Şimdi Ara

DELL 1564 Notebook için RAM Takviyesi. (7200 rpm lik HD) Yardımcı olur musunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar. Dell 1564 model bir Laptopum var i5 işlemcili 500 GB HD.'li. 2*2 1066 mhz Ram ile kullanıyorum. Ben 2*4 1333 mhz (1066 da çalışacak) ramlerle Upgrade yapmak istiyorum. Bir topikte %99 program için 4 GB ram yeterli 8 GB fuzuli masraf demiş. Bu doğru mudur ? Yani 8 GB Ram'e yükseltmemin hız açısından (açılış gibi) bir artısı olur mu ? Bir arkadaş ise Ram yerine 7200 rpm lik HD alman 8 Gb lık ram kullanmadan daha fazla performans sağlar demişti. Bu ne kadar doğrudur ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.



  • biraz öyle... 8gb çok farketmeyebilir... fuzuli masraf denmişse diğer bileşenlere de bakılmıştır. i5 işlemci için biraz etkisi olabilir ama çok değil muhtemelen...

    ama laptopun hızından memnun değilsen 7200rpm veya 5400rpm de çok farketmez...

    ama ssd alırsan çok farkeder...


    bir de bu laptopla ne yaptığına da bağlı... oyun varsa hangi oyunları oynuyorsun, özel olarak kullandığın laptopu kasan yüklü bir programın var mı ?


    bir de üzerindeki işletim sistemi nedir tam olarak ? win7 basic falansa onun da değişmesi gerekebilir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 29 Şubat 2012; 15:56:42 >
  • 7200 rpm biraz performans artışı sağlayabilir.normal kullanıcı olarak 4 gb ram yeterlidir,ondan yukarısını kullanman için baya bir uygulama çalıştırmalısın hız olarak nasıl memnun değilsin açılışı yavaş diyemi hızlandırılabilir.ektsra masrafa gerek yok benim elimde olsa uçururum onu.sürücüler güncelmi,ekran kartı güncelmi,windowsta güncellemeler yüklümü,gereksiz dosya depolama varmı silmen için cclaner gibi programlar kullanabilirsin,açılışta yavaşlama mı var bunun için başlat menüsüne msconfig yazın,açılan pencerede başlatma menüsündeki programları iptal edin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.