Şimdi Ara

Delikanlı gibi soru; Jandarma uzman erbaş olunur mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
10.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • VeryImportantPerson16 kullanıcısına yanıt

    Sizin iş maalesef olmadı değil mi hocam

  • Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

    Jandarma oldu Kasım'da çağıracaklar ben polis istiyordum onu sözlü mülakatta elediler çok ta haketmis olmama rağmen. Jandarmaya gitmeyi düşünmüyorum şuan, uluslararası ticaret mezunuyum ve kendi alanımda iş buldum bulamasam gidecektim. Hayırlısı böyledir belki, suanlik durum stabil hocam.

  • Kendine başka bir meslek bulmanı öneririm, para için yapılacak iş değil.

  • VeryImportantPerson16 kullanıcısına yanıt

    Bir dahakine olur hocam inşallah hedefiniz belki böylesi hayırlıdır. Uluslararası ticaret ve lojistik bölümünü önerir misiniz

  • Astsubaylık ve subaylık rahat mı peki hocam.

  • Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

    Bölümü öneririm iş imkanın fazla oluyor ama İngilizceyi hallederim diyorsan git yoksa işin çok zor haberin olsun. Ha eğer networkun sağlamsa o da sorun olmaz. Yani varsa eğer o tarz bir şirkette çalışan tanıdığın içeri her türlü girersin, sonrası kolay zaten.

  • enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

    Karakolda bir gece bizim takım astsubayını odasında gizli gizli ağladığını görene kadar rahat olduğunu düşünüyordum, diyorum sana başka bir meslek düşün bence.Para için yapılacak iş değil gerçekten vatan sevdasıyla yanıp tutuşuyor olman lazım ona rağmen çok stresli bir iş ve toplum nezninde hiçbir değerin yok.Bundan 15 20 sene önce 1 şehit haberi geldiğinde insanlar sokağa dökülürdü şimdi haber bile yapılmıyor.Askere giderken taksiye biniyorum taksici bile gelmiş ne kadar vasıfsız ipsiz sapsız varsa orduya giriyor vs. diye saçmasapan konuşup laf sokuyor, ben de gençken uzman erbaş olup orduda kalabilirdim sadece bir dilekçe vermem yetiyordu.Fakat gördüm ki insanlar bu hizmeti haketmiyor, vazgeçtim.Sadece astsubay değil uzman personeli bile stresden zırhlı aracın içinde gözümün önünde hıçkıra hıçkıra ağladığını bilirim.Sözleşmeli personel olup artık her şeyi bırakıp kaçma derecesine gelen insanları bilirim.Uzaktan çok güzel görünüyor ama içine girince öğrenirsin gerçekleri.Bu işin stresi öyle ölüm korkusu ya da çatışma korkusu değildir, türk askeri hiçbir şeyden korkmaz.Bu stresin nedeni üstlerin yaptığı baskı ve demolirazsyondur.Bir tümen komutanı ya da bir alay komutanının hatta mesela 2. ordu komutanının habersiz karakolunu ziyarete geldiğini düşün.Koskoca adam uzman çavuş hudut tekmili nasıl veriliyordu diye stres olup gözümün önünde ağladı ya zırhlı aracın içinde.Onun dışında karakol komutanı asteğmenin bölük komutanıyla kavgalı olup stresden hergün saçını başını yolması kara kara düşünmesi vs. hala gözlerimin önüne geliyor o günler.Eğer vatana hizmet aşkıyla yanıp tutuşuyorsan ve kendine güveniyorsan her türlü stresi ve baskıyı kaldırabilirim diyorsan git yap sen bilirsin ama ben olsam başka meslek bakardım.Özgürlüğü ve huzuru hiçbir şeye değişmem çünkü.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-438521C16

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    Onu söyleyemiyoruz maalesef  

    Şaka maka nasıl hatırladın hacı ya ben bile unuttum helal olsun.  senin nicki de ilk defa görüyorum gizliden mi takip ediyordun :D





  • Bunu demenizdeki ana sebep nedir hocam cidden duymak isterim zamanınız varsa lütfen yazın.

  • VeryImportantPerson16 kullanıcısına yanıt

    yukarıda yazdım knk

  • Müteşekkirim.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.