Şimdi Ara

DDR2 8GB Ram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Gigabyte EP41-UD3L marka anakartım var, buna toplamda 8 GB Ram takmak istiyorum. Şu anda üzerinde 2x2 GB ram var, ama bildiğim kadarı ile 4 slotu da kullanabilmek için ramlerin single sided olması gerekiyor. Bendeki ramler double sided sanıyorum, bu yüzden ya tek 8 GB ya da 2x4 GB ram takmak istiyorum ama piyasada tek 2 GB üzeri DDR2 ram göremedim.
    Bu anakarta nasıl 8 GB ram takabilirim, tavsiyesi olan var mıdır?



  • tek 4gb ddr2 bulamaman normal...elindekilerle aynı hızlarda 2 tane daha 2gb ram takarsan buyuk ıhtımal sorun çıkarmaz, gerçi farklı hızlarda da olsa kolay kolay sorun olmaz
  • single sided olayını senden duyuyorum öyle bir şey yapmak gerekse ddr2 zamanında 4 slot dolduranların bu sorunla uğraşıyor olmaları gerekirdi.piyasadaki ddr2 ramler yeni üretimse zaten single rank da denir tek taraflıdır bence.4gb ddr2 ram sahibinden gibi sitelerde buluyorlar yok dememe rağmen bana da göstermişlerdi ama gerçek ama ne ayak ben de emin değilim bak istersen o tarz sitelere yeni üretim olabilir.fakat anakartın max 8gb destekli 4 slotta yani 2x4gb şeklinde değil 4x2gb şeklinde destekliyor tek parça 4gb'nin çalışmıyor olması lazım normalde.
  • bu single sided olayı benim anakarta mahsus olabilir. bir ramin nasıl single sided mı yoksa double sided mı olduğunu öğrenemedim, nette yaptığım araştırmada kimisi iki tarafında çip varsa double sideddır diyor kimisi de öyle anlayamazsın diyor. benim ramlerin iki tarafında da çip var. en iyisi iki tane 2 gb ram alıp denemek, olmazsa iade edicez artık
  • anakartına mahsus ise onu bilemem doğrudur ama eskiden anakartlar tek taraflı ramleri görmede sorun yaşardı o yüzden herkes ki hala öyle çift taraflı ram peşinde koşardı.2 tane 2gb alıp deneme fikrin bence de en güzeli şöyle kolay iade edebileceğin bir yerden al.
  • Tek 4 gb ddr2 var arkadaslar kendim de sattım bizzat, sıfıra ureten siteler de var yazmıstım onceden, simdi hatırlamıyorum mobilim eger gerekli olursa bir bakarım tekrar.

    Ama gelgelelim onermem cunku tanesi 300-350 tl civarı o tek stick ramlerin. İkinci elde cok nadiren bulunur bilindigi üzere.

    Ramlere gelirsek, 2 gb x 4 ram takıldıgında da dual calısır anakart destegi olsun yeter. Bu isin 2 ufak eksisi vardır; ilki enerji tuketimini artırır (goz ardı edilebilir dusuk miktar) ikincisi de overclock kararlılık seviyesini etkiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün bir tartışmaya rastladım, orada da aynı sorundan bahsetmişler. görünen o ki bu anakart double sided 4 tane ram ile çalışmıyor, en fazla 2 tane double sided ram takabiliyoruz. ya double sided 4 gb x2 ram takacağım ya da single sided 2 gb x 4 takacağım ama piyasada ne 2 gb single sided ram var ne de double sided 4 gb. görünen o ki ram upgrade yapamıyoruz.
  • 2 GB DDR2 RAM satılır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar yeni bir anakart aldim P5QL-EM 4 TANE ram slotu var ve bendede 4 tane 2 gb ram var ben 8 gb yapmak istiyorum, sirasi ile yaptigim islemleri bahsediyim:ilk olarak 2 sari slota iki rami takiyorum 4 gb görüyor, sonra onlari cikarip bu kezde iki siyah slota takiyorum yine 4 gb görüyor, yani slotlar ayri ayri saglam, ancak sari ve siyah slotlarin tümünü doldurunca 8 gb görmüyor ekranada görüntü gelmiyor, bir tane sari bir tane siyah slot kullaninca ise yine 4 gb görüyor, isin icinden cikamadim bilgisi olan arkadaslar destek verirse sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 4 tane 2GB DDR2 kullanıyorum. Dual veya single sided olmasına bakmadım. Eğer anakart 8GB destekliyorsa çalışması lazım 4*2GB şeklinde.
    Bendekiler Adada marka. 2x2GB 800MHZve 2x2GB 1066MHz var. 800MHz te çalışıyorlar.

    4 modülün hepsini görmüyorsa anakart, ram hızını düşürmeyi veya voltaj arttırmayı deneyin. +0,2V (yani 2,0V) vermeyi deneyebilirsiniz.
    Bios güncellemesi yapmayın deneyin.
  • showstopper41 S kullanıcısına yanıt
    Hocam anakartınız nedir ?
    4 tane ram aynı anda kullanmak için nasıl bir işlem yaptınız.
    Aynı sorun bendede var.
  • Anakart Gigabyte 790X-UD4. Son çıkan bios yüklü. Tüm ayarlar default iken ramlerin hepsini görüyor. Ayrıca bir işlem yapmadım.
  • Var olan ramlerin yanına aynı özellikte ram takarak kapasiteyi artırabilirsin. Anakartın sayfasından desteklenen ramleri görebilisin, bu listeye göre SS\DS iki tür ramide kullanabilmekte.

    Bellek Destek Listesi
    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-ep41-ud3l_10/download/

    4gb ddr 2 bulunabilir.

    https://goo.gl/HqRm0o




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DESENCI

    Hocam anakartınız nedir ?
    4 tane ram aynı anda kullanmak için nasıl bir işlem yaptınız.
    Aynı sorun bendede var.

    Anakartım Gigabyte ep41 ud3l. Desteklenen ramlerden iki tane 4GB bulup taktım ama kart tanımadı. Hala 2 tane 2GB ram ile idare ediyorum, sanırım kartı değiştirmeden ram takamayacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.