biliyormus.
  • Her turlu pislik su dincilerden cikiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ziyaaaaaa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir aktroll daha blokladim. sebebi imzamda yaziyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aerosoldreams

    Daha demokratik bir seçim için yakın gelecekteki seçimin "açık oy, gizli sayım" olması gerekmektedir.

    Daha demokratik bir seçim için Adalet binası yakılır insanlar katledilir.İnsanların oy sandıkları çalınır Sağcılar otobüsler ile taşınarak seyyar olarak her yerde oy kullandırılır.Bana bir yerden tanıdık geldi.
  • Dinciden herşey beklenir.

    Onların düşüncesine göre günah diye birşey yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi tarih tam hatırlamıyorum ama Demokrat Parti'nin iktidarında CHP'nin tüm malvarlığına el konulmuştu. Evet yanlış duymadınız, tepeden tırnağa kaleminden kağıdına herşeyine devlet el koymuştu. Buna rağmen bu partinin kıymetini bilen ve davalarından vazgeçmeyen vatanseverler imkanları el verdiğince yardımlar gönderip partiyi yeniden ihya ettiler... Bir zamana kadar Adnan Menderes'in idamına anlam verememiştim, ama bu adam resmen ABD'ye hizmet etmiş, ülkesine ihanet etmiş... IMF'ye onun zamanında girdik... Atatürk'ün kurduğu uçak fabrikasını kapattı... Üretim ekonomisini terketti ve dışa bağımlı özelleştirme düzenine yöneldi... Köy Enstitüleri ve Halk Evleri'ni kapaması bile başlıbaşına bir ihanettir! Bu sayede köylü cahil bırakılarak toprak ağaların insafına bırakıldı... Elindeki gücü muhalifleri silmek için kullandı... ee daha nolsun?... Şimdi onu örnek alıyoruz diyenleri de görüyoruz, ülkenin hali ortada...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyAK84 -- 16 Eylül 2016; 13:22:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilyAK84

    Hangi tarih tam hatırlamıyorum ama Demokrat Parti'nin iktidarında CHP'nin tüm malvarlığına el konulmuştu. Evet yanlış duymadınız, tepeden tırnağa kaleminden kağıdına herşeyine devlet el koymuştu. Buna rağmen bu partinin kıymetini bilen ve davalarından vazgeçmeyen vatanseverler imkanları el verdiğince yardımlar gönderip partiyi yeniden ihya ettiler... Bir zamana kadar Adnan Menderes'in idamına anlam verememiştim, ama bu adam resmen ABD'ye hizmet etmiş, ülkesine ihanet etmiş... IMF'ye onun zamanında girdik... Atatürk'ün kurduğu uçak fabrikasını kapattı... Üretim ekonomisini terketti ve dışa bağımlı özelleştirme düzenine yöneldi... Köy Enstitüleri ve Halk Evleri'ni kapaması bile başlıbaşına bir ihanettir! Bu sayede köylü cahil bırakılarak toprak ağaların insafına bırakıldı... Elindeki gücü muhalifleri silmek için kullandı... ee daha nolsun?... Şimdi onu örnek alıyoruz diyenleri de görüyoruz, ülkenin hali ortada...

    En sonunda layığını buldu.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.