Şimdi Ara

Da Vinci Şifresi (Dan Brown) Tavsiye Edilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Da Vinci Şifresi (Dan Brown) Tavsiye Edilir

    Büyük keyifle okumuş olduğum kitabımın bugün sonuna geldim. Uzun zamandır kitaplar hakkında yazı yazmadığımı farkettim ve kitabımı da yanıma alıp bilgisayarımın başına oturdum.

    Peki bu kitabı okumak nerden aklıma esti? Daha önceden Da Vinci Şifresi filmini izlediğimde konu bir hayli ilgimi çekmişti. Bu nedenle biran önce kitabı edinip okumaya karar verdim. Zaten film de kitaptan uyarlandığı için, karakterler, mekanlar ve konusu genel hatlarıyla kitapla aynı. Ufak tefek farklılıklar da yok değil. Bu nedenle sizde benim gibi önceden filmini izlediyseniz olay akışını tahmin etmekte çok da zorlanmayacaksınız.

    Kitapta genel olarak Hz. İsa ile ilgili sırlar ve Da Vinci’nin eserlerinde bu sırlarla ilgili bıraktığı ipuçlarından bahsediliyor. Bunların yanı sıra Opus Dei ve Sion Tarikatı yapılanmaların isimlerini sıkça göreceksiniz. Ne kadar da kurgu olarak görünse de kitapta bazı gerçeklerde yok değil. Kilisenin örtbas ettiği gerçeklere ve Hristiyanları İncil’in ve kutsal yazıların doğruluğu, tarihi konusunda tartışmaya itecek açıklamalara da yer veriliyor. Ayrıca kitapta Hz. İsa’nın kilisenin iddia ettiği gibi tanrısal bir bir kişi olmadığından da yoğun olarak bahsediliyor.

    Kitabımız bir cinayet ile başlıyor. Müze müdürü ve aynı zamanda Sion Tarikatı’nın büyük üstadı olan Jacques Saunière’in ölümünden hemen önce bıraktığı şifreli mesaj torunu Sophie’nin eline geçer. Kriminoloji alanında çalışmakta olan Sophie, mesajda adı geçen Prof. Langdon’a ulaşır ve birlikte mesajın arkasındaki sır perdesini aralamaya çalışırlar. Sophie her ne kadar farkında olmasada büyükbabası gizli bir tarikata üyedir ve bıraktığı mesajın arkasında önemli sırlar bulunmaktadır. Mesajda adının bulunması Langdon’ı şüpheli konumuna getirmiştir. Bir yandan da ikili polisten kaçmak için çabalamaktadırlar. Başlarından geçen olaylara rağmen bilmecenin sonuna ulaşmak için var güçleriyle çabalarlar. Şifre onları Sion Tarikatı’nın uzun zamandır gizlediği Kutsal Kase’ye ve kiliseyi sarsacak önemli gerçeklere ulaştıracaktır.

    Bu kitabı okuduktan sonra uzun zamandır kilisenin sakladığı gerçeklerin farkına varacaksınız. Eğer bu tarz kitaplar ilginizi çekiyorsa mutlaka okumanızı ve mümkünse filmini de izlemenizi tavsiye ederim…

    Bu yazıyı kişisel blogum için hazırlamıştım. Sizlerinde faydalanmasını istediğim için burada paylaşıyorum. Yazının aslına buradan ulaşabilirsiniz. Kitap ve film hakkında yorumlarınızı bekliyorum...







  • Kimsenin bilmedigi bu guzide sanat eserini sahaflarin tozlu raflarindan bulup bize onerdigin icin mutesekkiriz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkcası verdiğiniz emek için saygı duyuyorum.
    Fakat naçizane fikrim zaten kitap okumakla bile ilgisi olmayan insanların bile bildiği bir kitabı tanıtmak yerine daha farklı kitaplara aynı emeği gösterirseniz daha güzel olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ank_yer_6

    Kimsenin bilmedigi bu guzide sanat eserini sahaflarin tozlu raflarindan bulup bize onerdigin icin mutesekkiriz.


    quote:

    Orijinalden alıntı: RaiRaiverd

    Açıkcası verdiğiniz emek için saygı duyuyorum.
    Fakat naçizane fikrim zaten kitap okumakla bile ilgisi olmayan insanların bile bildiği bir kitabı tanıtmak yerine daha farklı kitaplara aynı emeği gösterirseniz daha güzel olur.


    Aynen öyle, tozlu bir rafdan aldığım eski bir kitap. Güncel kitaplarla çok aram yok açıkcası. Emin olun bu kitabın ismini bile duymamış yüzlerce kişi vardır burada. Size hitap etmiyor olabilir, mutlaka burada bu kitabın adını görüp, merak edip, okumaya başlayacak birileri çıkacaktır. Bende aynen bu şekilde başlamıştım okumaya. Benim ilgimi çektiyse başkalarının da ilgisini çekecektir diye düşünüyorum. Herkes sizin gibi kitap kültürüne sahip olmayabilir. Benim elimden gelen de bu kadar. Sizlerde daha iyi tavsiyelerde bulunursanız dikkate alınacağından şüpheniz olmasın




  • TheLegendy kullanıcısına yanıt
    Benden sonraki arkadaş da yazmış. Bu kadar popüler bir kitabı yazıp bir de TAVSİYE EDİLİR yazmanız garibime gitti. Kitap güzel, yazınızın da çoğunu okudum o da güzel aöa güncel olmasa da daha az bilinen kitaplarla iligli yazacağınız incelemeler daha çok ilgi çekecektir.
  • Kitap öneri tavsiye kategorisine konu açıyorum. Ne yazma mı beklerdiniz ki? Okumayanlara tavsiye ediyorum. Neden bu kadar dikkatinizi çekti başlık anlamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben nedense bu kitabı pek beğenememiştim zaman zaman gerilim artıyor sürükleyici oluyor ama bazen de çok sıkıcı oluyordu bana göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayhan.

    Ben nedense bu kitabı pek beğenememiştim zaman zaman gerilim artıyor sürükleyici oluyor ama bazen de çok sıkıcı oluyordu bana göre.

    Haklı olabilirsiniz. Da Vinci'ye ve tarihe olan ilgim nedeniyle sıkılmadan, büyük bir hevesle okudum Kişiden kişiye farklılık gösterebilir tabi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce melekler ve şeytanları okumuştum çok iyiydi bunu da okumayı düşünüyorum. Ama bence melekler ve şeytanlar okuduğum en akıcı kitaptı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.