Şimdi Ara

Da Vinci Sifresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gercek mi Yoksa Iyi Dusunulmus, Iyi Kurgulanmis Bir Komplo Teorileri Kolaji mi?

    Da Vinci sifresini okuyan ve kitapla, kitapta bahsedilen belgeleri tartismak isteyen arkadaslar... Buyrun bu platforma!

    ***

    OKUMAYANLAR ICIN KITABI TANITAN YASANMIS BIR HIKAYE

    Aslinda cok satan(best seller) ve reklam-promosyon destegi sayesinde genis bir okuyucu kitlesine ulasan kitaplara her zaman kusku ve onyargiyla yaklasmisimdir. Dan Brown adli Amerikali gerilim-macera romanlari yazarinin Da Vinci Sifresi adindaki tartismali romanina da ayni dusuncelerle biraz uzak kalmayi tercih etmistim. Ama Hiristiyan-Misyoner Universitesinde okuyan Hint kokenli bir arkadasimin gonderdigi maillerde yaptigi "mutlaka okumam gerektigi" yonundeki baskilara dayanamayarak gecen hafta siparis verdim.

    Kitap onceki gun geldi.

    Ayni gunun aksami uzun zamandir uzerinde ugrastigim bir yazilim projesinden bir sure icin basimi kaldirmaya karar verdigimde biraz zihnimi dinlendirmek ve kafami bosaltmak icin baska seylerle ilgilenmem gerektigini de biliyordum. Mozart'in Jupiter'ini dinlerken bir yandan da ne yapacagima(ne izleyecegime, ne icecegime ya da ne okuyacagima) karar verecektim.

    Daha once bir yerlerde okudugum kadariyla Mozart "Sion" adindaki eski ve karanlik bir tarikatin uyesiydi. Sion tarikati Kubrick'in olmeden once cektigi Eyes Wide Shut filminden tanidik gelebilir. Bu filmde, tam olarak karsiligini bulmasa da, tarikatin ayinlerine benzer bir ayin yansitilmisti. Once gozum CDlikte duran filme ilisti; izlesemiydim? Filmi daha once 4 kez izledigimi hatirlayinca 5. kez izlemek pek parlak bir fikirmis gibi gorunmedi. O anda henuz paketini bile tam olarak acmadigim kitap aklima geldi. Bu kitap ne ile ilgiliydi? Mail arkadasim bana kitabi anlatirken kitabin Sion tarikatiyla yakindan iliskili oldugundan bahsetmisti.

    Sonunda bir kac saatimi bu kitabi okuyarak degerlendirmeye karar verdim.

    Sabah oldugunda kitap hala elimdeydi ve bitirmistim. Bir solukta. Kitap benim icin cok onemli olan yazilim projesini bile unutturmustu bana.

    ***

    Yuzaysel bir bakisla Da Vinci Sifresi surukleyici bir macera-gerilim romani. Gercek: Ortalama bir gerilim romaninda karsilasamayacaginiz belge ve bilgilerle basiniz donecek!

    Oykuyu kitabin suprizlerini bozmamak icin ayrintilara girmeden anlatmam gerekiyor. Oncelikle kapak icindeki tanitim yazisini okuyun:


    "Harvard Üniversitesi simgebilim profesörü Robert Langdon, Paris'te iş gezisindeyken bir gece yarısı, Louvre'nin yaşlı müdürünün müzede ölü bulunduğu haberini alır. Langdon ve yetenekli Fransız kriptoloji uzmanı Sophie Neveu cesedin yanına ulaştıklarında anlaşılmaz birtakım izlerin varlığını tespit ederler.
    Söz konusu izlerin ne anlama geldiğini araştırırlarken garip bir esrar perdesinin aralandığını ve ipuçlarının onları Da Vinci'nin tablosuna götürdüğünü keşfedip şaşkına dönerler. Büyük usta sırrını herkesin görebileceği bir yere, ünlü bir eserinin içine gizlemiştir.

    Langdon bu garip bağlantıyı çözdüğünde kendini tehlikeli bir sırrın içinde bulur. Aydınlatmaya çalıştıkları bu sırrın yüzyıllardır tarihin karanlık satırlarında gizlendiğinden şüphelenirler. Ancak, Langdon ile Neveu, Londra ve Paris sokaklarında atacakları her adımı önceden bilen zeki ve esrarengiz bir adamla karşı karşıyadırlar. Eğer bu karmaşık bilmeceyi çözemezlerse pek çok sır gibi bu da sonsuza dek ortadan kaybolacaktır."


    Kitap kimlere hitap ediyor? Genel olarak gerilim romanlarini seven butun sIkI okuyuculara.
    Kimlerin ilgisini cekecek? Matematik ve kriptoloji meraklilarinin, dinler tarihiyle ilgilenenlerin, Isa Mesih ve Kutsal Kase hakkindaki komplo teorilerini merak uyandirici bulanlarin, uzak donem sanat calismalarinin ve bu calismalari ortaya cikan dahi sanatcilarin gizemini ogrenmek isteyenlerin, kilise karsitlarinin, hiristiyanlik tarihinin gizli gerceklerini bilmek isteyenlerin ve kadinin neden ustun bir varlik oldugu sorusuna cevap bulmak isteyenlerin.

    Buyuk suprizleri bozmamak icin kitabin en buyuk suprizi hakkinda ipucu verecek birkac soru yonelteyim sadece: Asil Kan efsanesi gercek olabilir mi? Kurtarici Isa, gercekten tanrisal bir varlik miydi yoksa torunlari bugune kadar soyunu devam ettirmis olan olumlu bir insan miydi?!

    Onemli olan su: Da Vinci'nin sifresi sizi nereye goturebilir, merak ediyorsaniz bu kitabi okuyun!

    ***

    Kitap ve yazari Dan Brown'la ilgili sansasyon yaratici guncel bir haber:

    Da Vinci Sifresi'ne 'çalıntı' suçlaması
    http://www.milliyet.com.tr/2004/03/16/yasam/yas01.html

    Kitabiwww.weblebi.com dan indirimli olarak siparis edebilirsiniz. (Aman deyim, maddi durumunuz elveriyorsa korsan baskilari sakin tercih etmeyin!)
    http://www.weblebi.com/v2/Default.a...h42-_UEvcHJ8JnA==

    Mesajin basindaki cagrim "hala" gecerlidir. Tartisalim.







  • Kitabı okuyanlarla mı? Filmini izleyenlerle mi? tartışmak istersin:)))) Önce kitabı okumam lazım bu da ayın 11'ine kadar imkansız:)))
  • walla ilginç geldi. şu finalleri atlatıyım alıp okiycam. ne zamandır kitap okumuyorum zaten.

    filmidemi var bunun?
  • Ben filmininde geldiğini anımsıyorum yani öyle birşey aklımda kalmış:))) Bayağıdır sinemaya yaban duruyorumda:)))) Yanılıyorda olabilirim:))))
  • Filmi yok ama çekececekler.hazırlık yapılıyor.
  • 5.bölüm bitti . pek fazla okuma fırsatı bulamıyorum.
    ama güzel bir kitap . insanı sıkmıyor.
    bitince düşüncelerimi yazarım.
  • KITABI OKUYACAK OLANLARIN BU MESAJI OKUMAMASINI ONERIRIM

    Kitaptan kucuk bir bilgi:

    Paris'teki unlu sanat muzesi Louvre'nin girisinde cam bir piramid var. Fransa'nin eski cumhurbaskani Mitterrand'in Cin kokenli Amerikali mimar I. M. Pei'ye yaptirdigi La Pyramide (yine Mitterrand'in kesin istegi dogrultusunda) tam 666 cam panodan insa edilmis...

    Kitaptan guzel bir alinti:

    http://www.geocities.com/okuyancocu..._yildiz_-_1.htm

    Not: Telif haklari yasasi geregi yapilabilecek alintilarin olcusunu bilmedigim icin baska bir alana link verdim. okuyan cocukla bir baglantim yoktur.
  • sicak haber: Da Vinci Sifresi filme cekiliyor ve Sophie Naveau rolunu Pearl Harbor'dan da hatirlayabileceginiz, Underworld(Karanliklar Ulkesi) filminin yildizi Kate Beckinsale canlandircak. ayrica bu hatunu en son Van Helsing'de izlemistik.
  • iyi o zaman çeksinler de seyredelim. Şimdi kim okuyacak kitabını.

    Ben şimdi atlas vazgeçti'yi okuyorum any rand'ın bir kitabı. 3 ciltlik kitaplara başlamayayım demiştim ama olmadı işte, amerikada incilen sonra en çok satan kitapmış bu, öle diyorlar [oo] Zaten kapitalizmi ö yücelten bir roman olmuş.

    bu arada underworld karanlıklar ülkesi mi ölüler diyarımıydı ???
  • ölüler ülkesi
  • Arkadaşlar bu arada yazılarında dolayı Ceviz.net üyesi epic'e Teşekkürlerimi bildiririm.
  • bu kitap bitsin daha sonra da melekler ve şeytanları okuyacam.
  • harika bir kitap.filmine gitmeden önce mutlaka okuyun.
  • iyi bu tip kitapları filimden izlemekten dah cok keyif alıyorum.film olamsı daha iyi.
  • hoca bende bugun bitirdim kitabi
    LOTR serisi bana daha surukleyici gelmisti nedeni bilinmez ama bu kitapta fena deil Su PHI sayilari falan dikkatimi cekti 1 arastiricam
  • kitabın yarısına kadar geldim. gerçekten güzel kitap.
    bi kitap okumaktan çok sanki sinemada film izliyormuş hissi uyandırıyo.
    altın oran, olimpiyat oyunları gerçekten çok ilginç.

    sabunu kamyona fırlattılar ya. daha okumadan böyle olacağını tahmin etmiştim de kimseye söylemedim. [krl]
  • Gecenlerde haberturk'de okumustum. Dan Brown soyle demis: "Yeni bir kitabin hazirligini yapiyorum. Elimde hz. isa'nin carmiha gerilmedigine dair dunyayi sarsacak deliller var!". Ben de daha okumadim, ama okuyacagim Da Vinci Sifre'sini. Onumuzdeki gunlerde bahsettigi ikinci kitap da cikarsa, hristiyanlar aleyhine ve muslumanlar lehine (Kur'an ayetlerine uygun olarak) onemli bir koz ele gecmis olacak.
  • Franko koz diye bişey yoktur kardeşim... Elhamdülillah Müslümanım.. Ve nasıl müslümansam diğer dinlere de inanır saygı duyarım. Zaten bilinen bazı gerçekler var.. Eğer gerçek anlamda ki müctehidlerin yazılarını okursan Kur'an-ı Kerimin barındırdığı manaları anlamaya başlarsan inanıyorum ki çok şaşıracaksın.. Bu arada konuyu fazla saptırmayalım...
    Kitabı okumadım.. Aslında okumaya da pek niyetli değildim çünkü benim için bişeyler ifade etmiyor.. Ama sizin bu merakınızdan sonra okumak gerekli artık...
  • Bir musluman diger dinlere "saygi" duymaz kardesim; "musamaha" gosterir. Cunku "saygi" o dindeki tahrif olunmus malzemeyi, carpitilmis hakikatleri kabul etme anlamina gelir. Hem müsluman olup, hem de gayri muslimin inandigina "saygi" duyamazsin, "hos" goremezsin, "hakli" bulamazsin. Hele de "inanir saygi duyarim" ne demek iboteke? "iman", parcalanmisligi kabul edebilir bir sey midir?Allah katinda hakikat tektir. "Ben de hakliyim o da" tarzindaki bir safsatayi kabullenmek mumkun degil. Gercek muctehidler de senin dedigini duysalar rahatsiz olurlardi emin ol. Kisaca; agiz aliskanligi olarak cokca kullanilan o ifadeyi kullanmamani oneririm. "Zaten bilinen bazi gercekler var" diyorsun. Senin benim bildigim o "bazi gercekleri", Hristiyan dunyasinin icinden birileri cikip soylediginde asil muthis etki o zaman meydana gelir. Yani islam dunyasi hristiyanlarin 2000 yillik yanlis ogretilerini kendi iclerinden birinin soylemesiyle hakliligini ispat etmis olur. "koz" diyerek bunu kastettim. Kimbilir islama giren binlerce insan olur o zaman. Yuz yil ugrasip da yapamayacagin seyi, bir kitapla bir Avrupa'li yapmis olur... Anlatabildim mi?




  • hz.isa ne zaman doğdu isimli bi topic açmıştım. sağolsunlar ,
    topic hemen kitlendi .

    orda tartışıtığımız bi elemanın bana pmde gönderdiği mesaj aynen şöyle ;
    "son peygamber Tanrı olan Isa nın kendisidir.4 degisik incil yoktur, onlar incilin ilk 4 bolumudur, incil toplam 27 bolumden olusmaktadir.
    Eski Ahit (tevrat) ile yeni ahit (incil) arasinda bariz bir iliski sozkonusudur, isa nin gelisi ile tanrinin plani bitmistir, bundan sonraki kitaplar peygamberlikler ne derece dogrusur?
    Tanrinin sozunun degilsmedini gosteren kanitlar mevcuttur. Bu konuda arkeolojik ve tarihsel kanitlar vardir, web sitesinde bunlar uzun uzun anlatilmistir.(isamesih.org)
    Herkesin inancina saygi duyuyorum ama muslumanlar yanlis ogretyorlar incil hakkinda, gercekler biraz daha farklidir."
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.