Şimdi Ara

DELL INSPIRON 1520 KULLANANLAR KULUBU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.877
Cevap
7
Favori
368.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu laptopun fan sesi ve normal çalışma ile oyunlardaki ısınma olayı nasıl, kullananlar biraz bilgi verebilir mi?
  • Arkadaşlar Dell 1520 notebook ile birlikte bir de 32 bit Windows Home Premium kurulum Cdsi de veriyorlar.Üzerinde yeniden yükleme içindir yazıyor.Sanırım bu recovery değil doğrudan işletim sistemi kurulum DVDsi.

    Henüz denemedim.10 gün sonra falan kendim sistemi şöyle bir güzel formatlayıp yeni baştan herşeyiyle kurulum yapıcam.O zaman tecrübelerimi de yazarım.

    Yukarıda bir arkadaşımız recovery CD si istemiş ama maalesef paylaşılabilecek kadar küçük değil.Notebookun D diski bölümüne bir recovery kısmı yapmışlar.Ne işe yarar bilmiyorum.Sanırım Dell lerde olan şu f11 ile yükleme yapılan recovery bölümü bu.3 gb dan fazla bir hacmi var.Rapide yüklemek baya bir kasar yani :((

    Vistada yaptığım performans puanı 4.7 çıktı.Herkeste de böyle zaten.

    Laptopun fan sesi yok.Az demiyorum bakın.Yok.Ya da biraz zorlayınca çoook hafif duyulabiliyor.Oldukça sessiz bir laptop.Sanırsın ki dijital hesap makinesi.:)

    Şu ana kadar bir iki movie maker,1080p hd video haricinde öyle işlemciyi yoracak iş yapmadım.Uzun süre çalıştırdım.Cihazda rahatsız edici bir ısınma göremedim.Klavyede gövdede,el koyduğunuz yerde ısınma olmuyor.Yandaki havalandırmadan sıcak havayı tahliye ediyor.Buradan çıkan havada sıcaklığ hissediyorsunuz ama kasada pek ısınma hissedilmiyor.

    Zaten bu laptop ısınma ve ses konusunda şimdiye kadar gördüğüm en başarılı ürünlerden diyebilirim.Tabii ki esas ısınma durumu oyunlarda belli olur.Onu da deneyince görücez.Yanlız movie maker işlemleri eski laptopumu baya bir ısıtırdı ama bunda bana mısın demedi.

    Pil anca anca kendine gelmeye başladı.Üç defa tam boşaltıp.14-15 saat şarj ettim.Valla bu işi mantığım almıyor.Ama aldığım yerden(vatan) öyle tavsiye ettiler.Şarj dolunca batarya elektriği kesiyor.Ondan sonra on saat şarjda kalmasının n faydası oluyor bilmiyorum.Öyle tembihlediler biz de öyle yaptık.

    Pil sürekli olarak kesintsiz kullanımda.Ekonomik ve dengeli modda sadece internet,müzik,ofis vs ile çalışırken minimum 2.5 saat maksimum 3 saat 10 dakika çalıştı.Batarya daha 6 günlük.Zamanla biraz daha iyi olur mu bilmiyorum.Sürekli olarak performans modunda çalıştırmadım.Bu modda çalışırsa süre 2 saate falan düşüyor.

    Üç mod var.Tasarruf modu Dengeli mod ve performans modu.Performans modunda ekran ışığı full oluyor.Diğer modlarda ekran ışığı kısık oluyor.Ama siz ışığı ayrıca ayarlayabiliyorsunuz.Mesela tasarruf modunda ışığı full açabilirsiniz.Ya da performans modunda ışık fazla geldi gözümü aldı derseniz kısabilirsiniz.Modlar esnek.


    DVD oynattım sorun çıkmadı.Bir DVD yi ister media player ile ister media center ile isterse Dell in kendi dahili media oynatıcısı ile izleyebiliyorsunuz.Bir sürü DVD denemedim gerçi ama bendekilerde sorun çıkmadı şimdilik.

    Yanında bir de uzaktan kumanda veriyorlar.Ufacık dandik bir şey.Plastik kabartma tipi tuşları var.Laptopun yanındaki kart yuvasına takılabiliyor.Çok kullanılırsa tuşlar çabuk yıpranacak gibi geldi bana.

    Ücretsiz hediye bir çanta veriyorlar.Basit markasız dandik bir çanta.Hiç yoktan iyidir ama.Eski laptpumun çantasını kullanmaya devam ediyorum.

    BISOdan yapılan ekran kartı TC ayarını bilmiyorum.BIOS oldukça ayrıntılı.Bazı laptoplardaki gibi öyle laf olsun BIOS değil.Henüz ayrıntılarına fazla dalmadım.

    Ses kalitesi için iyi diyebilirim.Dell lerde hoparlörlerin ön tarafta bulunması hatta bu modelde ön -alt kısımda bulunması geribime gitmişti.Hatta bu durumun ses kalitesini olumsuz etkileyeceğini düşünüp tereddüt etmiştim.Önceki laptpumda hoparlör monitorun altında idi.Pek çok modelde tuş takımı üst kısmında oluyor malum.Doğrusu altec lansing ya da harman cardon bir hoparlörün sesini hiç duymadım ve çok merak ediyorum.Onun dışında duyduğum diğer laptop sesleri arasında ortalama bir yerde olduğunu söyleyebilirim.Eski laptopumu ve bunu yan yana koydum sesleri karşılaştırdım.Birinde XP birinde vista artık ne kadar sağlıklı olduysa?:)) Sanırım Vistanın sesleri biraz daha kibar.Şöyle bangır bangır bir sistem sesi yok.O nedemle film sesleri ve media playerde müzik dinleyerek mukayese ettim.Volum üçte bire kadar pek etkili değil fakat yükseltince gayet güzel.Bu konuyu sesten hoparlörden anlayan arkadaşlara bırakmak isterim.

    Yanında gelen pek bir yazılım yok.Dell in kendi dahili media oynatıcısı media direct yazılımı var.Bilgisayarı açmadan media oynatmanızı sağlayan fonksiyonun yazılımı yani.Bunun dışında Roxio creator MyDVD 9.0DE yazılımı var.Nedir ne işe yarar nasıl kullanılır bilmiyorum.Bir sürü yan yazılımı da vardı.Program ekle kadırdan sildim hepsini.Böyle dallı budaklı yazılımları sevmem.DVD kayıt programı herhalde.Hiç işim olmaz.Ben NERO kurucam.NERO 6 vista ile uyumlu mu? Yoksa NERO 7 mi kullanak zorundayım.Zira kullanmakta olduğum NERO6 tam bir paket ve her işimi görüyor.Gayet de stabi.Ama vista ile geçinir mi bilmiyorum.Ona göre yükleme yapıcam.Vistayla ilk kez tanışıyorum.O nedenle kullandığım pek çok yazılımı halen deneyemedim.Önce sistemi tanımak istiyorum.

    Şimdiye kadar bütün bilgisayarlarımı iki hafta sonra kendim tekrardan yükleyip kullandım.Fabrika yüklemesini hiç sevmem.Abuk sabuk bir sürü klasörler geçici dosyalar falan var.Ellemeye de korkuyorum.Yanlış bir şey silmeyeyim diye.

    Ekran kartı Nvidia 8600GT..




  • LokmanHekim verdigin bilgiler için saol,noktasına kadar okudum
    sende yakında xp ye geçersin heralde

    tecrübelerini buraya yazarsan sevinirim
  • Arkadaşlar DELL1520'nin oyun performansını sorabilir miyim? Mesela hangi oyunda kaç fps veriyo ya da hangi oyunda hangi ayarlarda oynanıyo rahat 1-2 örnek verebilir misiniz yeni nesil oyunlar için?
  • ben de tosh. 1ah ile 1520 arasında kalanlardanım üstelik tosh. için 2300 gibi bir fiyat aldım. sorum şu hd2600 ve 8600gt arasında bir test var mı? link alabilirsem sevineceğim, saygılar.
  • Bir şey daha eklemek istiyorum.1520 nin LCD monitoru hakkında.

    Malum biliyorsunuz teşhir standlarında laptoplar vistanın göz alıcı masaüstü desenleri eşliğinde sergilenmekte.Böylece her bir PC gözümüze daha bir cazibeli gelmekte.

    Gerçi standlarda istediğiniz her modeli çalışır halde görmek mümkün olmuyor.Hatta satın almayı düşündüğünüz modeli bile çoğu zaman çalıştırıp inceleyemiyoruz.Tereddüt ettiğiniz modelleri yan yana koyup kıyaslama imkanı bulabiliyorsanız ne mutlu size.

    Dell inspiron 1520nin LCD ekranı parlak cinsten.Zaten artık hemen hepsi parlak tipte ekran oluyor.Eski laptopumun ekranı mat tipte idi ve oldukça memnundum.Parlak ekranların yansıma yapacağını düşünür pek hoş bakmazdım.Ama şimdi alternetif modellerin hepsi de parlak ekran olduğundan mecburen bunu aldık.Diğer yandan ekranın parlak olmasının var bir hikmeti demek ki artık hep böyle üretiyorlar.Tıpkı 15 inç yerine 15.4 inçlerin artık standart olması gibi.

    Haa!! parlak ekran deyince bir de şu anlaşılıyor: Ekranın ışık parlaklığı.Yani aydınlanması.True Brite dedikleri olay.Bu bakımdan da ekranın oldukça parlak olduğunu söyleyebilirim.Hatta eski laptopuma göre fazla bile parlak geldiğini söyleyebilirim.Masaüstü,office belgeleri,internet sayfaları gayet güzel göz alıcı,pırıl pırıl.Ammaa şöyle uzandığım yerden bir film syederken bi şey dikkatimi çekti.Video izlerken sanki görüş açısı biraz dar gibi geldi.Kapağı ayarladım,doğru açıdan bakınca tamam güzel.Ama yanlara kayarsanız görüntü de malum LCD bozulmaları başlıyor.Emektar fujitsu siemens amilo d 1840 ile yan yana koydum başladım kıyaslamaya.Evet yan görüntü açıları biraz daha dar.Ama uygun açıdan bakınca daha iyi.Bir LCD ekranın alttan aydınlatması biraz fazla gibi geldi.Fakat bunda yanılıyor olabilirim.Kıyaslamayı eşdeğerde bir laptopla yapmak lazım.Aynı şekilde tam yukarıdan bakınca görüntü tamamen beyazlıyor.Şunu söylemeliyim kıyaslama yan yana olmadıkça gözü aldatıyor.Mesela sanki resimlerin renkleri eski bilgisyarımda daha güzel gibi geldi ama yan yana koyunca ispiron 1520 nin resim kalitesinin daha iyi olduğunu gördüm.Uzaktan bakarken bu açı pek sorun olmuyor.Ama mesela bir masaya koyup 3-4 kişi yan yana dizlip yakından film seyretmek isterseniz yanlardakilerin keyfi kaçabilir.Fuj.Siem.AmiloD 1840 ımda bu açı daha genişti.Sandalyenin üzerine koyup kanepede 3-4 kişi rahatça seyredebilirdik.1520 yi ise Uzaktan seyredersen sorun yok.Ekran kesinlikle daha parlak.Hatta fazla parlak.Filmlerde siyah yerler geçekten siyah olmuyor.Gri oluyor.Işığı kısmak ise bunun çözümü değil.Monitorun özelliği bu.

    Film seyretmek isteyenler dikkat etsin buna.Tek kişi için sorun yok.Uygun açıyı ayarlayınca görüntü geyet güzel.İşin garibi masaüstü ya da başka bir şey açıkken bu açı sorunu yok.Sadece video ve resimlerde.Konuyu erbaplarına bırakıyorum.

    Diğer yandan ekranla ilgili diğer bir denemem.Bir sayfayı hızla aşağı yukarı kaydırmam sonucu ghosting olayının pek olmadığını ya da çok az olduğunu gördüm.Oysa görüntü açısı daha geniş olan eski laptopumda hızlı hareketlerde bu ghosting oluyordu.Yani yazılar-görüntülerde silinme oluyordu.1520 de ise bu olay yok.Demek ki tepki süresi iyi.Sanırım bu hızlı oyuncular için iyi bir şey.

    Diyeceksiniz ki:aradaş ne bu yahu.Habire eski laptopla kıyaslamışsın.Dört sene öncesinin modeli ile karşılaştırma yapılır mı? Elmayla armut kıyaslanır mı?
    Evet haklısınız.Keşke elimde yeni modelleri kıyaslam imkanım olsa.Bencileyin elimden gelen bu.

    Arkadaşlar incelemelerim devam ettikçe göz yoran,kafa şişiren yazılarım devam edecek.Sabrınız için teşekkürler.

    notebook ekran kartı kıyaslamaları için :

    http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html?&or=&search=&sort=sorting&type=specs

    HD2600 nvdia 8600GT nin biraz altında kalıyor gibi.Ama çok önemli bir fark değil.Çok yakın iki kart bunlar.

    Özet olarak toshiba ile dell arasında benim gördüğüm fark.Toshibada wireless n desteği var Dell de yok.Onun dışında herşeyi birbirine denk .Dell 100 usd daha ucuz.Seçimi etkileyen bunlar.Olacak

    Bir de imkanınıuz olursa LCD ekran kıyaslaması yapabilirseniz iyi olur.Benim imkanım olmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 10 Eylül 2007; 23:15:27 >




  • Arkadaşlar 1520 nin fotolarını çekip buraya koyabilirmisiniz?
  • ewet topici yeni gordum yeni uyeyim artık duyurulur:D
  • Lokman extra gözlemler için tekrar teşekkürler.

    http://forum.notebookreview.com/showthread.php?p=2203384 burada ayrıntılı reviweunu buldum. Senin dediğin gibi orada da LCD konusunda bir kaç değinti var.


    http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=141895 hatta burada poll bile yapılmış.




  • Teşekkürler inceleyeceğim..
  • ARKADAŞLAR DELL 1520NİN WİRELESS DESTEGİ İLE İLGİLİ VE EKRAN KARTI İLE İLGİLİ SİZLERE SORUM OLACAK ŞİMDİKK 1.SORUM BU WİRELESS-N DESTEGİ DENE ŞEYE GORE D.HABERDEKİ FORUMDA OKUDUGUMA GORE İNTERNETE BAGLANA BİLMEM İCİN BU TEKNOLOJİYE UYGUN BİR MODEM OLMASI GEREKİYORMUS DİYE SOYLUYORLARŞİMDİK ŞÖYLE BİŞEY VAR ŞİMDİK BEN ADAM EGER BU MODEMDEN KULLANMIYORSA İNTERNETE BAGLANAMIYACAKMIYIM BU CEVAP BANA COK MANTIKSIZ GELDİ EE OZAMN BEN NAPİM O LABTOB!!!!!!!SİZDEN BU KONUDAYARDIM İSTİYOM YARDIMEDERSENİZ BENİ COK MEMNIUN EDERSİNİZ CUNKU BEN BU LABTOBU ENGEÇ 1AY SONRA ALACAM BUNLAR SORU İŞARETİ KAFAMDA ŞİMDİK GEELELİM (2).SORUYA ŞİMDİK BU LABTOBB UN EKRAN KARTI DİRECTX-10 DESTEKLİ ŞİMDİK BEN BU MAKİNAYA XP KURABİLİRMİYİM BİRDE ŞUNU EKLEMEK İSTİYORUM BEN ŞUAN SİZDEN ALICAM BİLGİLERİ COK ONEMSİYORUM ONUN İCİNN OBJEKTİF OLURSANIZ SEVİNİRİM:d
  • arkadaslar...

    bilgisayar kapatildigi zaman yada uyku moduna gecirildiginde..

    harddisc ten kademeli bi sekilde ses geliyormu...

    sanki surtunme sesi gibi kademeli giderek azalan sanki birsey donuyormusda duruyor gibi...

    yavas yavas azalan kademeli bir ses...

    bir de benim S harfine basinca cirt cirt diye surtunme sesi geliyor.. metalik bir ses...

    o yuzden aldigim yere geri goturmeyi dusunuyorum...

    ama ondan once su harddisc sesi daha cok canimi sıktı..

    sizdede oluyrmu??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -KaRaBaSaN- -- 6 Eylül 2007; 13:00:40 >
  • fan sesi durumu ve ısınma nasıl? yani fan ne zaman devreye giriyor ve sesi rahatsız ediyormu?

    ısınma hakkında da birkç şey yazsanız çok iyi olur
  • artık ben de klübe katıldım. ilk izlenimlerim güzel. 12 saat bi şarj süresinden sonra ayrıntılı özellikleri yazmayı düşünüyorum.
  • Hemen hemen ozellikleri birbirine yakin 4 laptop var.

    Acer 5920
    Asus f3sv
    Dell 1520
    Toshiba a200 1ah

    Ve burada farkli basliklar altinda bir cok defa karsilastirildilar. Ama ben hala karar verebilmis degilim.
    Cunku cogu defa ekran kartlari, Wireless N olup olmamasi, HDMI vs. gibi ozellikleri karsilastirildi.

    Benim ise su anda tek kriterim isinip isinmamasi ya da ne kadar az isiniyor olmalari.

    Bilgisi olan arkadaslar bu 4 laptop'in isinma durumu hakkinda bilgi verebilirler mi?
    Klavye uzerinde cok uzun zaman gecirdigim icin en az isinan laptop benim icin en uygun olani. Oyun vs.
    oynamadigim icin de ekran kartinin vs. pek bir onemi yok. Bu arada Acer'i benzer oldugu icin listeye ekledim.
    Ama digerlerine gore daha cok isindigini bildigim icin onu elemis durumdayim.

    Simdiden yorum yazan arkadaslara tesekkurler...
  • dell de ve toshiba da hdmi yok zaten. oyun pek önemli değil demişsin dell de 8600gt ekran kartı var onu da eleyebilirsin, bütçeyi rahatlatmak açısından, toshiba ekran kartı düşük olmasına rağmen ve diğer özellikleri 1520 ile aynı olmasına rağmen zaten daha pahalı onu da eleyebilirsin. asus la acer konusunda da ısınma konusunda seçim yapmalısın :)
  • dun aldigim bilgisayar arizali cikti...

    mavi bilg a gittim...

    yenisi ile degistiriyorlar.

    yarin gidip alacam
  • quote:

    Orjinalden alıntı: diablo2

    dell de ve toshiba da hdmi yok zaten. oyun pek önemli değil demişsin dell de 8600gt ekran kartı var onu da eleyebilirsin, bütçeyi rahatlatmak açısından, toshiba ekran kartı düşük olmasına rağmen ve diğer özellikleri 1520 ile aynı olmasına rağmen zaten daha pahalı onu da eleyebilirsin. asus la acer konusunda da ısınma konusunda seçim yapmalısın :)



    bu 4'u arasinda fiyat farki su an icin onemli degil. Ekran karti onemli degil derken birisinin ekran karti iyi ise onu eleyelim anlaminda soylemedim :) sadece kriter degil anlaminda soyledim. bu dordu arasinda isinma siralamasi yaparsak ilk sirayi hangisi alir? Benim icin onemli olan o. Pahali da olsa en az isinani almayi dusunuyorum. Cunku 2-3 sene rahatsiz olmak istemiyorum. Bu aciklamaya gore tekrar yorumunu yazarsan sevinirim.




  • DELL 1520 şu ana kadar gözlemlediğim kadarıyla fan sesi ve ısınma konusunda çok başarılı.Eğer 3-5 ay sonra huyu değişip bizi mahcup etmezse benim şu ana kadar kördüğüm en sessiz laptop diyebilirim.

    quote:

    Orjinalden alıntı: zorrok

    ARKADAŞLAR DELL 1520NİN WİRELESS DESTEGİ İLE İLGİLİ VE EKRAN KARTI İLE İLGİLİ SİZLERE SORUM OLACAK ŞİMDİKK 1.SORUM BU WİRELESS-N DESTEGİ DENE ŞEYE GORE D.HABERDEKİ FORUMDA OKUDUGUMA GORE İNTERNETE BAGLANA BİLMEM İCİN BU TEKNOLOJİYE UYGUN BİR MODEM OLMASI GEREKİYORMUS DİYE SOYLUYORLARŞİMDİK ŞÖYLE BİŞEY VAR ŞİMDİK BEN ADAM EGER BU MODEMDEN KULLANMIYORSA İNTERNETE BAGLANAMIYACAKMIYIM BU CEVAP BANA COK MANTIKSIZ GELDİ EE OZAMN BEN NAPİM O LABTOB!!!!!!!SİZDEN BU KONUDAYARDIM İSTİYOM YARDIMEDERSENİZ BENİ COK MEMNIUN EDERSİNİZ CUNKU BEN BU LABTOBU ENGEÇ 1AY SONRA ALACAM BUNLAR SORU İŞARETİ KAFAMDA ŞİMDİK GEELELİM (2).SORUYA ŞİMDİK BU LABTOBB UN EKRAN KARTI DİRECTX-10 DESTEKLİ ŞİMDİK BEN BU MAKİNAYA XP KURABİLİRMİYİM BİRDE ŞUNU EKLEMEK İSTİYORUM BEN ŞUAN SİZDEN ALICAM BİLGİLERİ COK ONEMSİYORUM ONUN İCİNN OBJEKTİF OLURSANIZ SEVİNİRİM:d



    sayın arkadaşım şöyle anlatayım.wireless n desteği olup olmaması sizin endişe ettiğiniz duruma meydan olmaz merak etmeyin.Zira wireless AGN destekli kartlar aynı zamanda geriye dönük olarak önceki wireless standartlarıyla da uyumlu.Fakat esas wireless-n desteğini verimli olarak kullanabilmek için modem ve bilgisayarın bu özelliği desteklemesi gerekiyor.Wireless-n destekli laptoplarda aynı zamanda b ve ge desteği de olduğu için önceki satndartları gayet normal kullanabilirsiniz.Ama wireless-n desteği olmayan bir laptopla sadece b ve g tipi wireless kullanabilirsiniz.Bu özelliği destekleyen modemler şimdilik az sayıda ama yakında hızla sayıları artar ve fiyatları pahalı.Kısa ve orta vadede çok da gerekli bir teknoloji değil şahsen benim için.Şimdi bunu neden yapmışlar? Elalem yurtdışında bizim gibi 4 megabit değil 20,30,50 icabında 100 megabit hızda internet kullanıyor.Eh haliyle mevcut 54 megabit wireles-g desteği ya da 11 magabitlik wireless-b desteği yeterli gelemiyor.Olaya sadece internet hızı olarak değil de ağ bağlantı hızı olarak da bakmak lazım.Wireless bağlantı ethernetin gerisinde kalıyor hız bakımından.İşte adamlar bu hızı artırmak ve wirelessi ethernet hızına yaklaştırmak için uğraşıyorlar.Hatta mevcut hızları daha da artırmaya çalışıyorlar.

    Şimdi ağ bağlantılarına çok önem veren son performansda bir wireless ağ oluşturmak isteen biriyseniz wireless -n sizin için gerekli demektir.Yok benim gibi aynı evin içinde ya da aynı bina içinde 3-4 katta kullanmak için ya da toplu alışveriş merkezlerinin wireleslerinden yararlanan biriyseniz mevcut b-g desteği zaten fazlasıyla iş görüyor.

    Korkmayın bu teknolojiler hep geriye uyumlu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 7 Eylül 2007; 13:57:17 >




  • BU ALETTE pcı express VAR MI ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.