Şimdi Ara

Dakika 1 Gol 1.. Elektrikli Araç Pillerine de Ötv Geldi... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
3.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Şaşırdık mı....Hayır.
  • Benim sözlerimden hala iktidarcı olduğumu çıkaranlar var,Muhalefet yaptığını zanneden komün çıkması faşizan takımının rezilliğini gördükten sonra adamın oyu nasıl %54 daha iyi anlayabiliyorum.
    benzine yarın zam gelir beyler hazırlanın.Çünkü bunlar yarın litrelere hücum edip depolarını doldururlar.
    Nasılsa laf salatalarını yaparak bool bol zırvaladılar,artık hakları olan benzini(ne de olsa diplomaları var!) araçlarına doldurmaları lazım değil mi
    Cidden şunu düşünmeye başladım: Bunlar iktidara çalışıyorlar.Çünkü bunlar zırvaladıkça iktidar vergileri katlıyor.
    Dipnot: kuzey kore bizden iyiciler de gelmiş,liderlerinin resmini paylaşalım adamların di mi bozulmasınlar:
    İşte demokrasi neferimiz!Keşke bizi bu yönetse,hatta doğmamış oğlu da gelecekteki başbakanımız olsa!

     Dakika 1 Gol 1.. Elektrikli Araç Pillerine de Ötv Geldi...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 21 Ocak 2013; 9:09:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ss01

    yapılan uygulamayı savunmak gibi olmasın ama bunun gelir amaçlı yapılan bir düzenleme olduğunu sanmıyorum. Öyle olsaydı ev düşük oran yerine daha yüksek bir oranda alınırdı. Şu anda ülkemizde talebi karşılayacak halihazırda elektrikli oto ve batarya üretimi olduğunu sanmıyorum. Bu nedenle talebin büyük kısmı yurtdışından karşılanacak. Bu da cari açığın yükselmesi demek. Ancak başka türlü önlemlerle de bu soruna bir çözüm bulunabilirdi. Işin kolayına kaçılmış

    Cari acigi kapatmak icin alim gucunu dusurmek nekadar mantikli?
    Ya ekonomiden anlamiyorsunuz. Yada olaya duz mantikla bakiyorsunuz.
    Su siralar vergi vermekten belimizi dogrultamiyoruz sahsen!
    Tam rahatladik diyoruz ardindan baska vergi artisi.
    Araci hava musaitligine gore kullanmayip bisiklet kullsnmayi tercih ediyorum ornegin. Toplu tasimada bir yere kadar.

    Ama goruyorumda cevremde,bu hukumeti seven enayi cok oldukca en iyisini yapiyorlar. Ben daha kotu yapardim.
    Daha cok sey yazarimda. Ban mi yerim kapima polis mi gelir belli degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Türküz biz Ayrıcalıklıyız FArklıyız :D öle gavur gibi bedavaya sahip olmayız tabi laa herşeye :D
  • Bence yerinde bir uygulama, bedava verecek hali yok ya. Bu engelli vatandaşların kullandıkları dışında ben bir yanlışlık görmüyorum. Değirmenin çarkı bir şekilde dönmeli. Bu işsiz boş gezen tembel vatandaşlarının yükünü biz çekiyoruz bu kadar şaşılacak bir durum söz konusu değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendimizi aştık vergi konusunda, yakında soluduğumuz havadan da vergi alınırsa şaşırmayınız..

    Bence çevre temizliği açısından teşvik edilmesi gereken elektrikli otomobil sektörü doğmadan öldürülüyor..
  • Konuya sadece elektrikli araçlar değil de geniş açıdan bakalım.

    Türkiye'nin en büyük firmalarından birinde, hatta en büyük 3'ten birinde ihracat şefiyim. Mesleğim gereği ihracat ve ithalat oranları, raporlar halinde aydan aya önüme gelir, gerek sektörel bazda gerekse ülkeler bazında, gerekse de talimat verirsem ürün bazında.
    Şimdi biraz geriye gidelim, genel seçim öncesi hükümet bill board lara afişler astırmıştı "ihracatımız uçuyor, ekonomimiz uçuyor, istikrar sürsün Türkiye büyüsün" diye.

    Benim cahil vatandaşım, araştırmak nedir, sorgulamak nedir, daha iyiyi hedeflemek nedir bilmeyen vatandaşım gitti şıp oyunu bunlara verdi. Şimdi işin sahne arkasına geçelim, kafaları karıştırmamak için basit sayılarla gideceğim, 2001 yılında 2 puan olan ihracat 12 senede 7 puana çıktı, bu konuda tebrikler; peki sır gibi sakladıkları, dile getirmekten korktukları ithalat ne durumda? Neden afişlerde veremiyorlar? 2001'de 3 puan olan ithalat ise çıktı 15 puan seviyelerine. Arada korkunç bir uçurum.
    4 yaşındaki çocuğun anlayacağı dile indirgersek, ihracat bir ülkenin maaşı, ithalat ise harcamasıdır.

    Şimdi bazı saf arkadaşlar çıkıp "E ne güzel işte hükümet ithalatı engellemek için vergileri arttırıyor." diyebilir, ancak o saf arkadaş farkında değildir ki bu hükümet pamuk gibi, büyük baş hayvancılık gibi, tekstil gibi vergi yüküyle öldürdüğü sektörler ve artık olmayan sektörler yüzünden vatandaş ülkemde olmayan bu ürünleri zorunlu olarak ithal edecektir ihtiyacını karşılamak için.

    Kaldı ki ithalatın verilerinden öcü gibi korkup halkı kandırmak maahiyetinde saklanırken ihracat konusunda alenen yalan beyanlarla istatistikler oluşturulmaktadır. Örneğin bizim firmanın ürünlerini yüzde 80'i ihracat olarak çıkıyoruz. Peki hiç merak ettiniz mi o ürünü nasıl üretiyoruz? Hammade veya parçalarının yüzde 70'ini büyük oranda Çin'den veya başka ülkelerden "ithal" ederek. Şimdi uyumaya devam et Türkiye'm...

    Kaldı ki mesleğim olduğu için bu konuya girdim ancak hatırlarsanız yunanistan kıbrıs'ta doğalgaz arasa çok fena benzetecektik, esip gürlüyordu birileri artis artis. Benim saf halkım ne yaptı? "Yaşaaaa büyüksünnn, delikanlııı" diye kendinden geçercesine mutlu olmuşlardı dimi? Peki şu an yunanistan bırakın aramayı doğalgazı çıkartmaya bile başladı. Ne oldu bizim delikanlıya ve onun politikalarını yalayan şakşakçılara? Hani delikanlı?

    Hadi biraz daha örnekleyelim; Rusya gürcistan'a girerse çok fena olacaktı, canlarına okurduk hani? Adamlar girdi, dümdüz edip çıktı, noldu bizim delikanlıya?
    Veya İsrail, mavi marmara gemisinde ölenler için özür dilettirilecekti, özür dilemezse canlarına okuyacaktık, uluslararası arenada rezil olacaklardı hani? Sonuç? Yine tıssss.

    Daha onlarca örnek veririm de konu sapmasın. Özetle hiçbir dediğini arkasında duramayan, halkının nede olsa balık hafızasına güvenip ekranlarda mitinglerde artist artist atıp tutan bir yönetim varsa ve siz bunlara araştırmadan, soruşturmadan kanıyorsanız; siz ekonomi iyiye gidiyor masalıyla narkozlanırken elektrikli arabayada vergi gelir, amerikada 1,79 olan benzin burda 4,65'ede satılır, öz be öz çocuğunuza devrettiğiniz evdende vergi alınır. Sende böyle koyun gibi önüne bakar, "dini bütün canım bunların" der kendini avutursun...




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.