Şimdi Ara

DEBRİYAJA BASINCA GELEN SES?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
3
Favori
122.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • benim anlamadığım bu ses neden debriyaja basınca geliyor sadece araç hareket ederken de bu bilya çalışır durumda değilmiki? yoksa tahminim debriyaja basınca baskı plakasının yükünü direkt olarak bu bilyanın üzerinde hareket ettirdiğimiz ve sonrada bıraktığımız içinmi acaba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanmerto

    Benim debriyajda ötüyor, vıyyk diye bi ses geliyor soğukken ayağımı çekince sorun nedir?

    Bu durum ile ilgili yorumu olan var mı?
  • debriyaj bilyası(bilyaları deyil)yeni nesil araçlarda genelde temas halindedir.şayet bozuksa rölantidede ses yapar.
    pirizdirek bilyası sondan bir önceki viteste daha belirgin ses yapar.ve değiştirilmesi zaruridir.
    herkes bilyada bütünleşmiş acaba göbekte o sesi yaparmı.aşınmış şemsiye tutucularından gelebilirmi.
    önce arızanın şanzımanmı(prizdirek)yoksa debriyaj setimi olduğu usta tarafından tespit edilmeli diye düşünüyorum.
    ben birazdaha karamsar tablo çizeyim;dayamalar bile aşınmış olabilir....
  • yukarıda verilen cevaplardan tatmin olamadığım için ben de yaşadığım problemi paylaşmak istiyorum;

    her zaman olmamakla birlite ayağımı bedriyajdan çekerken ya da ayağım debriyaja tam basılı aracı hafif salarken (park ederken) metal sürtme sesine benzer tok bir uğultu geliyor aracın altından. bu o kadar tok ve yüksek bir seski aracın metal asamını titretiyor diyebilirim.

    önce sağa sola direksiyon dönerken olduğunu zannettim fakat farkettim ki olay ayağımın debriyaja tam ya da yarım basılı olmasıyla ilgili ve sadece araba hareket ederken geliyor. ses her zaman değil örneğin bir hafta geliyor diğer hafta ses yok. bir ustaya gittim vitese takıp arabayı kontrol etti el freni çekili standart olarak 30 bin idare eder baskı balatan dedi ve geçti. gerçekten bundan kaynaklı bir ses midir? başka bir kaynağı olabilir mi? uzun yola falan çıkarken çok tedirgin oluyorum.


    aracım 2006 volvo s40 1.6 d




  • Benim bildiğim tofaş serisinde,debriyaja basınca sesi keser.Debriyajdan ayağını çekince ses başlar.Bunu sormuştum hepsinde var.Ors bile taksan(debriyaj bilyası) bir süre sonra gene yapar denmişti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogukan21

    Benim bildiğim tofaş serisinde,debriyaja basınca sesi keser.Debriyajdan ayağını çekince ses başlar.Bunu sormuştum hepsinde var.Ors bile taksan(debriyaj bilyası) bir süre sonra gene yapar denmişti.

    aynısını bende yaşadım.
  • Merhaba iYi aksamlar bugün arabami yikadim yikadigim suyun hacmi baya yüksekti tabancayi teK elle tutmak baya zordu, camurluklara felan tuttum bir kaç saat sonra debriyaja basinca ses gelmeye basladi kapı gicirtisi gibi debriyajı bırakınca ses kesiliyordu araç 3 4 saat park halinde kaldı sonra 75 km kadar yol Yaptım hep 4. Vites te kaldım hiç degismedim vitesi ses gitti yarım saat sonra yine geldi smile ifade simgesi sizce sebebi ne olabilir!!!!! kafayı yiyecem yolda hyundai servisi gördüm gittim 500 tl masraf cıkardı fiat servisine gittigimde ise su kaçmıştır bir kaç gn böyle kullan eğer gecmezse oto yıkamacılarda basıncı hava var tuttur geçer dedii
  • Selamun aleykum abiler benim aracim fiyat albea 2003 model sabah giderken debrej den ses gelmeye basladi ara ara sonra viyyk giiykk diye ses gelmeye basladi araci calistirinca ama gaza basinca gidiyor sen nedeni nedir acaba kaca mal olur bilgisi olan varmi abiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle herkese merhaba, burada yazan bütün yorumları okudum, benzeri bir sorun ben de var. Arabam 2010 model chevrolet lacetti 1,6. Arabanın çekişinde, yada çalışmasın da herhangi bir sorunum yok ama viteste yahut boşta debriyaja dokunduğum zaman (basmama bile gerek yok) çok fazla olmasada bir uğultu desem yok uğultu değil ama böyle minik bir traktör çalışıyormuş gibi bir ses çıkıyor, debriyajdan ayağımı çektiğim anda ses kesiliyor. Lanettayn bir ustaya gösterdim, debriyaj balatası ve bilyesinden dedi, 1.500 TL.lik bi masraf yaptım değiştirttim debriyaj balatasını ve bilyesini. peki sonuç? hiç bir değişiklik olmadı. "Eee usta bu ses gitmedi" dedim, abi demek ki motordan geliyormuş o ses o da beni aşar dedi, kafa göz dalmamak için kendimi zor tuttum. Ardından işinin ehli bi ustaya gösterdim arabayı, Usta arabayı inceledikten sonra sorunun krank milinden kaynaklandığını (krank kenar yay'ında aşınmalar olmuş krankta değişebilir sökmeden bişey diyemem gibilerinden birşeler söyledi) ve motorun inmesi gerektiğini tahmini masrafın ise 5.000 TL olabileceğini ama (Arabanın mekaniğinden anlamam) karteri açıp oradan müdahale edip düzelme ihtimalinin de yüzde 10-20 olduğunu masrafının sa 1.000 TL civarında olacağını ama çözüm olup olmayacağından emin olmadığını söyledi. Peki beni yolda bırakırmı ne kadar götürür bu durum da diye sordum, 25.000 bin km. de gidebilir, bugün eve giderken de yolda bırakabilir belli olmaz gibi afaki bir cevap verdi. böyle bir sorun yaşayan arkadaş varmı acaba? şuan ciddi bir akıla ihtiyacım. teşekkürler.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.