Şimdi Ara

Dc Motor Hız Kontrol (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
12.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • işi nereye getirebildiğini söylesene,yani yaptığın lab.çalışmalarında nereye gelebildin.bilgin olmadığı dogrudurda bu hep böylemi kalacak?nezaman bildiğinin üzerine zor olsada birşeyler koyabileceksin?pıd'yi çalıştıramadın,ok..pwm çalıştımı?. Sen konsantre olup işini yapamıyorsan benmi senin yerine pcb çıkarıp devreyi çalıştıracağım.niye pes ediyorsun.en azından ödevle ilgili(iki kısım)bir kısmı çöz.alldatasheet'e girip blok şemaya bakıp ormanı görüp kendi pıd ağıcını seçtinmi?.bir sene kaybetmek öyle hele baba parasıysa öyle beleş değil..kızdırdın beni gene adana (çukurovalıyım)agzına başlamayayım.ödevin iki bölümden oluşuyor.bari birini çalıştırda en azından jüri,komiyon vs.herneyse ben kendi imkanımla bunu buraya getirdim de.
  • Selam dostlar, benimde 8051 microdenetleyici kullanarak dc motorun kapalı çevrim hız kontrolünü yapmam gerekiyor. Bunun için elinizdeki teorik-pratik bilgileri paylaşırsanız sevinirim.
    İlginiz için teşekkürler.
  • hoca bu dc motorlar benimde ilgi alanımda malesef benimki sadece bir ödev değilde para kazanmak zorunda olduğum iş keşke ödev olsaydı o zaman bu kadar stresli olmazdı bizde büyük küçük epeyce dc motor var çoğuda regülasyon gerekli ve birbirlerinden refarans alıyo yaklaşık 8 yıldır bu meretleri çalıştırıyorum ama hala eksiklerim ve çözemediğim bir ton şey çıkıyo karşıma ve özellikle field blokları motorun devri belli bir noktadan sonra field ile oynayarak yapıyoz ama bazan cuvallıyoz daha geniş bilgilere herzaman ihtiyacımız var nerelerden bulabiliriz
    bilgiler verirseniz sevinirim şimdiden tşkr
  • Hocam hız kontrolü yaparken, motorun karakteristiği önemlidir. Hele büyük motorlarda bu karakteristik çok daha önemlidir. Örneğin şüöt uyartımlı bir dc motorda 0-nominal arası devirlerde kontrol yapıyorsan bu aralıkta P değişir fakat moment sabit kalır. Bu aralık için endüvi gerilimi ile oynarsın. Yok eğer nominalin üzerinde bir hız kontrolü yapıyorsan bu sefer uyarma akımıyla,dolayısıyla manyetik akıyla oynarsın. Bu durumda ise moment değişir ama güç sabit kalır. Tabi bunu sonzuz bir değere kadar değiştiremezsin. Eğer kararlı bölgede çalışıyorsan sorun yok ama kararlı bölgenin dışına çıktığında çökme olur, yani çuvallarsın. Bu yüzden motorun kararlı bölgesi için D=Vçıkış/E karakteristiğini bilmen gerekir. Bu konular için güç elektroniği ile ilgili kaynaklara başvurursan faydalı olabilir.
  • bilişim yayınlarının 8051ile ilgili türkçe yayını var orada ayrıntılı olarak bu konuda bilgivar
  • ben pic tabanli dc motor kontrolu arastiryorumda acaba yardimci olabilecek varmi icinizden.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.