Şimdi Ara

D3 Barbarian Toplanma Noktası (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.615
Cevap
14
Favori
115.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Narqos

    Beyler bu gün oyun siparişini vereceğim sizce nereden alsam daha çabuk ve sorunsuz gelir. Aral, vatan, D&R her yerde fiyat aynı gibi ama hangisinde daha çabuk elime ulaşır. Araldan siparişin fazla olacağını düşünüyorum biraz geç kaldım farkındayım. öte yandan da vatan gibi yerlere aral 500, 1000 adet ürün yolluyorsa oralarda o kadar sipariş olmayacaktır gibi ama Aral önce kendi siparişlerini yollayıp sonramı mağazalara gönderir? yardımlarınızı bekliyorum.

    Her konuya aynı mesajı atarak ne yapmaya çalışıyorsun!?
  • @ Narqos

    Aral'ı tavsiye ederim. Sonuçta tüm firmalara oyunları veren Aral. Crysis 2 önsipariş ile almıştım Aral'dan. Çıktığının ertesi günü elimdeydi oyun. Bu oyunda gece satışı olacağını düşünürsek 15 i akşamı elimizde olması muhtemel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobo.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Narqos

    Beyler bu gün oyun siparişini vereceğim sizce nereden alsam daha çabuk ve sorunsuz gelir. Aral, vatan, D&R her yerde fiyat aynı gibi ama hangisinde daha çabuk elime ulaşır. Araldan siparişin fazla olacağını düşünüyorum biraz geç kaldım farkındayım. öte yandan da vatan gibi yerlere aral 500, 1000 adet ürün yolluyorsa oralarda o kadar sipariş olmayacaktır gibi ama Aral önce kendi siparişlerini yollayıp sonramı mağazalara gönderir? yardımlarınızı bekliyorum.

    Her konuya aynı mesajı atarak ne yapmaya çalışıyorsun!?

    Genellikle konularda farklı arkadaşlar oluyor herkesin bilgisini almak istedim.

    @Genserico
    eyvallah hocam galiba araldan vereceğim siparişi 1 2 gün gecikme sıkıntı olmaz gibi.

    Araldan siparişi verdim beyler hayırlısı olsun gecikmesiz oynamak ümidi ile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Narqos -- 28 Nisan 2012; 15:19:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Narqos
    ...
    Threatening Shout : güzel bir seçim ama yanında Falter ile düşmanı yavaşlatmak yerine Grim Harvest ile %15 drop şansı bence küçümsenmeyecek bir oran (Revenge runesiz active olma şansı %15)
    ...

    Threatening Shout + Grim Harvest'ı iyi analiz etmek lazım:

    "Enemies have a 15% chance to drop additional treasure." diyor; yani düşmanların % 15 ilaveten hazine düşürme şansı oluyor.

    Bu hazineler de gri / beyaz / magical olabilir. (muhtemelen gold'da:?)

    - Grim Harvest'sız 2000 item buluyorsunuz ve diyelim ki %5'i magic item düşürme şansımız var, sonuçta 100 magic item bulmuş oluyoruz...

    - Grim Harvest ile ise 2000 değil 2300 item (2000*1.15) bulmuş oluyoruz. %5 magic item şansımız değişmediği için 115 magical item (2300/20) buluyoruz.

    - Magic Find dediğimiz oran da örnek olarak verdiğim %5 oranını etkiliyor. Aynı şekilde mob'tan % 5 oranında magic item düşme ihtimali var diyelim, +%15 Magic Find varsa karakterimizde; bu oran %5,75 olur. Yani 2000 item düşüyorsa bunların 115'i magic item olur.


    Uzun lafın kısası bu skill +%15 Magic Find kadar etki ediyorsa; ve ben üzerimdeki itemlerin /armorların hepsinde maksimum Magic Find değerine ulaşmayı hedeflemiyorsam, o skill'i tercih etmem. Head veya Torso armor'da +% magic find olmayıp da Threatening Shout + Grim Harvest'ı tercih eden bir oyuncuya şüpheyle yaklaşırım. Sorarım "skill'in diğer runelarının yerini dolduruyor mu Magic Find'sız item" diye.

    ek.1 (Hesabımda yanlış olan bir nokta varsa lütfen düzeltin.:)
    ek.2 (Her mob için değişik oranla magical item düşürme şansı vardır; %5'i misal vererek söylüyorum - kiminde daha düşük olabilir, Bu magic itemler arasından da % bilmem kaç ihtimalle legendary düşürme şansımız var. Yani legendary ihtimali tavuğun suyunun suyu :))

    edit. imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi layneth -- 28 Nisan 2012; 15:21:10 >




  • @layneth
    Öncelikle iyi günler güzel bir tez olmuş. Şöyle matematiksel hesapları bir kıyıya bıraktığımızda, bir boss kesiyoruz ve bu bossdan büyük ihtimalle rare item düşecek. Grim Harvest runemizin bize sağladığı %15 daha fazla item düşme şansının bu bossu keserken denk geldiğini düşünürsek ikinci bir rare item düşme ihtimali kuvvetleniyor, tabi ki normal item de düşme olasılığı var ama sizinde söylediğiniz gibi her mob un magical item düşürme şansı var (geçenlerde bir konuda görmüştüm mob'a göre item düşme oranları neyse.) bossların şansının yüksek olduğu bir gerçek söylediğiniz gibi mf item giyerek bu şansı yükseldiğimizde şampiyon, boss ve yüksek mf li hazine kutularını açtığımızda bu rune sayesinde 2. rare yada legendary item düşme oranımız yükseliyor, aylarca bu yaratıkları aylarca kestiğimizi hesaba kattığımızda %15'in fayda sağlayacağını düşünüyorum.

    Birde şöyle bir hesap var ama ne kadar doğru tartışılır. oyun boyunca mf si yüksek (sallıyorum) 1000 mob kestik %15 şans ile (1000*1,15) runesiz 1150 mob kesmişizde bunlardan itemler düşmüş gibi olacaktır diye düşünüyorum ne kadar doğru bilemeyeceğim (Normal item düşme olasılığımız hala var tabi ki, mf itemler ve yüksek mf li moblarla normal item drop'u azalacaktır.)




  • @Narqos

    Skill'in getirisi olduğuna hiçbir itirazım yok. Dediğiniz gibi %15 büyük bir oran ama üzerindeki itemlerde yüksek magic find oranı hedeflemeyip, hazine avcılığına bu skill'le çıkılmaması gerektiğinin altını çizmek istedim sadece.

    - Kolay kestiğimiz mob'larda Treatening Shout'un %20 dmg reduction'u çok önemli değilse; yerine +%15'ten daha hızlı mob keseceğimiz bir skill koyarsak mantıken daha çok getirisi olur.

    - Zor kestiğimiz mob'larda Treatening Shout'un %20 dmg reduction'u çok önemli ise; +%15 add. treasure yerine zaten diğer skill rune'lara yönelebiliriz.

    ("ikinci bir rare item düşme ihtimali" dediğimizde olay çok farklı bir hal alır. Bir mob'un %20 rare drop şansı varsa, Grim Harvest runemizin bize sağladığı %15 daha fazla item düşme şansının bu bossu keserken denk geldiğini düşünürsek; ikinci item'in de %20 rare olma şansı olacak... İki item'in beraber rare düşme şansı ise yanılmıyorsam %4 :/
    Champion / Boss 'un birden fazla item düşürdüğünü de göz önüne almakta fayda var. İlk düşen ile ikinci, üçüncü, dördüncü düşen item'lerin magical item gelme oranları hep farklı olabilir. Grim Harvest kullandığımız zaman ise bambaşka, belki her lvl farklı mob için değişik bir % koymuş olabilir Blizz.

    Drop Mekaniklerini bilmediğimiz için kesin konuşamayız ama DIII'ün yıllarca oynanabilir yapan, AH / RMAH'ın devamını sağlayan, itemlerin değerini koruyan oyundaki item düşme şansları. Ve Blizz bence bonkör davranmayacaktır.)

    Tabi en güzeli oynayıp görmek.




  • @layneth

    Blizzard'a mail atarak soralım bu sistemi Dediklerinize katılıyorum kesin olarak bilmediğimiz bir sistemde, matematiksel hesaplar yapmak imkansız gibi, şayet oyun içinde 60 levele kadar test ederek bir sonuca varılabilir. Bizimkisi 15 mayısa kadar oyalanacak ve birazda olsa yol gösterecek bir şeyler yapmak.
  • Barbarın bugüne kadarki evrimini anlatan bir makale.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobo.

    Barbarın bugüne kadarki evrimini anlatan bir makale.

    katılıyorum vakit bol araştırayım biraz
  • Konanlar tekrar selamlar;

    @ Layneth

    Babuş Grim Harvest i kullanışını ben kendi açımdan şöyle özete döküyorum. İlk önce skill'in ana parçası olan Threatening Shout %100 uptime a ulaşabilecek bir low cd defans skilli. En başta bu açıdan şık.

    Eğer tabi defansiv bir cd olarak kullanılmıyor ve ofansiv kullanılacak olan skill yerine kullanılıyorsa dps düşümü.

    http://us.battle.net/d3/en/calculator/barbarian#bhSigT!gba!aaaabZ

    Bu buildi geçen sayfada postladım. Aoe açısından cidden doyurucu. TS bu noktada eğer etrafımda 20 yaratık varsa 20sine %15 şansla extra item düşürmesini sağlıyor. Mf bu droplarda işlerse çok şahane bir rune.

    Builde yeterince dps skilli alındığı takdirde çok enteresan şeyler çıkartabilecek bir skill ve rune kombinasyonu. Buna şöyle basitçe baktığımızda yaratığın %15 şansla ekstra eşya düşürmesi, bununda mf ile boostlanıp veyahut boostlanmadığına göre kader değiştirecek bir farm skill.


    @Narqos

    Maniac eğer tooltipi yani skill açıklamasını doğru okuyorsam toptan dps e %20 boost a kadar çıkacak frenzy damage stack. Yani 5 kere frenzy üstüne fury spender veya vs ile güzel bir artış. Genelde iron impacti tercihimin sebebi ileri zorluklarda bossların stunlanmayacağını düşünüyorum, stunlanırsa ikisi aynı seviyede gözümde.

    Revenge deki %15 lik proc(açılabilme) şansını Frenzy ile aoe sağlanmayacağı için bolca kafaya tekme , yumruk yenileceğinden yeteri kadar açılacağına ve skilli bir nevi leech adına opsiyon olarak tutuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagore -- 29 Nisan 2012; 18:56:14 >




  • @Kagore

    Eyvallah hocam bilgiler için, yalnız bir ricam olacak, açıklamalarınızda genelde parantez içi olsun, dışı olsun belirtmeye çalışıyorsunuz ama çoğu arkadaş terimleri bilmiyor ve okurken anlamama, sıkılma, yanlış anlama gibi durumlar doğa biliyor. Benim gibi temellerini bilen arkadaşlarda eminim azıcık da olsa zorluk çekeceklerdir, biraz daha sadeleştirerek yazma imkanınız olursa memnun oluruz.
    Bu barbarın tüm skilleri harika nasıl bir build'e karar vericeğiz yada değiştirmeyeceğiz bilmiyorum

    Edit: Geçenlerde rastlamıştım ama vaktim olmadığı için okuyamamıştım :http://forum.donanimhaber.com/m_59715475/tm.htm Kesinlikle işe yarayacaktır ellerinize sağlık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Narqos -- 30 Nisan 2012; 1:24:17 >




  • @ Narqos kesinlike katılıyorum bu benim en büyük eksim. Birşeyleri anlatmaya çalışırken dilim kolaya varıp böyle terimler kullanmakta sonra açıklamalara gidiyorum. Ve bu terimler genellemelere ulaştı %chance to xxx gibi şansa dayalı efektlere hep "proc" lugatıyla yaklaşabiliyorum misal. Öte yandan barbar hakkında şu an ki görünüm itibariyle D3 ün en baba dpsi olabilecek bir sınıf görüyorum. Monk alemi daha çok defans ve işe yarar şeyler üstüne. Wizard dps açmıyor Deheler WD ve Barbarın arkasında geliyor bu benim görüşüm ve analizim calculator a her göz attığımda dikkatimi çeken.
  • @Kagore
    Sizde haklısınız hocam kısa yoldan yaza bilirken uzatmayı doğal olarak hem istemeye bilir hemde hızlı bir şekilde yazarken düşünemeye bilirsiniz. Artık bizde anlamadıklarımızı soralım öğrenelim öncelikle aoe nedir hocam dps gibi bir şey olarak düşünüyordum ben galiba değil. 2. olarak da leech.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Narqos

    @Kagore
    Sizde haklısınız hocam kısa yoldan yaza bilirken uzatmayı doğal olarak hem istemeye bilir hemde hızlı bir şekilde yazarken düşünemeye bilirsiniz. Artık bizde anlamadıklarımızı soralım öğrenelim öncelikle aoe nedir hocam dps gibi bir şey olarak düşünüyordum ben galiba değil. 2. olarak da leech.

    İşte böylede kendimi toparlıyorum

    AoE = Area of Effect , bu yeteneklerin belirli alanlara hasar olarak hitap etmesi. Genelde hızlı temizleme için ideal yetenekler sunar bu çeşit yetenekler. Yani Bir yeteneğinin x yardda hasar verip alan etkili hasar vermesi.

    Leech = Diablo dan kalma lugat, Uzuncası Life Leech yani vurduğunun biz kısmı kadar can kazanması, Bunu barbar topiğinde kullanmamın yegane sebebi barbarın yüksek life leech e çok yönelik olmaları. Saf tank gitmedikleri sürece , Health Regen(Zaman bazlı can dolması) önermiyorum. Kavganın , davanın içinde bu kadar olması gereken bir sınıfın bir kırılgan sınıf gibi can doldurmasını dezantaj görüyorum kendilerini defansa adamadıkları sürece. Yüksek can = Yüksek Health Regen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagore -- 30 Nisan 2012; 1:53:42 >




  • @Kagore
    Tamamdır hocam bir pürüz kalmadı çok net anlatmışsınız. Söylediğiniz Regen yerine leech konusuna kesinlikle bende katılıyorum (leech'i life steal olarak biliyordum ben oradan bir karışıklık oldu )
    Oyun içinde güzel leech veren itemler olacaktır gibi geliyor bana o bakımdan pek buildde aramıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Narqos

    @Kagore
    Tamamdır hocam bir pürüz kalmadı çok net anlatmışsınız. Söylediğiniz Regen yerine leech konusuna kesinlikle bende katılıyorum (leech'i life steal olarak biliyordum ben oradan bir karışıklık oldu )
    Oyun içinde güzel leech veren itemler olacaktır gibi geliyor bana o bakımdan pek buildde aramıyorum.

    Kesinlikle, böyle modların buildlerde çok yer kaplaması bence pasif israfı. Eğer eşyalarda olmassa o zaman yüklenilebilir. Öte yandan Health Regen benim mantığımda yer etmiş her an kavgada yaratığa odunu çalan kendide odunu yiyen bir sınıf olduğu için hiç mantıklı gelmiyor yüksek can ve defans gidilmedikçe.




  • @Kagore
    Ortalama olarak oyun tarzıma uygun buildin neredeyse sonlanmış halli : http://us.battle.net/d3/en/calculator/barbarian#WVXgkP!acg!caabcY Barbar oynarken aoe değilde neredeyse 1e1 kesme biçme işleminin daha zevkli ve pvp, bosslar gibi yerlerde faydalı olacağını düşünüyorum. birde Revege'nin aktif olma şansını tetikleyen bir şey var mı örnek: damage almak canımızın azalması gibi yoksa 1 zombiyi keserken bile açıla bilirmi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Narqos

    @Kagore
    Ortalama olarak oyun tarzıma uygun buildin neredeyse sonlanmış halli : http://us.battle.net/d3/en/calculator/barbarian#WVXgkP!acg!caabcY Barbar oynarken aoe değilde neredeyse 1e1 kesme biçme işleminin daha zevkli ve pvp, bosslar gibi yerlerde faydalı olacağını düşünüyorum. birde Revege'nin aktif olma şansını tetikleyen bir şey var mı örnek: damage almak canımızın azalması gibi yoksa 1 zombiyi keserken bile açıla bilirmi?

    Revenge aktif olma şansını henüz çözemedim bende biraz sıkıntılı gibi yani beklemek gerekiyor biraz saçmalıyor gibi.Emin olamıyorum hiç..Build genel olarak güzel olmuş kardeşim.Frenzy kara kara düşünüyorum
    Frenzy aslında çok keyifli ama bash çok seviyorum küt indiriyor

    Bu arada kardeşim şöyle bir şey aklıma geldi şimdi sen frenzy maniac rune kullanıcaksın ve level 59 açılıcak bu rune onu onca zaman beklemek beni baya düşündürdü.Mesela ben bash +punish kullanacağım. Her vuruş 5 saniyeliğine vuruşumu %6 arttırıcak ve 3 defaya kadar eklenerek artıcak.Punish rune level 26 da açılıcak.

    Yani sonuç olarak level 50 den sonra level 59 kadar ki sınır bu kaç ay sürer exp anlamında.O süreçde nasıl bir yol izliyceksin merak ettim .?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiLoN -- 30 Nisan 2012; 2:20:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Narqos

    @Kagore
    Ortalama olarak oyun tarzıma uygun buildin neredeyse sonlanmış halli : http://us.battle.net/d3/en/calculator/barbarian#WVXgkP!acg!caabcY Barbar oynarken aoe değilde neredeyse 1e1 kesme biçme işleminin daha zevkli ve pvp, bosslar gibi yerlerde faydalı olacağını düşünüyorum. birde Revege'nin aktif olma şansını tetikleyen bir şey var mı örnek: damage almak canımızın azalması gibi yoksa 1 zombiyi keserken bile açıla bilirmi?

    Pvp çok daha farklı bir ortam olacak duyduklarıma göre o yüzden es geçiyorum. Diğer şekilde Frenzy konusunda aynı düşüncedeyim. Frenzy ile ortamlara dalıp durumun boku çıktığında revenge ile nefes alma. Ve kesinlikle kim sana tokat atarsa konanın çıldırıp odunu geçirme şansı var. Dodge , Block gibi şeylerin Revenge açacağını pek sanmıyorum öte yandan.

    Şahsen D2 den beri gelen obsesif bozukluğum olan Frenzy davası D3 e de bile süreceğe benziyor. Tamamen senin gibi düşünüyorum pve konusunda.

    @ Dilon Azizim yukardaki gibi bir buildde Revenge in gerçekten çok etkili olacağını düşünüyorum çünkü %15 yaratıkları teker teker kesen bir build için aoe kesemediğinden ötürü birçok tokat yiyecek. Diablo 3 'ün güzelliği olarak karşımıza çıkan neyi seviyorsan onu kullan olayı ise bambaşka belki frenzy yerine bash ile yukardaki gibi bir build oluşturulabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagore -- 30 Nisan 2012; 2:13:45 >




  • Bu arada kardeşim şöyle bir şey aklıma geldi şimdi sen frenzy maniac rune kullanıcaksın ve level 59 açılıcak bu rune onu onca zaman beklemek beni baya düşündürdü.Mesela ben bash +punish kullanacağım. Her vuruş 5 saniyeliğine vuruşumu %6 arttırıcak ve 3 defaya kadar eklenerek artıcak.Punish rune level 26 da açılıcak.

    Yani sonuç olarak level 50 den sonra level 59 kadar ki sınır bu kaç ay sürer exp anlamında.O süreçde nasıl bir yol izliyceksin merak ettim .?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.