Şimdi Ara

Dell Inspiron 6400 Kullanıcıları Sağlam bir soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar banada Hediye Dell Inspiron 6400 geldi Freedos olarak önce XP cdsini taktım orada 2 gb bir bölüm ayrılmıştı gördüm sonra vazgeçtim Vista dvd sini takıp bastım formatı 2 gb lık bölümü unuttuk tabi sonra tekrar bölümledim 2 ye yani sonuç olarak bizim 2 gb lık bölüm gitti çok merak ediyorum ne vardı bu bölümde

    Bir de MediaDirect düğmesi var ne işe yarar bilgisayarı MediaDirect düğmesinden açıyorum MediaDirect ekranı gelip kayboluyor vista açılmaya devam ediyor bu 2 gb lık bölümle ilgili hayati veriler kaybettik ya neyse forumda da o kadar araştırdım bişey göremedim.
    Ayrıca Vista içinde de herhangi bir işleve sahip değil. Yani benim için On/Off düğmesinden farkı yok.
    Ha var açılırken bir MediaDirect yazısı çıkartıyor sağolsun.

    Şimdi hayırsever bir MediaDirect Özelliği olan Dell sahibinden şuna açıklık getirmesini istesem.

    Ayrıca eğer düşündüğüm gibi MediaDirect le açıp vcd dvd gibi ortamları Windowsu açmadan kullanabilmek öndeki mavi yanan tuşlarla böle bişey varsa (ki daha öle bir şeyin olduğunu söyleyende olmadı) bu formattan sonra giden 2 gb lık partisyonu yedek alsa norton ghost ile çoook duacısı olurum valla.

    Zira böle bir image dosyası ne internette var ne de recovery cdsinde kafayı yemek üzereyim.







  • Evet arkadaşlar 9 kişi okumuş bir kişi yorum yazmamış zaten bu forumlarda herkes soru soruyor cevap veren yok. Nerede paylaşım.

    http://www.goodells.net/dellrestore/mediadirect.htm

    bu adreste DELL media direct özellikli bilgisayarların hard disklerinin bölümlenmelerini göstermiş şimdi bu ve bunlara benzer bölümlerin yedeklerini almak çok mu zor.



    veya bu adresteki yazıları tercüme edecek bir hayırsever. Şu Mübarek Kurban Bayramı öncesi sevindirin şu garibanı.




  • O Bölümde Xp kurulu iken recovery bölümü ve media direct yüklü oluyordu geçmiş olsun artık o bölüm gitti geri getirme ve birisinden bulma gibi bir imkanın yok bende çok araştırdım uğraştım tekrar yerine getirmek için ne hikmetse olmadı artık bıraktım Media Direct tuşu artık çalışmıyor bir kont'dan aldıysan makinayı yada ordan alınmış ise orayla görüş 80 YTL karşılığı geri belki döndürebiliyorlar.
  • Evet aslında bu durumda olna birçok kullanıcı var ben sorunun herhangi bir disk image programıyla image almadan direkt kopyalama yolu ile çözüleceği kanısındayım. Bu arada Servisi aradım bir çözüm getirmedi bunu böyle kullanmamı söyledi.
    Yine burada verilen İnspiron 6000 in kurtarma cd siyle deniyeceğim olmazsa bir arkadaşta 6400 varmış her ne kadar donanımlarımız uyuşmasa da gerekli partationlardaki verileri kurtaralım yeter. Bakalım halletmeye çalışacağız.
  • Forumda cevabı var yanlız bilgisayarın hdd sini 2 parçaya bölmeniz gerekiyor, aşağıda nasıl yapıldığı ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.

    "Orjinalden alıntı: AXIM X51V

    Arkadaşım bu sorunun halledilişini zanndersem 1-2 topic önce açıklamıştım. Tekrar açıklayayım bari
    1. Dell Media Direct DVD(DMD3) sini makineye tak ve makine açılırken F12 ye basılı tutup makineyi DVD/CD den boot(başlat) et.

    2. Makine dvd den bir takım yüklemeler yaptıktan sonra (bu genelde 7-8 saniye sürer) karşına bir menü gelecek.

    3. Menüde üç tane seçenek var. Bunlardan 1.cisi C'yi tek parça halinde formatlama seçeneğidir; 2.cisi Harddiski 2 ye ayırmak istersen bu seçeneğe bas(ben bunu seçtim ve hardım 120 gb, ikiye basınca karşına ne kadar boş alan oluşturmak istediğin alan çıkacak ben vista için 30 gb yazdım). 3. seçenk ise çıkış (Quit) seçeneğidir.

    4. İkinci seçeneği onaylayıp çıkan rakam yerine (ben 30 dedim 120 gb lik hard için) vista için en az 25 yaz. 30 idealdir.

    5. Rakamı yazıp entere basınca karşına uyarı çıkacak. Y(yes ) tuşuna basıp onayla.

    6. Bütün bunlardan sonra makine sizden system (recovery dvd) cd sini takıp makinenizi yeniden başlatmanızı isteyecektir. DMD3 dvd sini çıkarıp recovery dvd sini tak ve CTRL + Alt + Del tuşlarına aynı anda basıp sistem yeniden başlarken tekrar F12 ile boot menüsüne gir ve DVD den başlat makineyi.

    7. Makine recovery dvd den bir takım şeyler attıktan sonra karşına bir yazı gelecek. Yanlış hatırlamıyorsam burada '' C '' tuşuna basacaksın. Çünkü kurulumu buraya yapacak. C tuşuna bastıktan sonra arkana yaslan veya mutfağa git birşeyler atıştır, gez dolaş...

    8. Vistann kurulumu bittikten sonra gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra(internet bağlantısı, kablosuz ağ vs bunları mutlaka yapılandır) DMD3 dvd sini tak. Burada vista kurulum için senden onya isteyecek. Onaylayınca karşına DMD3 ün kurulum menüsü gelecek. Burada Enter tuşuna bas ve kurulumu takip et(takip et çünkü bazen DMD3 dvd si anlayamadığım bir sebepten dolayı setupu yarıda kesip hata mesajı verebiliyor ama bu %1 ihtimal olsa gerek).

    9. DMD3 vista altında kurulumu(setup) bitirdikten sonra sizden bilgisayarı kapatıp (DİKKAT: Yeniden başlatma değil makineyi kapatıyorsun) makineyi Dell Media Direct tuşu ile açmanızı isteyecektir (tabii DMD3 dvd sini çıkarma çünkü kurulum henüz bitmedi). Makineyi Dell Media Direct Tuşu'na basarak açınca makine kurulumu yapmaya devam edecek ve eğer bir aksilik yaşamadıysan artık sorunsuz zahmetsiz kurulumun bitmiştir.

    10. Artık bak bakalım tuşun çalışıyor mu? Ve de vista açıkken vista altından Media direct çalışyor mu bütün bunları kontrol ediniz.

    11. Oh bee son madde... Umarım dertlerinize deva olmuşumdur. Sonuç: Makineden hiçbir zaman korkmayın, o sizden korksun. Tamam para vermiş olabilirsiniz ama sonuçta bir makine işte...Yani birşey kurarken format atarken korkmayın unutmayın bu işler deneye deneye öğrenilir. Ha sana uyduk makineden korkmadık bu sefer ama makineyi yaktık senin yüzünden derseniz orasına kesinlikle karışmam Bu sizi bağlar sonuçta... "

    Faydalı oldu mu?




  • bu yöntem bildiğim kadarıyla işe yarayan bir yöntem. benim bunun üzerine sormak istediğim birşey var. bende vista yüklü olarak geldi ama DMD yüklü değil. şimdi yüklemek için anladığım kadarıyla formatlamak gerekecek. bugüne kadarki bilgiler, güncellemeler, yüklemeler nasıl yedeklenir? yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • Eminali kardeş çok teşekkürler gerçekten güzel bir kaynak. Ancak ne var ki bende bu MediaDirect Dvd sinden de yok Recorvery Cd de ancak ares filan bir şekilde buluruz artık.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.