Şimdi Ara

DD Klima mağdurları, çözüm için buraya bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2007 sonrası yerli olarak imal edilen AL serisi klimalarda yaşanan sorunların kart arızası ve uyumsuzluğu olduğu anlaşıldı.

    İki tip arıza sözkonusu:

    1- Klima ilk çalıştırmada veya dinlenme sonrası tekrar çalışacağı zaman doğrudan defrosta giriyor, ve yarım saat gibi uzun bir süre bu işlemi yapıyor, bu arada içerisi de buz kesiyor.

    2- Klima dış ünitesi komple buz kaplansa bile hiç defrost yapmıyor, ve tabii bu şekilde de ısıtma işlevini yerine getiremiyor.

    Konu hakkında bilgisi olmayan sıradan kullanıcı genellikle durumu anlayamadığı için "klima ile ısınma bu kadar oluyormuş" deyip başının çaresine bakıyor; ya da servis çağırdığında kendisine verilen "bunların ısıtması bu kadardır, gayet normal..." şeklindeki cevaplarla işin ucunu bırakıyor.

    Bendeki iki klimada her iki arıza da yaşandı.
    Tabii servislerin bu türden saçma cevaplarını boşverip "kardeşim, bu makina doğru dürüst ısıtmada çalışmak zorunda, bırakın bu saçmalıkları..." tarzındaki tutumum sonucu bayağı bir mecelleştik ve DD merkez ile de birçok kavgalı görüşmeler sonucunda iş meydana çıktı.

    Önceleri "anlamsız defrosta dönme" olayı için üç defa kartta lehim tamiratı yapıldı, bir defa kart aynısıyla değiştirildi, birkaç defa sensör değiştirildi; ama sonuçta normal çalışma düzeni sağlanamadı.
    Klimaları çoğunlukla kışın ısıtmada kullandığım, ve soğutma modunda da sorun çıkmadığı için, bu servis operasyonları iki yılı aşkın sürdü.

    Artık bu kış garantinin sonuna da yaklaşıldığı için "ya bu klimalar bu defa olacak, ya da sökün götürün, (ayıplı mal) gerekçesiyle yasal işlem başlatacağım" deyince sonunda "bu makinaların kartlarında hep bu sorunlar çıkıyor zaten" deyip başka serinin kartını taktılar ve alet kendine geldi, yani normal çalışma düzenine girdi.

    Bu klimada değişik tip kartın sorunsuz çalıştığı görülünce, diğer hiç defrost yapmayan klimaya da bu tipten kart takıp denemek düşünüldü, ve bununki de değişince o zamana kadar hiç defrost yapmamış olan klima da normal çalışmaya başladı.


    Her iki klimayı da bu uygulama sonrasında zorlayıp tekrar arıza yapacağı durumları yaratmaya çalıştım, ama makinalar hiçbir sorun yaratmadan gerekli şekilde çalışıyorlar.

    Bu sürede değişik servisler yaklaşık 20 defa gelip müdahalede bulundu.
    Her gelen değişik servis ilk ağızda "bunlar yazlık klimadır, zorlanınca donar, ısıtmaz" diyerek konuyu kapatmaya çalıştılar; hatta birisini fazla ukalalık yapmaya çalıştığı için de kovdum.

    *Konuyla ilgilenecek servisler için not:
    Sözügeçen değişik kart flap kontrolüne tam hakim değil.
    Aşağı-yukarı yönlendirici flap klima kapandığında kapalı konuma geçmiyor, hep açık kalıyor, yazılım böyle çalıştırıyor.
    Sağ-sol flaplar her açılış ve kapanışta ayarlanmış olan pozisyonu bırakıp, deneme üflemelerinde her defasında hafif sola bakıyor, deneme bitip fan asıl hıza geçtiğinde ayarlanmış olan pozisyona geçiyor.
    Bunlarla boşuna uğraşmayın.

    Bunlarda defrost önceki komple Çinli Chigo imalatı olan seriler (zaten hep onlar beterine DD almaya devam ettik, harika klimalar) kadar hassas değil, daha geç başlıyor ve 7-8 dakika kadar sürüyor.
    Defrostun daha geç başlaması, bu işi başlatan sensörün iç ünitede olup gerekli komutu delta t farkından algılaması nedeniyle. Herhalde eritmenin daha uzun sürmesi de dışardaki buzun güçlenmesinden olmalı.

    Edit: Gramer



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocausta* -- 23 Ocak 2013; 11:34:50 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.