Şimdi Ara

DELL garanti tecrübem (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
10.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • [Deleted by Admins]
  • [Deleted by Admins]
  • Markayı övünce reklam kokan hareketler oluyor. Fakat markayı kötülüyünce doğru oluyor.

    XPS 1330 kullanıyorum ve birçok dell modelini kullandım. Yerinde serviside defalarca kullandım en fazla 1hafta bekledim xps 1330 anakartı için.

    1hafta 7gün yani siz nasıl 6-7 ay beklemişsiniz anlamadım.

    Eğer 0800 hattan destek alamıyorsanız ithalatçı firmayı aramayı deneyebilirdiniz.

    Bir çok kişi bu servisin kötü yanlarını söylemiştir fakat bir çok kişide memnun kalmıştır.

    Diğer markaların servis hizmetinden daha iyi olduğu kesin ve kesin bellidir.
  • Arkadaşlar Acer, Asus, Toshiba, HP, Dell gibi birçok dizüstü kullandım, Bunlardan 4 ü - Dell dışındakiler- servise gitti...

    *HP gitti bi daha gelmedi,

    *Toshiba gitti, 7 iş günü sonra geldi,

    *Acer gitti, yaklaşık 25 iş günü sonra geldi,

    *Asus gitti, 15 iş günü sonra geri geldi,

    Yani şunu söylemek istiyorum şimdiye kadar kullandığım dizüstüler arasında en çok performans aldığım makine Dell, servisinin de iyi olduğuna eminim, yine dizüstü alacak olsam markası "Tartışmasız" Dell olurdu... Dell için fiyat farkına razıyım!
    Bazı arkadaşlarımız sorunlar yaşamış olabilirler fakat memnun olan büyük bir çoğunluk var...
  • DELL XPS 1330 kullanıcısıyım, önceki mesajlarda bahsedilen ekran kartı - anakart dolayısı ile mavi ekran + ekranda yatay çizgiler oluşması durumu başıma geldi. Bir kerede sarj adaptörü bozuldu.

    Her iki durumda da telefon ile kendilerine ulaştım. Telefon ile anlattıklarını deneyip sonuç alamadığımı söyleyince, değişim için eleman gönderileceğini söylediler. 2 gün içinde teknik destek elemanı geldi, gerekli parçaları değiştirdi ve bilgisayarı teslim etti. Bildiğim kadarı ile Koçsistem teknik destek çalışanları bakıyor bu işe.

    Açıkçası ben müşteri desteğinden çok memnun kaldım. Hem arızayı anlatınca çok ısrar etmeme gerek kalmadan değişimi kabul etmeleri, hem de yerinde destek ile bana vakit kaybettirmemeleri benim için olumlu oldu.

    Sorun yaşayan arkadaşlar umarım bir çözüm elde ederler.
  • evet ama ne yazikki sadece ellerinde stok varsa ise yariyor bu. Yoksa 4 hafta bekleme suresi var parca degisimi icin.
  • DELL kullanmadım fakat garanti şartlarına hayranım, özellikle yerinde teknik servis hizmeti vermeleri çok güzel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akbilge


    Bunun dışında laptopumu ... bilgisayardan aldığım laptop temizleyicisi sulu bir sıvıyla temizlerken, bu ürünü biraz fazla kullandığım için klavyenin içine bu sıvı biraz fazla gitti, bunun sonucunda da klavyem bozuldu. Bunun sonucunda yine bunların 0800' lü numaralarını aradım ve dedim ki,; ben laptopumu falan falan sıvıyle temizlerken bu sıvıyı biraz kullandım ve klavyem bozuldu.Bu garantiye girmez, benim kullanıcı hatam var ama bana bu konuda yardımcı olurmusunuz, garantiden klavye değişikliği ya da tamiri yaparmısınız dedim. Tabii ki de kullanıcı hatası olduğu için garantiye girmeyeceğini, bu konuda yardımcı olamayacaklarını söylediler.

    Ben kendilerine bunu söylemesem zaten bunun kullanıcı hatası olup olmadığını anlamazlardı, ama böyle bir davranışda benim ilkelerime ters olurdu, o yüzden böyle bir davranış içerisinde bulunmadım. Kısacası burada da yardımcı olmadılar. Klavyeyi para ile sipariş ettim. Parasını ödediğim bu ürün tam 3- 4 ay sonra ancak elime ulaştı. Klavyeye de yaklaşık 115$ + KDV ödedim, tam ödediğim miktarı hatırlamıyorum, fiyat biraz düşükte olabilir, yalnız yaklaşık böyle.

    Klavyem bozuldu, kullanıcı hatası vardı ama yardımcı olabilirlerdi, bu sorunumu da kullanıcı hatası garantiye girmez deyip geçiştirdiler.Oysa ki klavyem ürünü aldıktan 6 ay sonra bozulmuştu. Yardımcı olabilirlerdi.

    Klavyeyi bunlardan parasıyla almama rağmen ( başka hiç bir yerden temin edilemiyor, bunlardan almak zorundasınız ) klavyem tam 3- 4 ay sonra elime geçti.


    hiçbir garanti servisi kullanıcı hatalarıyla ilgilenmez yenisini alman şart




  • Elinde parça yoksa peşin peşin söylüyor ve ürünü yenisiyle değiştiriyor arkadaşlar, bence teknik servisle ilgili gerçekten en iyisi diğer servislerden bir kaçını yaşadım ve çevremde bir kaç kişi yaşadığı deneyimlerden sonra evde servis 20 gün sonrada gelse en iyisi bence, son zamanlarda çıkan evden kargo ile alıp kargoyla geri gönderme olayı mesela arkadaş 28 gün oldu hala bekliyor, her aramaya bahaneleri var.

    Öncelikle Dell le bir alakam yok ve işim gereği sürekli notebook değiştiren biriyim ( en az 2 yılda 1 çünkü benim ekmek teknem notebooğum ) ve çevremdeki kişilerde aynı şekilde bu yüzden her daim bu tip olayları paylaşırız ve bu yerinde servis olayı ile şu an için diğerlerine nazaran dell den çok memnunum.

    Bu arada elbetteki aksayan yönler vardır aksini söylemek imkansız zaten söylenirsede inanmam başıma gelirsede çok tepkili karşılamam afedersiniz ama alıştık resmen Türk milleti olarak bu tip şeylere çünkü kanunlar yeterince açık değil ve uygulaması çok zor atıyorum bir mahkeme diyorsunuz 6 ay geçiyor 6 aydan sonra haklı çıksam ne olur çıkmasam ne olur.




  • Mrb arkadaşlar ve dell markasının gayet güzel hizmet verdiğini düşünenler!

    Benim şu anda 1555 studio B72P45 notebook la neler yaşadığımı kısaca anlatayım sizlere ve neden dell almamamız gerekiyor bilin!

    İlk önce burada dell,in yerinde 2 yıl teknik destek garantisini beğenen arkadaşlarıma selam göndermek istiyorum.

    Laptobumun şu anda 8 aylık daha garantisi var, bu garanti kapsamında tam 3kere servis aldım.
    Arıza 1: laptobum ortada bir sebep yokken kendi kendine kapanmaya başladı sebebini bende anlamadım ve hepimizin bildiği 0 800 lü hattından teknik desteğe başvurdum.
    Laptobumdan western digital marka 500 gb hardisk çıkarılıp seagate 500 gb hdd takıldı.

    Arıza 2: Hardiskim değiştikden 15 ila 20 gün sonra hepimizin netden oynadığımız oyunlar vardır okey,java oyunlar,vs. bu tarz oyunları oynar ve müzik dinler,film seyrederim.
    Fakat bakıyorumki touch padin üstünden öyle bir sıcaklık çıkıyorki nerdeyse laptop alev alıcak neyse çok sayın dell teknik servisine yine başvurdum işlemci fanını değiştirdiler.

    Arıza 3: İkinci servisimi aldıkdan yaklaşık 2 buçuk ay sonra laptobum kendini tekrar kapatmaya ve işletim sistemini açmamaya,mavi ekran hatası vermeye başladı.
    Nedenini biraz araştırınca bios ayarlarında ide den ahcı ye kafasına göre geçtiği için işletim sistemi açılmıyordu. Yani arkadaşlar ben pc mi açmak için ilk önce bios ayarlarına giriyorum, orada ahci konumundan ide konumuna geçirdikden sonra işletim sistemini açıyordu laptobum,ben aaba işletim sistemindemi sorun vardır diyerek bugüne kadar çıkan bütün laptobumla uyumlu işletim sistemlerini laptobuma kurdum denedim ve hepsinde aynı sorunla karşılaştım.
    Eee ne yaparsın hadi bir daha aradık dell in teknik desteğini kontrol edildi ona bakıldı buna bakıldı derken bu sefer anakartı değişti.

    SONUÇ: Sonuç mu arkadaşlar Laptobum sorunsuz bir ay daha çalıştı, çalışırken yine ısınma sorunu fifa 2008 gibi bir oyunu oynarken bile ekran donmaları,önceki sorunum olan bios dan ide den ahci konumuna geçme sorunu devam etti veeeeee en sonunda laptobum şu anda açma kapama düğmesine bastığımda mavi ekran hatası verip kapanıyor. Bios ayarlarına dahi giremiyorum. Dell marka notebook um elimde kaldı diyebilirim. Aradım dell teknik servisini bilin bakalım ne dediler ""Beyefendi o sorun sanırım ram lerinizle alakalı ben hemen size bir çift ram gönderiyorum. Göndersinler bakalım ne olucak?

    Bu arada ben dell den 6 kere servis alan müşterisinin değişim hakkı olduğunu biliyordum ama malesef dell in öyle bir durumu yok garanti kapsamında isterseniz 10 kere 15 kere servis alın tüketici mahkemesine başvurup ordan haklı olduğunuza dair bir karar çıkmadığı sürece aldığınız ürün değiştirilmiyor bilgilerinize!!!

    Not: cuma günü 4 cü servisimi alıcam dell den bakalım 10 u görebilecekmiyiz!
    Her ne alırsanız alın ama asla dell den notebook netbook falan almayın sonunuz aynı benim gibi olur benden söylemesi
    Saygılar




  • tolgabatur35,

    Öncelikle geçmiş olsun gerçekten yaşadıklarınız sizin için kötü bir deneyim olmuş.

    Başınıza gelen sorunlar olağandışı sık karşılaşılabilen sorunlar değil kanımca fakat servisin kalitesi asıl bu gibi durumlarda kendini gösterir.
    Benim pilimde bir arıza olmuştu ancak eve eleman gönderip değiştirdiler ve bende vaybe servise bak diye şaşırmıştım ama elbette sizinkine benzer bir durumla karşılaşsaydım bende üzülecekmişim demekki..

    Hakkınızı hukuksal yönden denemenizi tavsiye ederim tüketici hakları mahkemesinde maddi bir külfet altında kalmadan bir sonuç alabilirsiniz diye düşünüyorum.


    Tekrar geçmiş olsun bu yazınızı okuyan insanlar bunu kafalarının bir tarafına yazacaktır elbet....
  • tolgabatur35
    kardeş kendi yaşadığım bir olayı net ten araştırırken sırf senin bu yorumun için uye oldum.

    Öncelikle yaşadıklarını çok güzel anlatmışsın, ancak son cümlelerin biraz ağır olmuş. Benim gibi forumları devamlı okuyan kişiler yanlış yönlenebilir.
    Bu güne kadar hem çalıştığım yerlerde hemde kişisel bir çok marka ve model laptop kullandım. Dell yerinde hizmet garantisini bilerek özellikle aldığım makinede yaşadığım sorunu paylaşmak isterim.

    Adaptörüm bazen sarj ediyor bazen etmiyordu. Başka bir adaptör denediğimde hiç sorun olmuyordu. Bunu müşteri hizmetlerindeki arkadaşa anlattım,
    makinenin servis numarasını istediler ve biz size yeni bir adaptör göndericez, eski adaptörde sizde kalacak dediler. Gerçekten bildiğin kargo firması ile kargo ücreti bile olmadan yeni adaptör 2 gün içinde geldi. Şimdi 2 adet adaptörüm oldu :)
    Bundan önceki toshiba marka makinemde yaşadığım servis sorunlarını ve kavgalarımı anlatsam sayfalar yetmez. Makineyi 2. elde satıp kurtuldum.
    Böyle bir hizmet ile karşılaşınca tüketici olarak hem şaşırıyorsun hemde süpheleniyorsun.
    Fiyat olarak baktığında dell diğer markalara göre biraz pahalı sayılabilir. Ama kardeşim her adaptörüm bozuk diyene adaptör gönderebiliyorsa bu makineleri kaça malediyor bunlar diye düşünüyorum.

    Senin yaşadıkların birazdaha sinir bozucu haklısın, para verip aldığın bir cihazın devamlı sorun çıkarması pek kabul edilir bişi değil.
    Ancak bugunun şartlarında ne alırsan al garanti süresi bittiğinde veya bitmeye yakın mutlaka bir sorun çıkarıyor. Adamlar garanti süresini verirken arka tarafta acayip bir mühendislik hesap yapıyorlar bence. ya makineni garantisi bittiğinde satıcan yada başına geliceklere katlanıcan.

    Makinen dell olmayıp başka bir marka olsaydı daha neler yaşayabilirdin bilemiyorsun tabiki ama her aradığında sana bir servis gelmiş ve mudehale yapılmış. Hemde gözünün önünde, bu bence büyük avantaj.

    Benim merak ettiğim gerçekten 6 servisten sonra makineyide değiştiriyorlarmı ? Eğer böyle bişi varsa pilimde şarj olmuyor diye bi servis daha istesem nası olur acaba? En azından 2. bir pilim olur :)




  • ankarada ikamet ediyorum aradıgım ertesi gününde yanlarında anakart ile geldiler ve laptopumun anakartını sorgusuz sualsiz degistirip gittiler. Kullanıcı hatası var yok düşürdünüz yok bilmem ne yaptınız gibi bahaneler uydurmayıp işlerini kaliteli bir biçimde yaptılar. Teşekkürler DELL.
  • İyi Akşamlar Arkadaşlar.Ben Dell Studio 1558 Marka bir dizüstü bilgisayar aldım ve çokta memnunum hiçbir şekilde garantiye göndermedim garantilik bir durum olmadı daha doğrusu.Bilgisayarınızda sistemsel birşey olduğunda(Donma,Yavaş Çalışma.vs.vs)uygulamalarda uzaktan yardım seçeneği ile çözmeye çalışıyorlar.Bir takım testlerden geçirdikten sonra sisteminizin uygunluğunu kontrol edip ona göre hareket ediyorlar.Fakat şu olayı gerçekten bilmiyorum.Pil ve şarj aletinde garanti kapsamına giriyor mu bilmiyorum.Bilgisayarımda Pilinizi değiştirmeniz yararlı olabilir diye simge çıkıyor ve Şarj aletim bozulduğu için internetten sipariş vermiştim.Sormak istediğim konu bu parçaları söyleyerek değiştirmem mümkün müdür?Tecrübeli arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum ayrıca ara sıra günde 1 veya 2 defa max 10sn süren bir donma oluyor.Bunun için ne yapabilirim öğrenmek isterim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bumesrems

    İyi Akşamlar Arkadaşlar.Ben Dell Studio 1558 Marka bir dizüstü bilgisayar aldım ve çokta memnunum hiçbir şekilde garantiye göndermedim garantilik bir durum olmadı daha doğrusu.Bilgisayarınızda sistemsel birşey olduğunda(Donma,Yavaş Çalışma.vs.vs)uygulamalarda uzaktan yardım seçeneği ile çözmeye çalışıyorlar.Bir takım testlerden geçirdikten sonra sisteminizin uygunluğunu kontrol edip ona göre hareket ediyorlar.Fakat şu olayı gerçekten bilmiyorum.Pil ve şarj aletinde garanti kapsamına giriyor mu bilmiyorum.Bilgisayarımda Pilinizi değiştirmeniz yararlı olabilir diye simge çıkıyor ve Şarj aletim bozulduğu için internetten sipariş vermiştim.Sormak istediğim konu bu parçaları söyleyerek değiştirmem mümkün müdür?Tecrübeli arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum ayrıca ara sıra günde 1 veya 2 defa max 10sn süren bir donma oluyor.Bunun için ne yapabilirim öğrenmek isterim.

    Sanayi malı üreten ya da ithal eden firmalar, ürünleri için en az iki yıl garanti vermek zorundadır.

    Bu garanti, ürünün tüm parçalarını kapsamak zorundadır. Yani bazı parçalar garanti kapsamında tutulup, bazıları garanti dışında bırakılamaz!

    Haklarınızı öğrenmek ve korumak ve savunmak için bkz.

    TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN
    http://www.alomaliye.com/4077_sayili_kanun.htm




  • dell 5110 laptopum var.'ç' tuşu basmıyor.bunun iin garantiyle iletişime geçsem eleman mı göndercekler bi 'ç' tuşu için ?

  • merhaba arkadaşlar...
    öncelikle dell vostro 2520 laptobum var. geçen gün touchpad'in (yani fare işaretcisinin) sağ ve sol tuşu çalışmamaya başladı :/
    ama dokunmatikte sorun yok, sadece tuşlar bozuldu
    hani sert vurduğumdan mıdır ney bilmiyorum da
    garanti kapsamına girer mi diye düşünüyorum iki gündür..
    az önce yazılarınızı okudum da böyle durumlarda eve servis fln geliyormuş

    hani bunu da değiştirirler mi sizce??? :/
    yardımcı olursanız çok sevinirim


    şimdiden teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.