Şimdi Ara

dell bios şifremi unuttum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar

    DELL XPS L 702X dizüstüm var yazılım işiyle uğraşıyorum.
    Bios ' a kardeşlerim içine etmesinler diye şifre koydum fakat unuttum.
    Bi çook kere yalnış da girdim.
    Çaresizim dizüstüm var ama yok gibi... Power tuşuna bastığım anda bios şifre ekranı geliyor.



  • öncelikle geçmiş olsun, şifreyi yoketmenin birkaç yolu var ama biraz uğraşıcaksın. Dell bilgisayarlar için her modele özel master code yaratılıyor bu kodu bulabilirsen şifre yerine giriş yaparak açabiliyorsun sistemini ama bunun da şöyle bir pisliği var bu kodları servislerden ücret karşılığı veyahttp://www.dellpasswords.com/ şu tarz sitelerden yine parayla alıyorsun malesef.. işe yarama ihtimali de asla %100 değil..

    2. seçeneğe gelirsek tutmama ihtimali olmakla birlikte cmos pilini söküp takmayı denemelisin ve bunun için makinayı açman gerekicek. bende xps 17 kullanıyorum, o seride bu piller direk arka kapak çıkartılarak alınabiliyor umarım sende de kolay sökülüyordur. bu pil bios saatini güncel tutmak için varolan birşey ve eğer şanslıysan bios şifresini de sıfırlama ihtimalin var bu pili sökerek. bazı bilgisayarlarda pil olayı işe yaramıyor ne yazık ki denemeden anlayamazsın.. anakart üzerinde güney köprüsü chipseti yakınlarında biryerlerde yuvarlak geniş bir pil var, onu söküp bir süre bekledikten sonra yerine takıcaksın tam olarak yapman gereken şey bu..

    3. yöntem biraz daha amatör ruhlu bir yöntem, oturup bir kağıda kendi wordlistini oluştur bugüne kadar koyduğun şifreler kullandığın rakamlar harfler hepsini bir kağıda dök hatırlamana yardımcı olucaktır birşekilde, en azından deneme yapmana fırsat verir yanlış hatırlamıyorsam 3 yanlış denemede pcyi kapatıyor dell şimdiden kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tristyna -- 18 Ekim 2013; 21:29:45 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.