Şimdi Ara

Değişik İntegral Alma Yöntemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben 2 sene önce ilk defa integral öğrendiğimde okulumdaki hocam bana integrali şu şekilde almayı öğretmişti: Verilen integralin içindeki değerin yanında bir şekilde onun türevini oluşturup yanında türevini olduğu için direk üssüne ve paydasına bir fazla üssünü ekleyip şak diye çıkıyordu cevap. Tabi kısmi integralde klasik u yöntemi falan gerekiyordu da bu yöntem de soruların çoğunu çözüyordu. Fakat bu yöntemi baya unutmaya başladım ve u yöntemi de bana daha zorlama geliyor açıkçası yapabiliyorum tabi ki ama sevemiyorum bir türlü. Bahsettiğim yöntemin belli bir ismi olup olmadığıyla alakalı bilgilendirebilecek biri varsa çok mutlu olurum çünkü nasıl aratırsam aratıyım internette bulamadım. Şimdiden teşekkürler







  • Öyle bi yöntem yok çünkü yöntem olacak bi yanı yok zaten integralin içine yazdıgımız şey f(x)in türevi
    Çok büyütme gözünde bro onunla yapabileceklerin çok kısıtlı, zaten öyle sorularda aklına gelir bu bunun türeviydi diye
  • Merhabalar dostum,

    İntegral ve türev literatürde birbirinin zıttı gibi kavramlar olarak gözükmekte bazı yerlerde o yüzden integral işlemine hatta "anti-derivative" yani anti-türev anlamına gelen türevin tersi işlemi denmektedir. Senin bahsettiğin yöntemde buna giriyor ancak soruların, mühendislik problemlerinin neredeyse %1'ini belki de daha azını bunla çözebilirsin. O yüzden daha derinine inmeni tavsiye ediyorum :)
  • Vino8 V kullanıcısına yanıt
    Neden %1 hocam, anlayamadım? Ben şuan fizik bölümünde okuyorum, ikinci sınıfa geçtim. Her problemi muhakkak integral, türev kullanarak çözüyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, benim orada açıklamaya çalıştığım şey, arkadaşın türevden yola çıkarak integrali bulma kısmıydı, tabii ki de integralin alınması değil. Tabii ki integral içerisinde eğer o fonksiyonun türevi cinsinden bir ifade varsa bu oluşturulabilir, ama her zaman sonuç vermiyor tabii ki, bir de hocam türevden yola çıkılarak yapılan çözüm, yani integral ilk öğrenmeye başlanıldığında yapılan çözüm biliyorsunuz ki pek kullanılan bir metod değil çözüm vermediği için ve fonksiyonlar çok karmaşık olduğu için :) @physFx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vino8 -- 21 Haziran 2020; 11:7:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vino8 V kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Yani genel olarak verilen herhangi bir fonksiyonun bu anti-turev yöntemi ile çözülmesi ihtimali %1'dir diyorsunuz. Ben integralin kullanım alanı olarak anladım da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.