Şimdi Ara

Delphi'de Yazılan Bir Program İnternete Bağlanmıyor, Ne Yapmam Lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar enterasan bir durum yaşıyorum, yardımcı olursanız sevinirim. Bir müşterimizde Windows Vista SP2 kurulu ve programımız internete erişemiyor. Programın içindeki twebbrowserlarda sayfa görüntülenemiyor hatası ile birlikte, güncelleme sunucumuza da bağlanmıyor. Ama bilgisayardan internet explorer ve ammyy/google chrome/msn gibi programlardan rahatça nete girelebiliyor.

    Aklıma gelen herşeyi denedim ama bir çözüme ulaşamadım. Bilgisayarda bir antivirüs programı yok, güvenlik duvarı ve windows defender felan da kapalı. Belki bilen bilir Fiddler diye bir program vardır. Bu program ile arkaplanda programların hangi sitelere veri gönderdiğini görebiliyorsunuz ama bizim programda hiç bir veri alış-verişi yok. Belki internet explorer'da sorun vardır diye 8'den 9'a yükseltme yaptık, bana mısın demedi sorun.

    En sonunda ufak bir proje hazırladık. Programcıkta bir edit kutusu var ve yanındaki butona tıklayın formun üstündeki twebbrowserda kutudaki adres açılıyor. İş yerinde 3-4 bilgisayarda çalıştırdık hiç bir sıkıntı vermedi programcık. Zaten mantığı çok basit, yazdığın sayfayı açıyor form üstünde. Bu programıda o kullancıya gönderdim ve onda da programcıkta web sayfası açılmadı. Yani sadece bizim programla alakalı değil, delphi'de yazdığımız çok basit bir programcık bile internete erişemiyordu.

    Yukarda dediğim gibi aklımıza her gelen yöntemi, internette okuduğumuz her makaleyi denedik ama çözüme ulaşamadık. Hatta kullanıcı izinlerini de full verdik ama olmuyor, sorun çözülmüyor. Combofix ile tarattık sistemi gene aynı-gene aynı. Böyle bir durumu yaşayan ve çözümü bilen birisi var mı acaba ?







  • Yazdığın kodları buraya da yazarsan eğer kodlarda sorun varsa yardımcı olabilirim
  • yok dostum kodlarla alakalı bir durum değil.
    o söylediğim ufak programıcıktaki kod bir satır : browser.navigate('www.abc.com');
  • Delphi ile yazılan programlar Windows Vista üzerinde çalıştırıldığında internete erişemiyor.Vistanın zaten araya sıkıştırılmış sorunlu bir OS olduğunu biliyoruz.Bu da onun sorunlarından biri.Nedense sadece Delphi ile yazılan programlarda oluyor.C#,VB vs. de yazılan programlar rahatlıkla erişebiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aeolus98

    Delphi ile yazılan programlar Windows Vista üzerinde çalıştırıldığında internete erişemiyor.Vistanın zaten araya sıkıştırılmış sorunlu bir OS olduğunu biliyoruz.Bu da onun sorunlarından biri.Nedense sadece Delphi ile yazılan programlarda oluyor.C#,VB vs. de yazılan programlar rahatlıkla erişebiliyor.


    Vistanın iğrenç bir işletim sistemi olduğu su götürmez bir gerçek ama dostum bizim vista kullanan diğer kullanıcılarımızda var. Onlarda böyle bir sorun olmadığı için direkt işletim sistemi yüzünden diyemiyoruz müşteriye. Hala araştırıyoruz ama bir çözüm bulamadık




  • Peki UAC'ı kapatıp yada Administrator kullanıcısı ile programı çalıştırmayı denediniz mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.