Şimdi Ara

Dahili Hafıza Kapasite Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar;

    Teclast Tbook 10 Tabletim var. Bu tabletler intel işlemcili ve dahili 64GB hafızası var. Dual boot yapılarak hem windows hem de android şeklinde kullanılabiliyor. Ben yine bu şekilde kullanmaya devam ederken fazlalık olduğu için tv box olarak değerlendirmek istedim. Cihazda hdmi girişi bulunuyor. Bu sebeple android tabanlı bir tv box romu kurmaya başladım. Rom kurulurken hata verdi. Ben de başka romlar, hatta başka linux distroları kurmaya çalıştım. En son ubuntuda live modda cihazı açtım ama hafıza olarak 7.29 GB gibi bir şey gözüküyordu. Sonra Gparted içinden partitionu bulmaya yeniden oluşturmaya çalıştım ama cant create partition diyerek b partition table oluştur menüsünü önerdi. Create partition dememe rağmen hata verdi ve hala 7 küsür gb lik bir allocated disk gözüküyor. disk özelliklerine girdiğimde de tanımlanamayan disk gibi bir şey yazıyordu. Hiren boot cd üzerinden hdd araçlarının hangisini denediysem de olmadı. 64 gb lik bölüme bir türlü ulaşamıyorum. Sanıyorum bu 7 küsür gb lik bölüm de cihazın 8gb lik ayrıca bulunan rami. ya da ben çok anlamıyorum. Kısacası cihazı çöpe atmadan önce fikirlerinizi alayım istedim.

    Cihazın özellikleri şu:

    Brand Name: Teclast
    Model: Tbook 10S
    Rectangularity Accuracy: Windows10 Android 5.1
    Processor: Intel Cherry Trail X5-Z8350 1.44GHz, Max to1.92GHz
    GPU: Intel HD Graphics Gen8
    Raincoat: 4 cigabytes of
    RAM Slot Quantity: DDR3L
    Stick Material: 64GB eMMC
    Extended memory: Support tf card up to 128g







  • geçmiş olsun ilk önce ubuntu kurdugunuzdada diski formatlayamıyormusunuz ?
  • Teşekkür ederim.

    Ubuntu kurmaya çalıştığımda da izin vermedi. Sonra windows 10 usb boot yaptım. o da bu alanı formatlayamayacağını söyledi. 0x000 şeklinde devam eden bir hata verdi.

    Firmanın orjinal android sürümünü ile usbden flaşlamaya çalıştığımda "failed to alloc mem for rom" hatası verip yarıda kesiliyor.
  • usb birtane flash a win10 kurun medıa creator ıle takıp deneyın hocam birde bios gibi bir menusu varmı aletın :) ordan secure boot varsa kapatın onu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibrahim6134

    https://www.youtube.com/watch?v=h8QtchCo0Fk bu şekilde adam atmış bide şu şekildebir konu var baktınızmı
    https://forum.shiftdelete.net/konular/emmc-harddiske-windows-7-kurulumu.528329/
    Hocam daha önce windos 10 da kurdum android 9 da. kurulum yapmada bir sıkıntı yoktu. Sorun sonradan oluştu. Bu linux dağıtımlarını deniyordum. Muhtemelen hafıza yapısını bozdular. bir türlü düzeltemedim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibrahim6134

    usb birtane flash a win10 kurun medıa creator ıle takıp deneyın hocam birde bios gibi bir menusu varmı aletın :) ordan secure boot varsa kapatın onu
    Flashtan windows kuramıyorum. Söylediğim gibi dahili hafızayı 7 küsür gb olarak görüyor ve format bile çekmiyor bu alana. Secure boot kapalı, biosun altını üstüne getirdim. :)
  • dediğiniz gibi olabilir ama işin garip tarafı siz biostan win 10 bootladıgınızda en azından disk boyutu vs gösterirya ordada görmemesi enterasan olmuş. linux sistemlerde bellek tipleri genelde değişiyor gpt ise mbr ye gecmek gerekir belki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: t.atli

    Flashtan windows kuramıyorum. Söylediğim gibi dahili hafızayı 7 küsür gb olarak görüyor ve format bile çekmiyor bu alana. Secure boot kapalı, biosun altını üstüne getirdim. :)

    Alıntıları Göster
    botable bir usb kuracaksın ozaman sonra onu takıp disk aratacaksın bakacaksın buluyormu içindeki 64 gb :) en temizi o ya biçimi değişti belleğin yada patladı :)
  • Bütün sistemleri bootable kurmaya çalıştım zaten. daha önce kurmuştum o şekilde.

    Ne mbr ne gpt hiçbir şekilde görmüyor.
  • https://www.teclast.com/en/firmware/ bu kısımdan indirdiniz dimi fimewire lerini ?
  • kardeşim bence o aletin bellek uçtu :)
  • yabancı forumlarada baktım pek bişey yok
  • Bence de.. :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.