Şimdi Ara

Debriyaj pedalında titreme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,

    Aracın debriyaj pedalında, vites(boş dahil) ve devir fark etmeksizin titreme var. Titreme, kavrama noktasına kadar devam ediyor ondan sonra kesiliyor. Şanzumanda ya da motorda herhangi bir titreşim yok, doğrudan ayırma çatalından geliyor. Baskı balata orijinali (Exedy marka) ile yeni değişti, değiştiği günden bu yana yaklaşık 250 km yol yaptım. Değişen sanayici "balatanın volana alışması lazım, biraz sür düzelir" falan dedi de bunun düzeleceği yok.

    Daha önce benzer sorunu yaşamış tecrübeli arkadaşların ve bilgili ustaların tavsiyeleri bekliyorum. Tekrar aracı götürdüğümde başında bekleyeceğiz artık bu yüzden özellikle sorunun nereden kaynaklanıyor olabileceğine dair fikirlerinizi belirtirseniz çok memnun olur.

    Herkese iyi forumlar...



  • Aynı marka set ile bende degistirdim bende de aynı sorun var nasıl bir işlemden sonra sorun halloldu.

    Bilgi verebilirsiniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllar sonra konuyu hortlatmak gibi olacak fakat 2000 den fazla kişi bakmış, haliyle konuyu cevapsız bırakmak olmazdı.


    Gelelim konuya: Sorun yıllarca devam etti. Debriyaj pedalına biraz boşluk verip, en azından ayağımın altında hissettiğim titreşimden kurtuldum. Taa ki baskı bilyası dağılana kadar. Bir de uzun yolda başıma geldi ki tam rezillik.


    Başına gelen olursa aklında bulunsun: 2500-3000 devir arasında debriyaja basmadan vites değişiyor. Önce usulca boşa alıp sonra devri düşürmeden geçmek istediğiniz vitese alın. Devir düşerse biraz gaz verip aralığa gelince vitese takın. Yalnız duracaksanız (ışıklarda vesaire) önce boşa alın, DURDUKTAN SONRA aracı istop edin. Tekrar hareket edecekseniz; aracı 1. vitese takıp, biraz araç devrini alana kadar marşa basarak aracı kaldırın. 2500-3000 devire gelince 2. vites, sonrası aynen böyle devam. Ben de zamanında böyle bir yerden okumuştum, çok işime yaradı. Belki bu yazıya denk gelen biri, gün gelir böyle bir bilgiye ihtiyaç duyar diye konu dışına çıkarak yazdım.


    Neyse konuya dönecek olursak. Bu sefer baskı balatayı kendim değiştirdim. Söktüğümde gördüm. Karaktersizler baskı bilyasını tahrip edip takmışlar. çatala takılması gereken kulaklarını kesmişler, üzerine spiral ile oyuklar açmışlar. Ve bu haliyle 50bin km yol yaptı. Eğer söktükten sonra sipariş verseydim yine Exedy markasını tercih ederdim. Yıllar, kilometreler geçmesine ve onca eziyete rağmen baskı da balata da ilk günkü gibi duruyordu. Tabii bilya eziklerini saymazsak.


    Hulasa, karaktersizlerden uzak durunuz.

    Kalın sağlıcakla...





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.