Şimdi Ara

Dabbe 5: Zehr-i Cin (2014) | Hasan Karacadağ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
6
Favori
22.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cezaalp

    Arkadaşlar filmden çok beklentiniz olmasın , 4. film daha iyiydi , bu filmde hem cidden korkulacak yer yok hemde sürükleyiciliği 4.filme göre daha az.
    Siccin zaten çöp bir film yani , 4 > 5 > siccin

    Siccin e niye çöp dediniz hocam bence konu bakımından sürükleyicilik bakımından iyiydi. Efektler de Türkiye ye göre oldukça yüksekti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garip ya , ben pek sevmedim . Yatalak kadın sürekli yukarı bakıyodu , acaba kamera orayı çekince birşeymi çıkacak diye gerildim , pekte hatırlamıyorum filmi de pek sevmedim .
  • Film az önce bitti. Düşüncelerim;

    Üzerinde fazlasıyla emek harcanmış kendini izlettiren bir film olmuş özellikle son dönemlerde çıkan Azazil yada Siccin'den falan fersah fersah önde olan bir yapım. Dabbe serisi herzaman sert bir anlatıma sahip olmuştur ki bu filmdede bunu daha ileri taşımışlar.

    Filmde eksik olan yanlarda var gerçi bana göre bu daha çok senaryo bazında mevcut. Film ilerlerken sonrasını tahmin edebiliyorsun, gidişat önceki filmleri ile aynı ilerliyor. Senaryo anlamında ciddi bir değişime gidilmesi gerekiyor ve en önemlisi artık şu karamsarlığı bir kenara bıraksınlar gerekirse gerçek hayatttan uyarlama muhabbetini bir kenara atıp hayali bir senaryo yazsın ama şu karamsarca hikayeyi sonlandırmayı cidden rafa kaldırsın.

    Dördüncü film ne olursa olsun hala vazgeçilmezliğini koruyor, altıncı film ile artık dördüncü filmi geçmeyi başarmalı.




  • Film boyunca güldüm, eğlendim, yanımdakilerle film hakında parodiler yaptık. Ama filmin son 30 dk sı gayet korkutucu Açık açık korktum. Ama görsel efekler olmamış. Zaten bu tarzada yakışmıyor.

    Klasik dabbe. Kötü oyuncular (başroldeki kadın iyiydi), anadolu köylerinde anlatılan hikaye birleşimi olmuş yine. Ama türünün en iyisinden bile iyi olmaya devam ediyor.
  • Benim bu tarz filmlerde en çok sevdiğim şey hocaların , başrol karakterleriyle birlikte tüm film boyunca büyüyü bozmaya çalışması , hele garip garip köylere gidiyolar ya orada içim pır pır ediyo , zaten hocaların sonlarda fake yemeside süper .Böyle olunca sürükleyici oluyo, kendini izlettiriyo.
    Birde efekt yapacaz diye kamerayı sallayıp durmaları can sıkmaya başladı , zaten filmin sonundaki o saçma sahne olmasa daha iyi olurmuş.
  • bir muska olmasada iyiydi
  • Ya beyler nedir bu bıktık artık nidaları anlamıyorum. Eğer sevmiyorsanız izlemezsiniz olur biter nedir bu nayır olamaz nidaları

    Not: hiç dabbe izlemedim sporluyum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cezaalp

    Benim bu tarz filmlerde en çok sevdiğim şey hocaların , başrol karakterleriyle birlikte tüm film boyunca büyüyü bozmaya çalışması , hele garip garip köylere gidiyolar ya orada içim pır pır ediyo , zaten hocaların sonlarda fake yemeside süper .Böyle olunca sürükleyici oluyo, kendini izlettiriyo.
    Birde efekt yapacaz diye kamerayı sallayıp durmaları can sıkmaya başladı , zaten filmin sonundaki o saçma sahne olmasa daha iyi olurmuş.

    Hocam evet oralar güzel ama artık çok alışıldık ve bilindik bir senaryo oldu artık biraz değişiklik şart. Birde kamerayı sallamaları cidden çok kötü tam amatör işi.




  • cezaalp kullanıcısına yanıt
    Filmin sonundaki o sahne yakışmadı bari biri bir şekille gelseydi gene iyiydi kızda yırttı esasındada öyle kendileri yaşattığı için kızı kendilerinden görür pek zarar vermezler biri birşey yapsa.
  • İzlediğim ilk dabbe filmi bu yapım diğerlerini izlemedim. 2 yıl oluyor sanırım, D-Smartta denk gelmiştim. İlk sahneler olayı anlamaya yönelik olduğundan pek kendini hissettirmedi ama genel olarak filmde 90 dakika boyunca gerilim ve korku dolu anlar var. Amacını izleyiciye aktardığını düşünüyorum. Korku öğelerini güzel yansıtmışlar, tavsiye ederim.



    Serinin dördüncü filmine çok iyi diyorlar. Fragmanına baktım hakikaten sağlam gözüküyor. Cesaretimi toplayıp bir fırsat yakalarsam o filmi de izleyeceğim. Korkuyoruz ama insan ihtiyaç duyuyor ne bileyim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • smyrna kullanıcısına yanıt
    vay be film favorilerimdeymiş bildirim gelince hatırladım . Hocam bütün filmlerini izledim en korktuğum film 4. film gerçekten hala unutmuyorum kaç oldu
  • Hasan Karacadağ'ın bir cin olduğunu düşünüyorum.
  • İmanlı olduğum dönemlerde böyle şeyler izleyince inancımı pekiştirirdim ne günlerde be
  • Çoğunluk sevmezde Dabbe nin ilk filmi güzeldi. 3 ten sonrasını izlemedim. 2 berbattı mesela...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.