Şimdi Ara

Daha İyi Bir Pil Ömrü İçin İPhone 11 Nasıl Şarj Edilmeli? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
1
Favori
83.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • %20 altını anlarım ama %80 üstüne anlam veremedim.

    %60 pil kullanımı için mi binlerce para döküyoruz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sefa5152 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bende tesekkur ederim bu faydalı konu açtığınız için,Ayda enaz bikere doldur boşalt yapmak,appke in tavsiyesidir,li-on piller in nasil daha dayanıklı olacağı üreticiler dahi tam manasılya bilmiyor,pil hakkında tecrubeli kullanıclar daha iyi anla bu işten, batarya nın düşmanları 1.nem dir kesinlikle nemden uzak durun,2.sıcaklık pilin en iyi koruma şekli 0 ila 20 derecedir,diger bir düşmanda düşük mah lı piller.pilin uzun yıllar yüksek kapasitede kalmasi için mah degeri yüksek olmalı,yukarıda arkasın dedigi gibi ipad ın pillerini örnek gösterelim,2 günde bir sarj edilen pil bir diger sarj a kadar dinlenir ve kendini toparlar,arastırınız ,ipad pil mah degeri yuksek oldugu icin 9-10 sene hala original pil ile kullanan tanıdıklarım var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam 1 sene oldu alalı, şu anda pil sağlığım %86 bu gidişle garanti bitmeden pili yenilerim diye düşünüyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bircancan B kullanıcısına yanıt

    Siz doldur boşalt yaptınız mı peki? Evet oda sıcaklığında olması önemliymiş. İp 11 in mah değeri baya iyi. Bende son 4 gündür sadece 2 kere şarja taktım. Telefonu alalı 8 gün olacak daha döngü % 263 de. Yani 2.5 döngüyü biraz geçmiş durumda. Bakalım ne zaman 99 a düşecek kapasite.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FearlessRoom F kullanıcısına yanıt
    Şarjda kullanmaya devam ederseniz 2 seneye o batarya şişer

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arada bir cikariyorum. Macbook icin de ayninmi, Daha once ki macbook pro yu 6 sene sarjda kullandim, bi problem cikmamisti


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ErKaN-23

    Pil için fazla takıntı yapmayın aylardır pil sağlığına bakmıyorum açtığınız konuyu görünce merak ettim baktım geçen yıl aralık başında almıştım yaklaşaık 11 aylık iphone 11 %98 olmuş, akşam yatağa girdiğimde kend şarj aletiyle yüzde 60-40-30 kaçta ise takarım sabah çıkarır işe giderim gün içinde işdeyken şarj ile uğraşamam çünkü.

    Kesinlikle katılıyorum. Pil iyi gitsin diye cihazı 3310'a çevrilmesi bana ters geliyor. 7.300 lira para ver, ama tüm özelliklerini kısarak kullan. O zaman gidip 5.000 mahlık hatta samsungun 7000 mahlık telefonunu almak gerekirdi.


    Görünen o ki pil konusunda sektör ilerleyemiyorlar. Miliamperi basıp geçiyorlar. Eskiden o bile olmazdı. Hatırlayınız cihazlar uzunca bir zaman 3.000- 3500 Mah ile satıldı. En azından çinliler ile birlikte 5.000 mah standart olmaya başladı. Hatta samsung 7.000 Mah cihaz çıkartarak herkesi çok şaşırttı.


    Dediğim gibi, Günümüzün güncel standartlarını tümüyle karşılayan bir modeli, pili ,iyi gitsin diye kısıtlamamak gerekir. Hızlı şarj destekleyen bir 10.000 Mahlık powerbank alınır, olay bitirilir. Günümüzde çoğu powerbank cebe sığıyor. Cebimde taşımam diyenler de bel çantası vs kullanabilir.


    Son olarak, pili nasıl şarj ettiğinizin önemi yok. Telefon % 20ye geldiğinde, % 80e kadar şarj edip bırakmak önerilse de bunun günlük kullanıma ilişkin pek bir katkısının olmadığını okumuştum. Şimdi linkini bulamadım. Çoğumuz telefonlarını garanti süresinin bitimine kadar kullandığımız için, aslında pilin ömrünü tamamlamadan cihazı elden çıkarmış oluyoruz. O yüzden bu pil konusuna çok da takılmamak ve elimizdeki cihazın nimetlerinden sonuna kadar yararlanmak gerekiyor diye düşünüyorum.





  • FearlessRoom F kullanıcısına yanıt
    Macbook'u kastetmiştim zaten. Biraderim de devir yükselmesin diye macbook u sürekli fişe takılı kullanıyordu. Her seferinde uyarmama rağmen ayda en az 1 kez doldur boşalt yapmasını söylememe rağmen her seferinde de ihmal etti. Batarya şişip alt kapağın vida yuvalarını kırıp kapağı önden attırdıktan sonra bataryayı değiştirdi..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sefa5152 kullanıcısına yanıt
    Pil i bitirmemeye çalışiyorum,heray doldur boşalt yapmiyorum,kaç kere tam boşalttımsa mah degerin düştüğünü farkettim.iphone 4 zamanında gevey sim vardı pil bitip kapanınca 112 yi arayip tekrar aktif edebilmek,gerekiyordu pil bitmesin diye %50 %60 gibi sürekli şarja takardık %100, oluncaya kadar,yani pili hep dolu dolu kullanıyorduk,sonra pil tam dolum olsada yüzdelik %95 ten öteye gitmemeye başladı,tekrar tam böşalt uygulamıstım %100 gösyermeye başladı ,belki apple bunun icin 1 ayda 1 kere doldur boşaltmayı tavsiye etti,ama %95 göstersede şarj a etkiside olmamıstı yani 6 daat kullanım aliyorsam %95 te yine ayni kullanım veriyordu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sefa5152 kullanıcısına yanıt

    merhaba dostum aslında özel bir şey yapmadım ben oyun oynamıyorum telefonda ve şarjdayken kullanmıyorum. Şarja sadece gece yatarken takıyorum sabah çıkarıyorum pil ömrü tüm gün yetiyor bana. Telefonu da gün içinde aktif kullanıyorum hem sosyal medya olsun hem konuşma ekstra en fazla youtube aktif kullanıyorum. Gün sonunda hatta şarjım %20-30 aralığında kalıyor ekran otomatik parlaklıkta kendi kutudan çıkan 5w adaptörle şarj ediyorum. 3utoolsdan baktım sadece 32 mah kayıp var

  • Daha iyi bir pil ömrü için daha az şarj etmelisin şarjda kullanmamalısın çok oyun oynayıp bataryayı öldürmemlisin şöyle söyliyim 3 senelik iphone 8 plus kullanıyorum 1 sene sonunda kullanım süreleri azalmaya başladı 1 buçuk senedir ipad pro kullanıyorum 1 buçuk senedir kullanım süreleri aynı hatta makine yeni açıldı diyebilirim apple destekten şarj döngüsünü sordum 70 miş birde pil sağlığı hala %100 gelelim 3 senelik 8 plusa şarj döngüsü 1500 pil sağlığı %75 tableti çok özenli kullandım bu arada aldığımdan beri şarjı %20 nin altına indirmedim şarjda kullanmadım ve de şarjı hep fulledim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 29 Ekim 2020; 16:36:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @bircancan Teşekkür ederim hocam.


    @MysticDesign Cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim hocam. Bende oyun oynamıyorum. Şarjda iken de kullanmamaya çalışacağım. Pil baya yetiyor bana.


    @PİYADE KIDEMLİ ALBAY Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Oyun oynamıyorum. En son çarşamba sabah 05:10 şarjdan % 100 olarak almıştım, daha takmadım bile. Şu an % 42   Yarın sabah takarım, % 80 olur olmaz alırım şarjdan. % 20 nin altına da düşürmedim henüz. % 20 nin altına düşürmemek önemliymiş ama % 100 e fullemek konusunda kafam karışık. % 80 de şarjdan almak doğru mu sizce?

  • Açıkcası ben çok yapmıyorum hep fulluyorum tablette arada nadir tamamlamadan alıyorum burda söylenenlere göre mesela yüzde 20 de takıp yüzde 80de çekersen tam döngü olmuyormuş ama altı üstü batarya yani genel olarak bir batarya 3 sene götürüyor şuan benim iphone yüzde 75 de yarım günü zor görüyor wifide zaten batarya öldüğü için 10 dakika takıp çıkardığımda oluyor günde 3-5 kere taktığımda ama şunu söyleyeyimki 2 sene rahat götürüyor yani 1 günü çıkarıyor 2 nci seneden sonra yavaş yavaş ölmeye başlıyorbende en yakın zamanda değiştireceğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 29 Ekim 2020; 21:6:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, 30 gün önce almış olduğum iPhone 11’in pil sağlığı bugün %99 gözüküyor. Bu 30 gün boyunca pil %20’ye düşünce şarja taktım %80 olunca çıkardım. Şarjdayken kullanmadım, yalnızca kendi kutusundan çıkan şarj aletiyle şarj ettim. Buna rağmen bir ayda %99’a düşmesi çok canımı sıktı acayip moralim bozuldu. Ne yapabilirim? Aynı durumu yaşayan var mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ya 2020 yılında buna kafa yormamak gerek bence, yanlış anlamayın size söylemiyorum, telefonu/bataryayı böyle şeylere kafa yormayacak şekilde dizayn etmeleri gerektiğini kast ediyorum. 

  • Recaizade-i Nabizade kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun hocam çabuk düşmüş. Oyun oynuyor musunuz telefonda? Düşük güç modunu hiç kullandınız mı? Sürekli olmasada Arada bir 100 e fulleyin bence. Bir de deşarj yani kalibrasyon yapın belki geri 100 e çıkar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefa5152 -- 2 Kasım 2020; 6:34:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aratorn Oglu Aragorn kullanıcısına yanıt

    Siz nasıl kullandınız da 1 senede bu kadar azalma oldu hocam?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu okurken bir sıkkınlık, fenalık geldi. Bu telefona bu kadar para veripte kendinizi bu kadar kısıtlamak bana çok absürt geldi.

    Ben de bir XR kullanıcısıyım fakat bilemedim yani durum abartı geldi biraz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sefa5152 kullanıcısına yanıt

    Sağ olun hocam, hiç oyun oynamıyorum. Düşük güç modunu da arada kullanıyorum, şarj süresi yettiği için ihtiyaç duymuyorum. Apple müşteri hizmetleriyle telefon ile görüştüm, verileri incelediklerinde bir anormallik olmadığını söylediler. Sakınılan göze çöp batar hesabı o kadar dikkat etmeme rağmen böyle oldu. 3-4 ay yüzde 99'da kalırsa sorun etmem de eğer önümüzdeki ay yine düşerse bir sıkıntı var demektir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0173FC748

    Kesinlikle katılıyorum. Pil iyi gitsin diye cihazı 3310'a çevrilmesi bana ters geliyor. 7.300 lira para ver, ama tüm özelliklerini kısarak kullan. O zaman gidip 5.000 mahlık hatta samsungun 7000 mahlık telefonunu almak gerekirdi.


    Görünen o ki pil konusunda sektör ilerleyemiyorlar. Miliamperi basıp geçiyorlar. Eskiden o bile olmazdı. Hatırlayınız cihazlar uzunca bir zaman 3.000- 3500 Mah ile satıldı. En azından çinliler ile birlikte 5.000 mah standart olmaya başladı. Hatta samsung 7.000 Mah cihaz çıkartarak herkesi çok şaşırttı.


    Dediğim gibi, Günümüzün güncel standartlarını tümüyle karşılayan bir modeli, pili ,iyi gitsin diye kısıtlamamak gerekir. Hızlı şarj destekleyen bir 10.000 Mahlık powerbank alınır, olay bitirilir. Günümüzde çoğu powerbank cebe sığıyor. Cebimde taşımam diyenler de bel çantası vs kullanabilir.


    Son olarak, pili nasıl şarj ettiğinizin önemi yok. Telefon % 20ye geldiğinde, % 80e kadar şarj edip bırakmak önerilse de bunun günlük kullanıma ilişkin pek bir katkısının olmadığını okumuştum. Şimdi linkini bulamadım. Çoğumuz telefonlarını garanti süresinin bitimine kadar kullandığımız için, aslında pilin ömrünü tamamlamadan cihazı elden çıkarmış oluyoruz. O yüzden bu pil konusuna çok da takılmamak ve elimizdeki cihazın nimetlerinden sonuna kadar yararlanmak gerekiyor diye düşünüyorum.



    Alıntıları Göster

    Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum. İki senenin sonunda toplamda elde edilebilecek %7-8 lik bi miktar için bu eziyeti çekmeye değmez. Ben de eşim de powerbank kullanıyoruz. Priz neredeyse hiç kullanmıyoruz. 7 plus sahibiyim. 3 yıl afedersiniz köpek gibi kullandım cihazı. Sonrasında pilini değiştim kullanmaya devam ediyorum. Bizim türklerden başka şu % işine bu kadar ince ayrıntısına kadar takılan var mı bilmiyorum onu da





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.