Şimdi Ara

Dahili ve Harici ekran kartı sistem bellekten kullanımı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar 2 tip içinde sorun için sadece yazılımsal olarak bir cözüm arıyorum .yardımı gececek olanlara şimdiden teşekkürler.

    1. Harici ekran kartı belleğine sistem belleginden takviye ( Örnek ekran kartı ati 3500 512 mb sistem bellegi 4 gb 512 mb sistemden verip 1 gb yapma)

    2. Dahili ekran kartını BİOS ayarı HARİC win 7 vb altında bir programla sistem belleginden dahili ekran kartına kullandırma (Örnek İntel HD dahili ekran kartına normal olarak 512 mb kullanan bir notebook a ram dan BİOS ayarı harici 512 mb ram daha atayarak 1 gb ekran kartı olarak çalıştırma.)



  • uzun süre geçmiş ama bilen varsa ben de böyle birşey arıyorum
  • Tavsiye edilmez. Ekran kartınızın performansını düşürür. nedeni ekran kartı ddr5 6000 mhz ile çalışırken ortalama bir ddr3 ram 1600 mhz ile çalışmakta. Eee siz şimdi ddr3 rami ekran kartıyla paylaştırdığınızda otomatik olarak ekran kartının ddr5 olan rami ddr3 ile senkron olarak çalışmak zorunda olduğu için frekansını düşürücektir. Dolayısıyla bellek bant genişliği düşecek ve Ram GPU ya darboğaz edecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aRiSe*

    Tavsiye edilmez. Ekran kartınızın performansını düşürür. nedeni ekran kartı ddr5 6000 mhz ile çalışırken ortalama bir ddr3 ram 1600 mhz ile çalışmakta. Eee siz şimdi ddr3 rami ekran kartıyla paylaştırdığınızda otomatik olarak ekran kartının ddr5 olan rami ddr3 ile senkron olarak çalışmak zorunda olduğu için frekansını düşürücektir. Dolayısıyla bellek bant genişliği düşecek ve Ram GPU ya darboğaz edecektir.



    yani sizin kadar ayrıntı bilmiyorum ama bu ddr3 ddr5 olayında sormak istediğim şu:
    ddr5 den kullanırken ekran kartı aynı zamanda takviye olarak ddr3 kullandırtamaz mıyız peki? biraz özet bilgiyle beraber cevap verirseniz çok sevinirim pek bilgim yokçünkü
  • DDR5 kuyllanan bir ekran kartınını DDR3 ram ile ilave edersen ddr5 rami ddr3 hızında çalıştırırsın. Dolayısıyla ekran kartının vermesi gerekn performansı alamazsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aRiSe*

    DDR5 kuyllanan bir ekran kartınını DDR3 ram ile ilave edersen ddr5 rami ddr3 hızında çalıştırırsın. Dolayısıyla ekran kartının vermesi gerekn performansı alamazsın.

    paylaşımlılarda nasıl yapabiliriz peki illa biostan mı yapmamız gerekiyor?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.