Şimdi Ara

Dacia Sandero ve sandero stepway serisi araclarin bilgi paylasim sayfasi (942. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.949
Cevap
125
Favori
1.581.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 940941942943944
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Hyundai i20 jump baz modeldi ve araç otomatikti. Şu an fiyatını 118 bin tl olarak güncellemişler. Genelde şehir içi kullanacağımız için sıfır alıp insanlarla şu pandemi sürecinde fazla uğraşmamak adına sandero tercihimizi değiştirmedik. Haftaya araç gelecek inşallah. Artık hız yapmadan, virajlara fazla hızlı girmeden kullanmaya çalışacağız. Bu arada pek şoförlük deneyimimiz de yok, acemiliğimizi de atmış oluruz diye düşünüyorum. Direksiyonun sertliği hakkında da videolarda bahsedilmiş. Gerçekten çok mu sert yoksa servo destekli direksiyon kullandıktan sonra bu direksiyon sert geldiği için mi direksiyona sert yorumu yapıyorlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 41thedestroyer41

    Cevabınız için teşekkür ederim. Hyundai i20 jump baz modeldi ve araç otomatikti. Şu an fiyatını 118 bin tl olarak güncellemişler. Genelde şehir içi kullanacağımız için sıfır alıp insanlarla şu pandemi sürecinde fazla uğraşmamak adına sandero tercihimizi değiştirmedik. Haftaya araç gelecek inşallah. Artık hız yapmadan, virajlara fazla hızlı girmeden kullanmaya çalışacağız. Bu arada pek şoförlük deneyimimiz de yok, acemiliğimizi de atmış oluruz diye düşünüyorum. Direksiyonun sertliği hakkında da videolarda bahsedilmiş. Gerçekten çok mu sert yoksa servo destekli direksiyon kullandıktan sonra bu direksiyon sert geldiği için mi direksiyona sert yorumu yapıyorlar?
    Direksiyon sert, ama çok mu sert bence değil, sonuçta zamanında insanlar kara düzen direksiyonlu araba da kullanmışlar. Mesela park ederken servo destekli direksiyonla tek elle çok rahat kullanırken bu direksiyonda iki elinizi kullanmanız gerekebilir ama araba yürüdükten sonra bir önemi kalmıyor, zaten seyir halinde iken direksiyonun biraz sert olması iyi bir şey. Sandero'nun direksiyonunun diğer bir eksiği de direksiyonun sertliği değişmiyor yani 70'le giderken de aynı 140 ile giderken de ama servo destekli olanlarda hızlandıkça sertleşiyor. O yüzden adamlar öyle bir sertlik ayarlamak zorunda ki hem düşük hızlarda kullanması zor olmasın hem de yüksek hızlarda direksiyon sağa sola oynamasın.
  • 41thedestroyer41 4 kullanıcısına yanıt
    lastik basınçları çok düşmüşse direksiyon sertleşir ön lastiklere en az 36 psi basın yumuşuyor. ayrıca hızlandıkça sertliği değişiyor. 90-100 kmh hızdan sonra taş gibi oluyor. güven veriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: predator93

    lastik basınçları çok düşmüşse direksiyon sertleşir ön lastiklere en az 36 psi basın yumuşuyor. ayrıca hızlandıkça sertliği değişiyor. 90-100 kmh hızdan sonra taş gibi oluyor. güven veriyor.
    Arabanın kapısında 32 vurun diyor, hem de sadece 32 demiş (ekonomik sürüş için de normal sürüş içinde aynı basıncı önermiş, bazı arabalarda belirli bir aralık veriyor), o yüzden 36 vurmayı doğru bulmuyorum ki bir keresinde yazılandan yüksek vurup denemiştim, tüketim anlamında bir şey değişmedi ama konfor baya düştü, kabin içindeki titreşim baya arttı o zaman anladım ki adamlar o yüzden sadece 32 önermiş. Direksiyon sertliğine gelince eğer yanlış bilmiyorsam hidrolik direksiyonlarda sertliği değişen sistemler çok maaliyetli sistem olduğu için bırak sanderoyu C segment arabalara bile kullanmıyorlar, yoksa sertliği değişen hidrolik direksiyon servo destekli direksiyonlardan daha iyi, C segmentinde servo destekli kullanmalarının sebebi maaliyet kaynaklı.
  • Arkadaşlar benim araba özellikle otoban hızlarında çizgisinde kalmama, düzgün gitmeme sorununa sahip. Hep hafif hafif sola veya sağa çeker gibi yapıyor. Bu yüzden 90 km ve üzeri hızlarda hep bir korkak gitmek durumunda kalıyorum. Araştırmalarım sonucu amortisörlerden olabileceğini düşünüyorum, araba 60K kilometrede. Ama ön takımla ilgili başka bir konu da olabilir. Amortisörleri değiştirdiğimde bu sorun devam ederse üzülürüm.

    Not: Otomobil 2015 model 1.5 dci 90 beygirlik Stepway.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arandur

    Arkadaşlar benim araba özellikle otoban hızlarında çizgisinde kalmama, düzgün gitmeme sorununa sahip. Hep hafif hafif sola veya sağa çeker gibi yapıyor. Bu yüzden 90 km ve üzeri hızlarda hep bir korkak gitmek durumunda kalıyorum. Araştırmalarım sonucu amortisörlerden olabileceğini düşünüyorum, araba 60K kilometrede. Ama ön takımla ilgili başka bir konu da olabilir. Amortisörleri değiştirdiğimde bu sorun devam ederse üzülürüm.

    Not: Otomobil 2015 model 1.5 dci 90 beygirlik Stepway.
    60k kilometredi arabanın amortisörlerinin bunu yapacağını düşünümüyorum. Rot-balans ayarınız düzgün mü bir de lastikler yeni mi eski mi?
  • Lastikler yepyeni takıldı. Rot ve balans ayarı yapıldı. Yani bunlarla ilgili değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yetkili servise götürüp danıştınız mı? Bir de önceden böyle bir sorun var mıydı yoksa aracı yeni mi aldınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 41thedestroyer41

    Hocam yetkili servise götürüp danıştınız mı? Bir de önceden böyle bir sorun var mıydı yoksa aracı yeni mi aldınız?
    Önceden yoktu, sonradan oldu. Yetkili servise gösterdim ama düşük hızlarda anlaşılmadığı için umursamadılar bile. İş bana kaldı. Bu arada aracı sıfır aldığımdan eminim sonradan oluştuğuna.
  • Merhaba arkadaslar . Gecen hafta sandero 2012 model 1.5 dci arac aldim. Frene hafif basinca balatalardan tiz bir ses geliyor. Bu model icin hangi marka balata onerirsiniz. Birde 1. Viteste bazen takilma meydana geliyor. Neden olabilir acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinan8439

    Merhaba arkadaslar . Gecen hafta sandero 2012 model 1.5 dci arac aldim. Frene hafif basinca balatalardan tiz bir ses geliyor. Bu model icin hangi marka balata onerirsiniz. Birde 1. Viteste bazen takilma meydana geliyor. Neden olabilir acaba
    Bence 3-5 lira fazla olsun ama orijinal alın, ez azından yok ses yapıyor yok titreşim yapıyor gibi problemler ile karşılaşmazsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cricet -- 12 Temmuz 2020; 22:14:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 41thedestroyer41

    Merhaba hocam biz de eşimle geçen hafta en ucuz sıfır, otomatik sayılabilecek bir araç alalım diye düşünüp hyundai i 10, kia picanto ve dacia sandero araçlarını gözümüze kestirdik. Tabi önce 2 tane otomatik vites ikinci el araca baktık, korona dolayısıyla şehir dışı araçları tercih etmedik, kendi şehrimizde benzinli olarak 2013 model, 20 küsür bin km- icon clio 4 ile 2017 model yine 20 küsür bin km- jump hyundai i20 araçlarına baktık. Clio araca 113 bin tl, i20 ye ise 115 bin tl son fiyat dediler, biz de yukarıda bahsettiğim gibi bu fiyatlara az daha ekleyelim de sıfır alalım düşüncesiyle bayileri dolaştık. Bayilerde i10 1.2 motor elite paket için 130 bin tl fiyat verdiler, kia picanto liste fiyatı 118 bin tl civarıydı yalnız araç kalmamıştı, satılan picantoyu da liste fiyatına verdik dediler. En son renault bayinde 90 bg 0,9 motor easy-r siyah renk dacia sandero için 121 bin tl fiyat verilince tabiri caizse sazan gibi atladık ve anlaştık. Temmuz ayının ilk haftasında aracın geleceğini söylediler. Açıkçası korona salgını ve ikinci el araçların fiyatlarının çok yükselmesi nedeniyle pek seçeneğimiz yoktu bu yüzden böyle bir karar verdik. Kaldı ki yukarıda bahsettiğim clio 4 araca sahibi bu hafta 120 bin tl istiyor, geçen hafta o ilan 115 bin tl idi :) Açıkçası sandero ile ilgili baya bir olumsuz yorum var, yol tutuş, güvenlik, malzeme kalitesi, kronik titreme vb gibi sorunlardan bahsediliyor, biz de vazgeçsek mi (tabi vazgeçme hakkımız var mı onu da bilmiyorum) düşünmüyor değiliz, ancak aynı fiyatlara picanto, i 10 gibi a segment araba almak yerine b segment sandero alıp genelde şehir içi kullanmak daha mantıklı gelmişti.Allah korusun bir kaza durumunda i10, picanto ve sandero üçlemesinden hangisi daha can kurtarır bunu kestirmek zor gibi. Tecrübeli ve bilgili kullanıcılar bu konuda bizleri aydınlatabilirlerse sevinirim.

    Alıntıları Göster
    Ben yetkili serviste çalışan birkaç arkadaşımla konuştum ondan sonra vazgeçtim, manuel olarak sıkıntı yok ama otomatik şanzımanı ben güvenilir değil dediler, muhtemelen Mitsubishi Space Star alacağız zaten satayıp vs. gibi dertlerim yok, bizi üzmesin yormasın yeter.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oladipo

    Ben yetkili serviste çalışan birkaç arkadaşımla konuştum ondan sonra vazgeçtim, manuel olarak sıkıntı yok ama otomatik şanzımanı ben güvenilir değil dediler, muhtemelen Mitsubishi Space Star alacağız zaten satayıp vs. gibi dertlerim yok, bizi üzmesin yormasın yeter.

    Alıntıları Göster
    Hocam bence yetkil servis elemanları boş konuşmuş, güvenilirlik diyorsan bu otomatik şanzıman çift kavramalı otomatiklerden daha güvenilirdir, bak daha konforludur ya da daha performanslıdır demiyorum. Çünkü bu otomatik şanzımanın karmaşık bir teknolojisi yok, manuel şanzımanın üzerine robot takılmış bir şanzıman bu şanzıman. Arıza yapsa bile çift kavramalılara göre maaliyeti daha düşük olur.
    Fakat şunu söyleyeyim eğer Spacestar alabilecek durumunuz varsa tabi ki de onu alın CVT şanzıman konfor konusunda kat kat iyidir bu şanzımandan. Bence aradaki fiyat farkına değer.
  • sandero stepway 0,9 turbo easy-r

    yarı otomatik 5 ileri pejo 208(2016)'de 15.000km de şanzıman arızaya düşse de. piyasa şartlarında alınabilecek bir model olarak düşündük ve aldık. bu araçtan tek korkum şanzımanı. umarım pejo gibi kısa süredece arıza vermez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadistica -- 31 Ağustos 2020; 16:38:30 >
  • arabayı değiştirecektim ama çokta memnunum.duble teyp alayım diyorum 2012 kasa daçya logan için sanderoda aynı olması lazım ,navigasyonlu cihazlara 3 bin diyorlar.daha ucuza sağlam kaliteli cihaz varmıdır bilen varsa bilgi verebilirmisiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadistica

    sandero stepway 0,9 turbo easy-r

    yarı otomatik 5 ileri pejo 208(2016)'de 15.000km de şanzıman arızaya düşse de. piyasa şartlarında alınabilecek bir model olarak düşündük ve aldık. bu araçtan tek korkum şanzımanı. umarım pejo gibi kısa süredece arıza vermez.
    Kolay kolay arıza verecek bir şanzıman türü değil, eğer sıfır aldıysanız 3 yıl garanti var zaten, yoksa da zaten arıza verse bile maaliyetleri çok yüksek olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akhenatonnn

    arabayı değiştirecektim ama çokta memnunum.duble teyp alayım diyorum 2012 kasa daçya logan için sanderoda aynı olması lazım ,navigasyonlu cihazlara 3 bin diyorlar.daha ucuza sağlam kaliteli cihaz varmıdır bilen varsa bilgi verebilirmisiniz.
    2012 modelini bilmiyorum ama ben 2017 modeli için orjinal olanını 1250 TL ye almıştım sahibinden üzerinden, bence 3000 çok, max 1500 lira olmalı.
  • Selamlar, aracım Eylül sonunda geliyor. Aksesuar konusunda bilgili arkadaşlar aşağıdaki bayi fiyatlarına yorum yapabilir mi acaba? Bazıları bana çok pahalı göründü kısacası. Aracın garantisini bozmadığı müddetçe dışarıdan da yaptırabilirim.

    Kenwood Multimedia: 5,850 TL
    Yan Basamak: 1,250 TL
    Kol Dayama: 1,225 TL
    Yağmur ve Park Sensörü: 1,050 TL
    Jante Alliage 16 inch Altica Jant: 1,850 TL
    Krom Cam Çıtası: 245 TL
    Krom Kapı Kolu: 245 TL
    Park Sensörü: 350 TL
  • eskilerinki daha pahalı hocam.en azından iyi olanlar hangi marka bilseydim ona göre araştırırdım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akhenatonnn

    eskilerinki daha pahalı hocam.en azından iyi olanlar hangi marka bilseydim ona göre araştırırdım.
    Yan sanayi ürünlerde iyi olan diye bir şey yok bence. Hepsi aynı, sadece alacağın cihazın işlemcisine, ramine, android sürümüne, ekran kalitesine dikkat etsen yeter bence.
  • 
Sayfa: önceki 940941942943944
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.