Şimdi Ara

DEFINITIVE CLUB (307. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.179
Cevap
42
Favori
332.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 305306307308309
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Top Middle ve Back Height hoparlörler PROMONİTÖR 200
    DEFINITIVE CLUB

    Front Wide PROMONİTÖR 800
    DEFINITIVE CLUB

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • DEFINITIVE CLUB

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DEFINITIVE CLUB

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edmontdante E kullanıcısına yanıt
    Aski aparatları nerden temin ettiniz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SSP UP10A olarak geçiyor N11 de. Pm200 ler 5,5 kilo olunca böyle sağlam bir şey kullanmak gerekti. 10 kiloya kadar taşıyor. Oldukça sağlam ve kaliteli malzeme. Aynı firma tarafından satılan duvar askı aparatları da aynı kalitede.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edmontdante E kullanıcısına yanıt
    Çok tesekkurler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DEFINITIVE CLUB



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edmontdante -- 30 Nisan 2021; 21:31:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herhangi marka receiver, hoparlör ve herhangi bir ekipman arayışında olanlar özel mesaj veya whatsapp üzerinden iletişime geçebilir.Ürünleri sıfır olarak satış fiyatının çok daha aşağısına tedarik edebilirim.Özellikle Yamaha marka konusunda.


    0535 224 33 23 (WhatsApp)

  • Arkadaşlar BP9080 modellerini nerede dinleyebiliriz bilgisi olan var mı acaba

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yaklaşık 9 senedir kullandığım Definitive Technology ile serüvenimiz noktalandı. Kullandığım diğer ekipmanlarda seviyeyi biraz yükselttiğim için hoparlörlerde de bir yükseltme yapmayı düşündüm.

    -Definitive Technology ile tanıştığım dönemde ilk olarak Clr2000-Bpvx-Pf1500TL kullandım. O dönemde front olarak bp10 bulamadığım için Bpvx’lerin bir çiftini front olarak kullandım bir süre.
    -Sonra front için Bp7002 edindim.
    -Bir süre sonra Bp7002 yerine Bp30 ve bir adet daha Pf1500TL ekleyerek 5.2 şekline çevirdim.
    -Zaman içinde Bp2000TL-Clr2000-Bpvx (Surround ve Back)-Bpx(Ön-Arka Atmos)-Supercube1(çift) olmak üzere 7.2.4 şekline geldi.
    -En son şekli ise Bp2000TL-Clr2000-Bpvx(Surround ve Back)-Pm200 (Ön-Orta-Arka Atmos)-Pm800(Front Wide) olarak 9.1.6 oldu. (svs sb16 subwoofer ile)

    Aradan geçen 9 yılda Bp6-Bp8-Bp10-Bp30-Bp2000-Bp2000TL-Bp7002-Clr2002-Clr2500-Clr2000-C2-Pf1500TL-Supercube1-Supercube2-Pm200-Pm800-Pm1000-Bpvx-Bpx hepsi elime geçti. Hatta bazı farklı denemeler de yaptım CLR2000 lerden oluşan front-center-surround setup gibi.

    Definitive Technology günümüz şartlarında kesinlikle fiyat-performans ürünleri. Bu tabir klasik anlamda genelde giriş seviyeleri için kullanılır ancak Definitive Technology için bu manada değil. Zira bir çoğu, güçlü power amfilerle sürüldüğünde kendilerinden daha maliyetli hoparlörlerden çok daha iyi performans sergileyebiliyor.

    Piyasada Definitive Technology markası hakkında oluşturulan olumsuz algı,2000 li yılların ortalarında,Amerikan malı oluşu,piyasaya yeni girişi,home cinema dergilerindeki makaleler vs sebeplerle bir heves bu hoparlörleri edinip, hatta almışken en iyileri olsun diyerek üst serileri alıp giriş seviyesi avrlerle (ki o zaman bir çoğumuzda giriş seviyesi yada ortalama avrler vardı) kullanmaya çalışanların sonuçtan memnun olmamasından kaynaklanıyor ki bu gayet doğal. Zira Bpvx,clr2000 ve bp30 u bir avr ile kullanmaya kalkarsanız malesef hakkıyla çalışmayacaktır. Buna bp10,bpx vs modeller de dahil. Bunu bizzat bp30 ve Onkyo Tx-nr809 ile deneyimlemiş biriyim. Ne zaman ki 2x380 watt olan Rotel rb1090 ile bp30 u sürmeye başladığımda bp30 un Onkyo avr ile aslında çalmadığını,çalıyor gibi yaptığını anlamıştım.

    Ayrıca kullanım şartları da önemli. Bi-polar yapıdaki bu hoparlörleri arkadaki duvara sıfır yaslayanları,bi-polar surroundları odanın köşelerine sıfır koyanları, hatta kuleleri tv ünitesinin içine gömerek çalıştıranları dahi gördüm. Malesef hoparlör duvardan belli bir uzaklıkta çalıştırılmak zorunda. Bu olumsuz yönlerinden birisi. Herkesin odası bunun için müsait olamayabiliyor. (Bu olumsuz durum eğer aşılırsa sinema sound anlamında bir avantaja dönüşüyor)

    Bu algının bir diğer sebebi ise zaman içinde sistemini çok üst noktalara taşıyan hobicilerin sonraki yorumları. Malesef bu kıyaslama pek gerçekçi ve adilane olmuyor. Üç haneli rakamlara çıkarak ve yeni teknoloji cihazlarla kurulan yeni setupla,eski Definitive Technology setup arasında yapılan kıyaslamalar, markayı tabir yerindeyse gömüyor. Kimse yeni setup için harcanan artı maliyetten bahsetmiyor. (Ben de elimdeki Definitive Technology Setupın değerinin 2,5 katı kadar daha harcama yaparak yeni hoparlörlerimi tamamladım örneğin. Üstelik ikinci elde) Bunun sonucunda Definitive Technology ürünleri, kendine yakın seviyedeki hatta daha düşük seri ürünlerin gerisine düşüyor insanların algısında. Oysa ki doğru amfilerle sürüldüğünde kendinden daha maliyetli ürünlerden daha iyi performans sergileyecektir.

    En iyi ihtimalle bir çoğu 25 yıllık olan Definitive Technology ürünlerinin yıllar içinde elden ele defalarca geçmiş olmasına rağmen hala piyasada sağlam şekilde bulunabilmesi de ürünlerin sağlamlığını gösteriyor kanaatimce. Yaşadığım evde ses sorunu olmaması sebebiyle bu hoparlörleri aksiyon filmlerinde maksimum volumede saatlerce test etme şansım oldu. Filmleri baştan sona yüksek volumelerde izledim onlarca kez (Rotel rmb-1095 Rotel Rb-1090 gibi powerlarla) Bir kere dahi herhangi birinde sorun yaşamadım. Volume verirken korkmak denilen hissiyatı hiç yaşamadım. Aksine ne kadar volume verdiysem o kadar performans aldım. Bunun yanında kalın mdfden yapılma kabinleri sebebiyle herhangi bir olumsuz titreşim oluşması da mümkün değil. Bazı arkadaşlardan bazı modellerin toz kapaklarında çatlama olduğunu duydum bir kaç kez ancak bendeki ürünlerin driverlarında bu sorunu hiç yaşamadım ki sistemim 7.2.4 iken toplam 42 midbass driver mevcuttu.

    Bunun yanında bazı modellerinin uzun yıllardır ikinci el sitelerinde görünmemesi de cihazlardan memnun kalanların elinden çıkarmayı düşünmediğini gösteriyor. Bunlara BP7001-BP3000-BP2000-Supercube Referance-CLR3000-BPVX gibi modelleri örnek olarak verebilirim. Benim Definitive Technology ile tanıştığım 2013 yılından bugüne kadar,ikinci el sitelerinde yukarıda bahsettiğim modellerden benim sattıklarımdan başka BPVX ve BP2000TL görmedim örneğin.

    Üst ve alt kaplamalarının lake oluşu olumsuz bir özellik olarak nitelenebilir. Bir çoğunda malesef çizik yada köşelerinde kırıklar olabiliyor. Ancak bu parçalar lakeye boyanabiliyor. Bu da aslında bir avantaj. Zira standart bir kulenin köşelerinde ezilme vs olduğunda tamiri bu kadar kolay olamayabiliyor,hatta tamir edilemiyor. Dış kumaşının deforme olması durumunda benzer bir kumaşla aynısı dikilerek değiştirilebiliyor.

    Tabiki ses rengi öznel bir durum. Bunun için çok yorum yapmaya gerek yok. Ancak ağırlıklı olarak sinema kullanımı olan kullanıcılar için bunun çok önem arzedeceğini düşünmüyorum. Sadece müzik için kullanacak olanlar zaten başka markalara yönelir. Benim gibi,sinema için üretilmiş pre yada avr ile ağırlıklı olarak sinema ve zaman zaman müzik amacıyla kullanacaklar için müzik yönünden de tatmin eder.

    En büyük avantajı ise neredeyse ortalama bir kule fiyatına (Örnek Jbl Es90 vs) komple setup kurulabilecek fiyatlarda olması ve kendinden daha pahalı setuplara kafa tutabilmesidir. Piyasada çoğu markanın giriş seviyesi kuleleri 10-12-15 bin liralara satılırken Bp10-Clr2000-Bpx veya Pm200-Supercube2 den oluşan 5.1 setup ortalama bir kullanıcıyı uzun yıllar memnun edecektir.

    Tabiki her şeyin daha iyisi,daha kalitelisi vardır. Aynı zamanda bütçe meselesidir. Benim bu paylaşımdaki kastım ve değerlendirmem ortalama bütçeler ve ortalama cihazlardır. Burada yazdıklarım yüzlerce bin lira ayırıp sistemine üst düzey hoparlörler ekleyen kişiler için bir mana ifade etmeyecektir. Ancak orta-üst seviyede (ki bunun net bir kıstası da yok gerçi) setuplar kurmayı düşünenler için Definitive Technology’nin üst modelleri düşük maliyetle güzel sonuçlar verecektir. Bu arada maliyetlerin düşük olması kanaatimce,yukarıda bahsettiğim algının ve bir çoğunun power amfi ile sürülmesi gerekliliğinin sonucudur. Piyasada çoğu markanın giriş seviyesi kuleleri 12-15 bin liralara satılıyor. Hatta reklamı başarılı olan bazı markalara ait modeller ikinci elde 50-60 bin liralara satılıyor. Markanın en alt modeli olan ve sadece 13 cm midbass sürücüsüye sahip Bp6 yı iyi bir amfi ile test edebilenler ne demek istediğimi anlayacaktır.

    Uzun yıllar bu markayı kullanmış,şu anda elinde bir adet dahi kalmamış ve dolayısıyla satış gibi bir kaygısı olmayan biri olarak tecrübelerimi paylaşmak istedim. Umarım Definitive Technology edinmek isteyenler için faydalı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edmontdante -- 16 Nisan 2022; 23:11:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • edmontdante E kullanıcısına yanıt

    Kullanmak vaar,Kullanmak var..

    Zamanında da ciddi kullanıcılarla beraber çok yazmıştık bu aletleri kullanmak biraz bilinç ve güç ister.Tabii üst segmenteki modelleri için..Malzeme kalitesi sağlamlığı tartışılmaz ki,Eh 25 yıldır hala beton gibi ses verişlerinden belli..Tabi temiz kullanılmışlar için..


    Eeee Definitive bayrağı eskilerden bir bende kaldı sanırım..Yenilerden burda kimseyi göremediğimize göre?..Dedim vazgeçilmezimdir diye.23 yıllık ev sinemamın 15 senesini Definitive oluşturur.Diğer markalarıda sever ve sayarım.Ama hep derdim kişinin kendine hitap eden bir setupı dolayısı ile soundu olmalı..Bunlarda upgrade yapıldıkça sonuç değişir buda izafidir.Çünki her sistemin bir altı ve bir üstü daima vardır..Şöyle de bişey varki; bu setupları herkes dinlemedi ve piyasada çok bulunan şeylerden olmadı..(Bendeki aktif bp3000tl ve aktif center clr3000 ve Bpvx surround serili setuplar çok bulunmuyor hatta 15-16 yıldır hiç denk gelmedim..)

    Artı şunu ilave edeceğim şu anki yeni üretim güncel avr yada pre-powerlarla harika detay, harika müzik dinleniyor!


    Çok sistem dinledim,ama muadili olabilecek aktif başka marka hoparlörleri de göremedim.Kendi yeni serilerin de bile (kötü değiller ama)bu hacim,doygunluk,gövde,kemiklik,vs tırt..Yinede şunu söyleyeyim Eğer bugün Def bu modellerin aynısını yeniden üretmeye kalksa şu an bu piyasada bulunan 2.el definitive fiatlarını mumla ararız.(20-25 yıldır üretilen Definitive bp3000tl yada bp7000 serileri gibi devasa speakerları ta o zamanki U.s.a. fiatları 4500-5000 dolarlarda gezinirken,Bugün yeniden üretilse ve dahası bizim ülkemize getirilse bugünkü şartlarla kaç dolara mal olurdu ki?.DEFINITIVE CLUB  )

    Neyse zaman öyle bir zaman olduki artık kapanın elinde kalıyor.Yeni üretimler bile gelmiyor..Elimizdekilerin kıymetini bilelim.DEFINITIVE CLUB  

    DEFINITIVE CLUB  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babiş62 -- 1 Ekim 2022; 4:44:25 >




  • DEFINITIVE CLUB
    DEFINITIVE CLUB
    DEFINITIVE CLUB
    DEFINITIVE CLUB
    DEFINITIVE CLUB
    DEFINITIVE CLUB

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Deflerin bu elegant görüntüsünü hep sevmişimdir, bende epeydir clr2002 center kullanıyorum AVR ile besleme konusunda sıkıntı çekmemek için daha üstüne niyetlenmedim bile.. şuan nasıl bir setup kullanıyorsunuz Engin bey?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DEFINITIVE CLUB
    DEFINITIVE CLUB


    DEFINITIVE CLUB
    DEFINITIVE CLUB
    DEFINITIVE CLUB
    DEFINITIVE CLUB



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edmontdante -- 16 Nisan 2022; 22:32:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dousk kullanıcısına yanıt

    Şu anda JBL Synthesis Serisinin bazı modellerini kullanıyorum. 7.2.6 şeklinde.

    DEFINITIVE CLUB
    DEFINITIVE CLUB

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • edmontdante E kullanıcısına yanıt
    Maşallah diyelim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • babiş62 kullanıcısına yanıt

    Tülleri değiştir...lakeleri boyat bir 25 yıl daha gider sonra tekrar aynısını yap :D

  • sayın defciler nerde kaldınız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar
    bende denon avr x4400 var definitive fornt alacağım hangi seri tavsiye edersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba definitive PF15TL plus subwoofer ın geç açılması normalmi dir?

    kırmızı ışığın yanması 15-20 saniye sürüyor.

    Ondan sonra ses geliyor.

  • 
Sayfa: önceki 305306307308309
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.