Şimdi Ara

Dahili Bileşenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam,

    Çok çok uzun süre sonra sistem toplamam gerekiyor, aslında hazır masaüstü PC önerisi de alabilirim ama sistemi kendi gereksinimler doğrultusunda toplamak daha iyi bir seçenek gibi duruyor.

    İşyerinde kullanacağım çok çok güçlü bir bilgisayara ihtiyacım var.

    Tavsiye edilen özellikler şunlar:

    - Intel i9-10900K ya da AMD Ryzen 9 5900x
    - 32 gb RAM
    - Geforce RTX 2070/2080/3070/3080/3090 (8 GB üzeri RAM)

    Bana bunları da kapsayacak şekilde ya da şunu al daha iyi diyebileceğiniz şekilde anakart-kasa-m2ssd ve 27-32 inch monitör önerebilir misiniz

    Teşekkürler



  • çok çok güçlü

    intel de 11900K çıktı

    ayrıca

    amd de threadrepper

    intel de 2066 soket

    işlemciler de var

  • 5900x üzerine inşa edilen hazır sistemlere yönelin 25-30k arası erişim mümkün

  • Bütçe ne kadar?

    Render için mi alacaksınız?

    Kullanacağınız belirli programlar var mı?


    Kendi cebinizden vermeyecekseniz, bütçe sıkıntısı da yoksa 2066 soketli sistemlere, Xeon işlemcili serilere bakabilirsiniz. AMD tarafında da çok güçlü profesyonel aletler var ama tr'de temin etmek zor

  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Ben de açıkçası toplamaktan ziyade hazır sistemlere mi yönelsem dedim ama piyasada tam konfigürasyonda bilgisayar bulmak zor gibi. Marka olarak öneriniz var mıdır?
  • U011E kullanıcısına yanıt
    Bütçe normalde 20 bin TL idi. Ama biraz daha artacak sanırım. Render değil ama ağıziçi tarayıcı cihazı için alacağım. Dişhekimiyim ve ağıziçinde dişleri tararken anlık videoyu, 3 boyutlu görünütüye hızlı bir şekilde dönüştürecek bir bilgisayar lazım.
  • Hocam karşı çıkan, fanboy diyen birçok arkadaş olacaktır ancak mesleki kullanım için şahsen Ryzen önermiyorum. 3600 işlemciyle orta-üst sınıf bir sistem topladım, başka arkadaşlarım için daha güzel sistemler kurdum.


    Çoğu mesleki programda Intel ile aynı performansı vermiyor. Özellikle Ram ve Anakart seçimi çok sorun yaratıyor. Kullandığınız ekipmanın ve yazılımın üreticisi yerli mi yabancı mı? Her iki durumda da iletişime geçip program hakkında bilgi almanızda fayda var.


    Programı bilmediğim için ben şimdilik şu parçaları öneriyorum


    10900k veya 11900k işlemci

    z490 veya z590 anakart (burada dikkatli bir seçim yapmak gerek. iGpu çıkışı olan üst sınıflar nadir, bence yine olmasında fayda var. Güzel bir ekran kartı takabilmek için boyutu standart olmalı)

    32gb 3600+ mhz veya 64 gb RAM (programın optimizasyonuna bağlı olarak)

    RTX veya Quadro serisi kart (programı hazırlayan firma bu konuda bilgi verecektir)

    Güzel hava akışı olan ve sessiz de çalıştırılabilen bir kasa. AIO kullanırsanız kısa süreli artışlarda rahatsız edici fan sesleri daha geç başlar.

    Eğer animasyonu döndürecek, zoom yapacaksanız daha doğal hissetmesi için 144hz+ monitör alabilirsiniz. Hz arttıkça çözünürlükten ödün vermeniz gerekecek. 3090 alırsanız 4k ve 144hz üzeri çözünürlüğü zorlanmadan elde edersiniz. 3070 aynısını yapabilir mi emin değilim. monitörde veya ekran kartında aşırı harcama yapıp hiçbir getiri elde etmeme şansınız var, bu yüzden dikkatli olun.


    anlık video demişsiniz ama sanırım bildiğimiz geleneksel video yerine, zaman bilgisi içeren 3d tarama dosyaları bunlar. Bu tür yoğun işlere spesifik olarak üretilen workstation bilgisayarlar var. Teknoloji genellikle 1-2 sene geriden gelse de çok daha güçlü olabiliyor.

    Lenovo'nun quadro + xeon işlemcili bilgisayarlarına bakabilirsiniz. 3 yıl garanti ve ertesi gün/gün içinde muayenehanenize teknik ekip gönderme gibi seçenekler de sunuyorlar. Lenovo'dan sonra Dell ve HP de bu konuda başarılıdır (sadece profesyonel ürünlerde, tüketici sınıflarında bu iki markayla teknik destekle ilgili olmasa da ürün kalitesi, işçiliği, tasarımı konusunda olumsuz deneyimlerim oldu).





  • gorefest_nl kullanıcısına yanıt

    Marka diye birşey yok bilindik sitelerden 5900x bulunan hazır sistemlere yönelin yada 5800x li sistemleri özelleştirip kendinize uygun hale getirin ortalama 25k seviyesinde sahip olabilirsiniz.

  • Ekran kartı hariç istediğin özelliklere sahip sistem:


    Dahili Bileşenler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmetblr -- 7 Mayıs 2021; 12:2:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.