Şimdi Ara

d3100'ü bırakıp d90'a gecersem eger ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaslar 7-8 aylık nikon d3100 kullanıcısıyım. Makinamdan da memnunum. Ancak muhtelif sebeplerden dolayı makinayı satma durumum var. Bir daha makina alıcagım zaman ikinci el bir d90 almayı düsünüyorum. Sizce sacma bi hareket mi olur? Yani d90 alırsam sınıf atlamıs olurmuyum yoksa eski bir makina oldugu icin d3100 de buldugum kimi özellikleri d90 da bulamayabilirmiyim ? İki makinayıda tecrübe etmiş arkadaslardan veya gerekli malumata sahip ustadlardan öneriler alabilirsem oldukca memnun olurum. Hatta beni satmakdan vazgecirebilirsiniz bile :) Simdiden tesekkürler.



  • http://kiyas.la/tr/fotograf-makinesi/karsilastir/Nikon-D3100-vs-Nikon-D90


    buradan 2 makinayı kıyasla kendin hemen karar vereceksin

    3100 yenilikçi makinadır benim için d90 bir efsanedir
  • 3100 de hangi lensi kullanıyorsun kendine iyi bir lens almanda bir çözüm olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersoy_aydın

    http://kiyas.la/tr/fotograf-makinesi/karsilastir/Nikon-D3100-vs-Nikon-D90


    buradan 2 makinayı kıyasla kendin hemen karar vereceksin

    3100 yenilikçi makinadır benim için d90 bir efsanedir




    İlk etapta bu kiyaslamayi yaptim zaten ama yine de saolun :) efsane olmasi tarihi anlamda bir ovgu ama bizim simdiye bakmamiz gerekiyor iste :)

    Lens olarak 18-55 kit lens kullaniyorum. 50mm f/1.8 almak istedim govdede af motoru olmamasi sorunuyla karsilastim. Sorun derken "fazla fiyat" olayini diyorum tabi :) d90 alirsam ilk isim 50mm f/1.8 D bir lens almak olucak zaten. Ama d3100u satmazsam tamron 17-50 f/2.8 icin butceyi zorlamaya calisicam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Normalde ben buyuk govde asigiyim, D90 diyecektim ama dusununce senin D3100 e tamron 17-50 yi takman cok daha performans getiren bir is olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben d90 kullanıyorum su an d90 ve d80 gibi buyuk makınaların havası bir başka oluyor ama her sey lensde bitiyor en iyi kararın iyi bir lens alman
  • D3100 umu universitedeki kitap klubu icin kullaniyorum. Madem shutterlarim onlar icin artiyo makinayida onlara satiyim dedim isin acikcasi :) yoksa satma fikrim hic yoktu. Ama satarsam d90 alirim heralde herkes gbi bende az cok havasina kapiliyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknik anlamda bilgi/tavsiye verebilicek yokmu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzer bir durumla ben de karşı karşıyayım. önümüzdeki hafta dubai ye gidiyorum. makinam d5000, aslında memnunum da ama belli bir kullanımdan sonra insan başka lens ihtiyacı da hissetmiyor değil. Lens almak yerine hazır dubaiye giderken ben de d5000'i satıp d90 mı alsam oradan diye de düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İtakeİt

    Teknik anlamda bilgi/tavsiye verebilicek yokmu?

    Teknik anlamda derken kıyaslama sitelerinde gerek teknik olarak gerekse performans olarak bir çok sitede detaylı karşılaştırmalar mevcut. Onun dışında D3100 den D90 a geçmek mantıklı bir karar. Ele oturan bir gövde, daha kolay erişimli ve detaylı ayarlar ile size daha çok keyif verecek bir makina, tabi dahili focus motorunu olduğunu da unutmamak lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.