Şimdi Ara

Demirdöküm bacalı şofben ateşleme problemi , Servis Geldi Çözemedi Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
11.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar , kiracı olarak oturduğumuz evimiz merkezi sistem olduğundan evde su ısıtıcı şofben var Demirdöküm Compact markalı. Daha öncesinde kullanıyorduk herhangi bir problem yoktu ,şuan bir ateşleme problemi var ev sahibi sorumluluk almıyor. Servis geldi genç bir arkadaş baktı etti,problemi çözemedi.

    Problem şöyle sıcak suyu açıyoruz. Açar açmaz aralıklarla ateşleme yapmaya başlıyor , çıt , çıt diye birkaç dakika içerisinde çıt çıt sesi daha fazla oluyor . 5-10 dk içinde de ateşleme gerçekleşiyor. Ama bu süre de akan suyun haddi hesabı yok. İçine tahta parçası ile ateş vermeyi denedim nafile.

    Yardım ederseniz sevinirim. Bir kaç gün önce su girişinin hortumunu söküp temizledim ama herhangi bir değişiklik olmadı. Valla eziyet gibi birşey .


    Arıza Videolu Linki

    https://streamable.com/6gfw6



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exsbandit -- 21 Ekim 2019; 14:32:10 >







  • senin şofben pilotsuz model yani 1 adet AA pil var büyük ihtimal pili bitmiş yada çakmak tam yerine çakmıyor
  • Merhabalar hocam cevabın için çok teşekkür ederim, 2 adet pil mevcut içinde büyüklerden değişeli 1 yıl oldu bende ateşleme olmuyor olabilir diye içine uzun bir çubuk ile ateş soktum lakin yinede yanmadı. Pil değiştirmek bu durumda yinede çözüm olabilir mi
    Demirdöküm bacalı şofben ateşleme problemi , Servis Geldi Çözemedi Yardım

    Ek olarak bir kere yandı mı bir daha problem olmuyor, yani örneğin 10 dakika sürdü ama yandı ardından kapadım 5 dk sonra tekrar açtım busefer hemen yanıyor. Bir mekanizmanın ısınmasına bağlı yada kombinin içi gaz dolu olduğundan mı olabilir diye de kendimce düşünceler ürettim, yardım Ederseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exsbandit -- 22 Ekim 2019; 22:39:31 >




  • exsbandit kullanıcısına yanıt
    çakmağın daha canlı yanması gerekiyor, eskiden yandığı zamanlarda hatırlamıyormusun çakmağın hızlı çaktığını. gazın miktarının azlığını çokluğunu suyun basıncı ve düğme kontrol ederken, gazın ana vanasını (magnet bobin) pil kontrol eder. pil zayıf olduğu için gaz valfini açamıyor, çakmağın kondansatoru geç doluyor görünüyor. büyük pil takmana gerek yok denemek için AA pil tak, aynı uzunluktalar
  • exsbandit kullanıcısına yanıt
    eski usul kullan pilleri çakmakla ısıt yada dişinle pilleri ez. )))))))))))))))
  • Hocam adamsın ya, yemin ediyorum kaç aydır böyle en az 15 - 20 dk bekliyorduk başında anında yandı hemde küçük pille . Ne kadar teşekkür etsem az.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exsbandit -- 22 Ekim 2019; 23:59:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.