Şimdi Ara

Dahili uydu alıcılı tv ne demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
49.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vestel 40pf7070 modeline sahinim. Dahili uydu alıcısı mevcut ama bugün sinyal yok yazısı aldım ve arattığım zaman "herhangi bir kanal bulunamadı lütfen anten bağlantınızı kontrol ediniz." Uyarısını alıyorum. Dışardan ayrıca birinin antenine bağlıydı ve geceleyin bakmadım ama dışardaki anten bağlantısı kopmuş olsa bile bu televizyonun dahili uydu alıcısının çekmesi gerekmez mi. Yomsa illa ki anten bağlantısı şart mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhabalar.Dahili uydu alicisi olan tvlerde,uydu alicisi tvnin yapisina entegredir,gomulu olur.İki parca birlikte calisir yani.Anten baglantisi tipki kutu uydu alicilari gibi yapilmalidir.Anten baglantisiz calismaz cihaz.Tvnin ayarlarini bilmeyen biri yada ufak cocuk vs kurcalamadiysa sert ruzgardan anten donmus olabilir.Yanlis anlamayin ama uydu ayari vs anlamiyorsaniz tanidik birini bulmaya calisin.Bu tarz isleri yapanlar anlamadiginizi fark ederse(lafim durust calisanlara degil tabiiki) adami yolmaya calisir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusufd84 Y kullanıcısına yanıt
    Çanak müstakil mi, merkezi sistem mi? Tek çanak mı çoklu çanak mı?
    Öncelikle Dahili uydu alıcılı TV lerde iki farklı anten girişi olur. Kabloyu yivli girişe takacaksınız. Diğer girişe takarsanız olmaz.
    Tek çanak için doğrudan, Merkezi sistem için tek kablo seçeneğini seçin.
    Doğrudan seçeneğini seçtiğinizde sinyal gelmezse diseqc seçeneğini seçip
    diseqc ayarından diseqc A(ya da 1, ne yazıyorsa işte) onu türksat yapın. Bunu ypınca sinyalin gelmesi lazım.
    sonrasında
    Kurulum menüsünden manüael taramayı açın. Tarama türü uydu seçilecek. Şimdi resimdeki frekanslardan birini girip şebeke tarama yaptırın.
     Dahili uydu alıcılı tv ne demek?


    (Şifre isteyen bir menü çıkarsa 0000 ya da 4725 deneyin, vestel ve türevlerinde varsayılan şifre bunlardan biri olur.)
    Vestel2in Türksat 4a güncelleme Rehberi
    https://docs.google.com/file/d/0B12CvTYAdyaGWHlnQlNzbEY3cHM/preview?pli=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATX_Babakart -- 10 Şubat 2016; 13:08:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Bu anten işlerinden hiç anlamam elbetteki uzman birşne yaptırmam gerekecek. Apartmanın çanağına bağlıydı. Belki de birinin çanağıydı ve artık paylaşmak istemedi ya da yeni bir cihaz bağlamak için bağlantımızı çıkardı. Ben dahili uydu olunca ulusal kanalları çeker sanıyordum. Ev sahibiyle görüşeceğim eğer ortak kullanım içinse o çanak büyük ihtimalle çıkmıştır, ortak kullanım değilse de yeni bir çanak almam gerekecek. Şimdi ise ikilemde kaldım hazır çanak almışken hem ulusal kanalları izleyeyim hem de bbc, cnn gibi uluslararası kanalları izleyeyim istiyorum. Bunun için 2 çanak mı almalıyım hangi marka çanak alayım ve hangi ölçülerde olmalı. Önümüzdeki sene yurt dışında olacağımdan çanak yerine digiturke de abone olabilirim. Ama onlara da bulaşıp bataklığa da saplanmak istemiyorum. Böyle uzunca bir yazıyı okuduğunuz için teşekkür ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Otomatik frekansı doğru yazdığınızı var sayıyorum, çanak ve lnb ayarını yeniden yapmanız gerek.
  • Turksat ve hotbird için 90'lık çanak yeterlidir. Turksat için ikili lnb ile komşunun çanağını paylaşmayı deneyebilirsiniz. Olumsuz olursa yeni çanak alırsınız. Bir de dörtlü diseqc switch almanız gerekir. İki çanak için yaklaşık 250 lira falan masrafınız olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence sinyal 0 olduysa %99 kablo kesildi yada çıktı...
  • Apartmanın ara elektriği kesilmesinden dolayı çanaklar çalışmıyormuş. Artık ara elektrik açılana kadar mecburen bekleyeceğim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün elektriğin de bağlanmasıyla uydu çalışmaya başladı ama komşularımız herhalde bizim anten kablosunu diğer çanağa da bağladılar çünkü hotbird 13E ve hispasat 30 w uydularından da sinyal almaya başladık.
    öncelikli olarak turksatı taratmak için manuel ayarlamada frekans 11747 pol: yatay sembol oranı 27500 değerlerini girdim ve kanalları buldu. hotbird için ise internette bulduğum Frekans: 11158 dikey sembol: 27500 ayarıyla arattığımda sinyal bağlantısı olmuyor fakat uydu tablosunda arattığımda buluyor orda ise tavsiye edilen şebeke arama özelliği seçeneği yok.
    acaba hotbird için arama frekansı nedir yani yaptığım yanlış ya da eksik birşey var mı? ayrıca normalde şifresiz olduğunu bildiğim bazı kanallar şifreli olarak gözükmekte. hotbird için çanak alacaktım ama şu anki halini görünce vazgeçtim doğru düzgün avrupa kanalı yok. bbcnewsworld var dikkatimi çeken

    Turksat için doğru frekansları girmişmiyim.
    elbetteki internette herşeyi bulmak mümkün ama frekanslar sürekli güncellenen şeyler ve bu konuya hakim olanlar için 2-3 dakikalık mesele benim için günler alacaktır. yardımınız için şimdiden teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufd84 -- 13 Şubat 2016; 20:10:37 >




  • yusufd84 Y kullanıcısına yanıt
    Türksat için frekans bu normalde, frekans 12380, sembolrate 27500,, V(dikey),, fec3/4. bu türkiyenin güney bölgesi için, diğer uzakbatı ve uzakdoğuda veya sinopta durum degisirmi bilmiyorum..
    Benim bilgili kişilere konu açmadan extra sorum olacak;; > arkadaşın evine fabrika ayarına getirip uydu kurdum, herşey türksat free sinema kanalları falan en son listelerde çıkanlar hepsi vardı, şifreli yayınlar hariç.. Sonra arkadaş kabloya asılmış,, geldiğimde H polariteler çekiyor V ler çekmiyordu.
    Sonra anten lnb de kablo çekildiği için dönmüş, düzledik,, Kanallar hepsi geldi, sinyal 85, kalite 75.. Hd kanallar falan çekiyor.
    Asıl sorunumuz, sinema kanalları gitti, cekmiyor...
    O kanallara gelince, sinyal %40 kalite %10 oluyor,, sorun nasıl çözülebilir ?
     Dahili uydu alıcılı tv ne demek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yusufd84 Y kullanıcısına yanıt
    Turksat için frekanslar ilk cevabımdaki resimdekiler. Turksat ın sitesindeki resim. Gunceldir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim. türksatın sitesinde bu bilgiler nerede bulunmakta sürekli bu konu için başlık açmak istemem o yüzden. sizin gönderdiğiniz resim gibi özet bir bilgi yok. her kanalı gösteren frekans listesi var ama paket olarak bilgiyi bir trlü bulamadım.https://www.turksat.com.tr/UyduFrekans/index.php adresinde sadece kanallar ve frekansları var toplu halde bir bilgi yok. cevabınız çok yararlı oldu teşekkür ederim.
  • Turksatın stesinin duyurular/haberler kısmında yeni şebeke arama frekansı duyurusu var. Orada yazıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.turksat.com.tr/tr/haberler/nit-frekans-degisiklikleri-yapildi
    arkadaşın dediği yolu takip ederek ilgili bağlantıya da ulaştım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.