Şimdi Ara

Daire girişinde fiber, cat kablolar ve duvardaki cat çıkışları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,


    Yeni bir daireye taşınacağım ve evin içinde ana kapının hemen yanındaki dolap içersinde elektrik sigortaları, fiber kablo, 3 adet cat kablo ve 2 priz girişi var.

    Yani internet çektirdiğimde, fiber kabloyu gpon cihazına bağlayıp ordan modeme aktaracaklar. Gpon ve modem içinse 2 priz girişi koymuşlar. 3 tane de cat kablosu boşta duruyor.


    Fakat aklımı kurcalayan bir durum var, ev içersinde duvara monte cat girişleri de var ve bunların sayısı 6 veya 7 olması lazım. Modeme 3 cat kablosunu da taktığımda, hangi duvardan çıkış verdiğini bilmiyorum, onu deneme yanılmayla bulurum. Fakat cat kablosundan fazla cat girişi olmasını anlayamadım. Burada ki olay nedir bilenler aydınlatabilir mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonhanımNaber -- 14 Kasım 2022; 1:47:5 >



  • Anlaşılan müteahhit iyi bir iş yapmış...  Dairedeki her odaya da bir Cat Priz koymuş. Şimdi diyelim siz dolaptaki 3 Cat kablosunu Fiber Modem'in arkasındaki LAN portlardan üç odadaki Cat prizlere bağladınız. Ama 4. bir odadaki prize bir bağlantı yapacaksınız. O zaman cat bağlantısı olan bir odaya bir Hub koyarsınız O hubdan 4. odaya bir Cat kablo çekersiniz; işiniz böylece görülür.


    Günümüzde çok da sık olabilecek bir durum değil, tabi ki?

  • Valla hocam akıllı bina diye geçiyor, daire içi tablet diafondan ışıklar vs çoğu şey kontrol edilebiliyor. Sigorta kutuları falan hep siemens, yani kaliteden kaçmamışlar fakat bu konuda böyle bi hata yapacaklarını çok sanmıyorum. Acaba bi yere switch yada router falan mı sakladılar acaba ?

  • büyük ihtimalle fazla olan cat girişleri yedek olarak konulmuş.


    saygılar................

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.