Şimdi Ara

DELL N5010 İntel HD Graphic Görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Dell 5010 laptop açılışta 8 defa bip sesi veriyor ve siyah ekranda kalıp açılmıyor. İnternetten baktığımda grafik kartı arızası olduğunu öğrendim. Daha önce başka bir laptopta başıma geldiği için çözüm olarak eski cihazımda uyguladığım yöntemi denemek istedim. Cihazın fan çıkışını kapatıp iyice ısınmasını ve ısıdan dolayı kendini kapatmasını sağladım. Daha sonra cihaz açıldı masaüstüne ulaştım. Aygıt Yöneticisi'nden harici ekran kartını devre dışı bırakıp onboard ekran kartıyla kullanıma uygun hale getirmek istedim fakat aygıt yöneticisinde sadece AMD olan harici kart görünüyor, Intel HD olan dahili kart görünmüyor. Bu konuda yardıma ihtiyacım var. Nasıl dahili kartı görebilirim?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Belki de bozuk olan görüntü birimi onboard olandır? Şu haliyle düzgün çalışıyor mu?

  • Hayır yine başlangıçta 8 bip sesi ile siyah ekranda bekliyor. Tekrar ısıtmak gerekir masaüstüne ulasmak için. Benim bir şekile intel hd Graphic i aygit yoneticisinde görüp amd olan ekran kartını devre dışı birakmam lazım. Eger ondan sonra da siyah ekranda kalırsa dediğiniz gibi intel hd bozuktur derim ama daha onboardin bozuk oldugunu hiç görmedim genelde harici olan bozulur. Bunu ogrenebilmek icin ilk once aygit yoneticisinde intel hd Graphic i gorunur hale getirmem lazim, aygit yoneticisinde görünmüyor. Ki bozuk olsa bile yine görünür olmasi lazim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bios ayarlarına ulaşabiliyor musunuz? Belki on board kart bios ayarları üzerinden devre dışı olabilir.

  • İlk ısıtıp açtığımda biosa ulaştım fakat onboard ile ilgili bir ayar bulamadım. Tekrar ısıtıp açtığımda sıfır bir format atmayı düşünüyorum belki o zaman onboard grafik kartı görünür. Ya da başka bir öneri olursa onu da denerim. İsterseniz BİOS fotosunu da atabilirim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.