Şimdi Ara

Deathadder Mouse ve Uygun Pad

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkeze merhaba. Yardımınıza ihtiyacım var :)

    Önümüzdeki 2-3 gün içinde yeni bir mouse almayı planlıyorum ama açıkçası çok derin bilgim yok bu konuda. Aklımdaki model razer deathadder v2 3500dpi.
    İnternetten bulabildiğim kadarıyla oldukça iyi bir mouse ve memnun olmayanlar çok nadir. Benim şuan kullandığım mouse microsoft sidewinder x3. Palm, claw arası bir mouse tutuş stilim var. Oynadığım oyunlar genelde fps ve rts tarzı (özellikle starcraft2). Mouse'umu 800dpi seviyesinde ve oyunlarda %50 sensitivity civarında kullanıyorum.
    Deathadder ile ilgili kafamı kuracalayan ilk şey şuan kullandığım mouse lazer, ve deathadder optic mouse'muş sanırım. Arada çok farklılık varmı kullanım olarak?
    Birde şimdiki mouse'um ile zamanında bir cloth pad kullanmıştım tam hatırlamıyorum modeli ama cm storm'un 20-25tl lik modellerinden biriydi. Ve inanılmaz kötü bir deneyimdi benim için. Devamlı takılmalar yaşadım ve hassas hareketleri yalan yanlış alıgılıyordu mouse. Deathadder içinde genelde bu tarz cloth soft padler öneriliyor acaba kullanan arkadaşlar bu tarz takılmalar veya hareketleri yanlış algılama gibi sorunlar yaşıyormu bunu öğrenmek istiyorum. Aklımda deathadderla birlikte razer goliathus speed veya roccat sota mouse pad'ler var sizce bunlar nasıl olur bir sorun yaşarmıyım? Birde sizin önerileriniz olursa benim için seve seve incelemeye hazırım.

    Şimdiden teşekkür ederim.







  • Merhabalar,

    Bende yaklaşık 10 gündür Razer Deathadder v2 kullanıcısıyım. Öncelikle farenin kullandığı 3.5G Infrared sensör, yani kızılötesi. Bu yüzden iyi bir mouse pad ile kullanmanız şart, tabi en iyi performansı almak istiyorsanız. Benim mousepad tercihimi Steelseries QCK+ Fnatic'ten yana kullandım. Hiç takılma ve buna benzer sorunlar yaşamadım, tabir-i caizse fare yağ gibi akıyor.

    Bende FPS(Cs 1.6) ve RTS(Starcarft 2) oynuyorum, bundan önce A4 Tech'in X750-F modeli vardı, 5 senedir de onu kullanıyordum. Deathadder'a geçer geçmez ergonomisine bayıldığımı söylemek istiyorum. İlk birkaç günlük alışma sürecini atlattım ve şuan X7'den daha iyi kullanıyorum, tabi fareyi aldıktan sonra kendim için en uygun ayarları belirledim. Siz de kendiniz için en uygun ayarları belirledikten sonra bu fareden vazgeçemeyeceksiniz diye düşünüyorum.

    5 tane profil belirleyebiliyoruz, ve tek eksi yönü farenin(bana göre) dpi değiştirmek için bir tuşunun olmaması. Tabi bunu programı yardımıyla diğer tuşlara atayabiliyoruz ama ayrıca dpi için bir tuş olsaydı çok daha iyi olurdu. Bir de profili değiştirmek istediğimizde farenin altındaki butuna basmamız gerekiyor ya da programdan seçiyoruz.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir, merak ettiğiniz sorular varsa sorabilirsiniz, seve seve yanıtlarım.

    İyi günler.

    Düzenleme sebebi: İmlâ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobo. -- 11 Mayıs 2011; 10:57:03 >




  • Deathadder'da sorun yaşadım ben optik olduğu için:http://forum.donanimhaber.com/m_48404353/mpage_1/f_/key_//tm.htm#48755457

    Mouse oldukça hafif ve skatezleri kaygan, o yüzden metal pad'de kontrolünün zorlaşacağı görüşündeyim. Şu an Razer Imperator kullanıyorum, Razer Goliathus Control Edition vardı elimde, Imperator bana ağır geldiği için Goliathus Speed ile değiştirdim. Goliathus Speed için de oldukça kaygan diyemeyeceğim ama Deathadder'da iyi kayar diye düşünüyorum. Roccat Sota'nın daha kaygan bir pad olduğu söyleniyor ama Deathadder zaten kaygan bir mouse olduğu için çok kaygan bir pad önermem. Tabi siz düşük hassasiyette kullandığınız için bana göre daha çok hareket ettiriyor olmalısınız mouse'u, bu yüzden daha kaygan bir softpad kullanmak isteyebilirsiniz.

    Deathadder'da mousepad gerçekten çok önemli, Goliathus Control Edition ile kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bunun yanında Sensitivity'i düşürüp DPI'ı yükseltmek hassas hareketlerde sizi daha çok memnun edecektir. Arkadaşın da söylediği gibi DPI değiştirme butonu olmaması benim için eksikti ama sürekli sabit DPI'da kullanmaya alışıksanız bu durum sizin için sorun teşkil etmeyecektir.




  • Deathadder , Goliathus Speed Edition ile güzel uyum sağlıyor. Ek bilgi olarak bilmeyen arkadaşlar varsa birşeyler yazayım.

    fps oyunlarında dpi ile çözünürlük ilişkilidir. Yüksek dpi yüksek çözünürlüklerde gereklidir. CS:S oynayan biri için söyleyecek olursak,


    Örnek olarak, düşük sensitivitye alışmış ve 1024 x 768 çözünürükte oynunu oynayan birisine kesinlikle tavsiyem 450 dpi dır. Çok yüksek dpi değerinde negatif hızlanma meydana gelir. Bunu anlamak içinde bir harita açıp crossu biryere sabitleyip mouseyi ilk yavaş hareket ettirin mouse pad in sonuna kadar gelin sonra çok hızlı bir şekilde hareket ettirin. Hızlı hareket ettirdiğinizde aynı yere gelmediğini daha az hareket ettiğini göreceksiniz. polling rate ayarında ise tavsiyem 500hz dir 1000 hz bana çok hassas geliyor.

    Merak eden arkadaşlar aşağıdaki linke bakabilirler çok faydalı bilgiler var.

    http://www.overclock.net/mice/173255-cs-s-mouse-optimization-guide.html




  • Ben Goliathus ile kullanıyorum ve mükemmel bir kullanım deneyimi oluyor yağ gibi mouse arkadaşın dediği gibi. Bez mousepad öneririm size ben. Ve herhangi bir sorunda yaşamazsınız zaten emin olun çünkü mamba'dan sonra kullandığım en güzel mouselardan biri çoğu lazer mouse'a göre bile başarılı bence....
  • herkeze cevaplar ve yardımlar için teşekkür ederim arkadaşlar. Bilgileriniz ışığında tercihimi Goliathus Speed Edition'dan yana kullanmaya karar verdim. Umarım sorunsuz ve keyifli bir tecrübe yaşarım bu pad ile. Tekrar teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.