Şimdi Ara

Demirdöküm Hermetik Şofben Sürekli Arıza Veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Demirdöküm C 275 F Fanlı Hermetik Şofben modeline sahibim. Binada merkezi doğalgaz ısıtma sistemi var. Su ısıtması içinse müstakil olarak bu model kullanılıyor. Şofben sürekli f1, f4 arızası veriyordu zaman zaman da su açıkken arıza kodu vermeden kendini kapatıyordu. Üç ayrı usta çağırdım. Hepsi ayrı birşey diyor çözüme bir türlü ulaşamadım. Bir tanesi eşanjör delinmiş düzen tutmaz eşanjör değişimi 1000 tl civarında yenisi de 1550 tl civarı yenisini almak daha mantıklı dedi. Sonra başka bir usta çağırdım o da baktı evet eşanjör delik ama kullanıma engel olmaz ben bunu 5 sene daha kullanırım dedi. Tam bilmediğim birşeyler yaptı şofben hava alamıyor ben hava almasını sağladım dedi. Plakayı falan biraz kaldırdı. Üstte filtre gibi birşey var onun ucunu kesti tekrar taktı. En son çağırdığım oydu ama o da hemen ertesi gün yine f1 arızası verdi. Şimdi reset atıyorum şarteli kapattım 2 gün bekledim hiç gitmiyor f1 ibaresi. Şunu da ekleyeyim daireye taşınalı 2 sene oldu. Öncesinde bi 4-5 sene daire boş kalmış şofben de çalışmamış alakası var mı bilmiyorum en son gelen usta da onu demişti ben söylemeden. Bu şofben baya çalışmamış boş kalmış galiba diye. Şimdi arkadaşlar biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. Ne yapmamı önerirsiniz. Valla bu ustaların elinden kurtulamayacağız gibi duruyor. 1500-1600 verip sorunu kökten mi halletmeli yoksa basit bir çözüme ulaşabilir miyim. Korkum şimdi cihazı yenilersek yine çözüme ulaşamamam. Ne yapmamı önerirsiniz? Yardımlarınızı bekliyorum lütfen.







  • iki çeşit c 275 var biri eski biri yeni model, seninki sanırım eski model. eski olduğu halde şofbenin içinde toz yoksa bende rahatlıkla bu şofben yatmış diyebilirim bu arızalarla alakası yok yatmasının.
    eşanjörün kaynak olabilir tamiri yapılabilir. aşırı su akıtmıyorsa kullanıma engel değildir ama su kaçırması artabilir veya azalabilir.
    f1 aşırı ısınma. ara sıra yapıyorsa limit termostat kaçırıyor. şimdi devamlı yapıyor diyosun; tamamen bozulmuştur. veya kablo, soket, kart arızası olabilir.
    f4 gaz yokluğu arızasıdır. karttan gaz valfinden ateşleme elektrodundan ve bacadan olabilir bakılması ölçülmesi lazım. arasıra yapan veya şofben yandıktan sonra yapan f4 arızası genelde içteki bacanın çıkmasından veya çok hava gelmesinden yapar.
    işin ilginç tarafı bu şofbenin sıfırı 1400 tl
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok teşekkür ederim cevabınız için. Evet benimki eski model. Kaynak tamiri için de kimisi düzen tutar kimisi tutmaz diyor. Bu kaynak tamiri kaça patlar bilginiz var mı ? Oto sanayiciler yapıyormuş galiba uzak soramadım. Bir de ustanın biri delik içindeyse yapılmaz dıştaysa yapılır dedi. Aşırı bir su akıtması yok ama kendini belli ediyor. Şofben en az 10 yıllık bir şofben dediğiniz gibi kart, soket vb bütün parçaları bayağı yıpranmıştır diye tahmin ediyorum. 600 tl ye ikinci el Baymak BH13 hermetik şofben buldum. Araştırdığımda bayağı sıkıntılı bir model gibi duruyor. Sizce 1100-1200 civarlarına sıfır, proje yaptırmadan bir şofben + 100 tl ye de bir tesisatçı yapabileceğini söyledi bu şekilde almak mı mantıklı yoksa ikinci el mi ? 200-250 ye de eskisini satsam 1000 tl ye mal edebilirim gibi duruyor. 1000 tl civarındaki Termodinamik, Goldtherm, Daxom, Protherm markalarından hangisini tavsiye edersiniz. Bir de 1200 tl"ye Airfel var o mu daha iyidir. Belki başınızı ağrıttım ama lütfen kusura bakmayın. Bulunduğum yerde doğru düzgün bir usta yok yol gösterecek işten anlayan. Yardımcı olursanız çok minnettar kalırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • gilean_ G kullanıcısına yanıt
    Bundan sonra senin vereceğin karar. Ben hiçbir zaman müşteriyi yönlendirmem. Kaynak düzen tutarmı bilemeyiz, ama ikinci el eşanjörde olabilir. Saydığın şofbenler çinmalı. Şofben al desem dd c275(11litre) c350(14 litre) yada bh13 derim zaten(fiyatına göre tabi). Senin şofben en fazla 100 lira düşerler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Çok fazla baymak bh13 arızasıyla karşılaştınız mı ? Sıkıntılı bir model mi denenebilir mi 600 tl ye ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim o şofbenle sık karşılaşmam önemli değil ama karşılaştığımdaki en çok arıza kart ve prosestat arızası

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.