Şimdi Ara

D-Link DWL 2100 AP ile Sinyal güçlendirme veya tekrarı Yapılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,elimde D-Link DWL 2100 AP cihazı var.Apartmanda ortak Kablosuz internet kullanıyoruz.Modem başka bir dairede.Gelen sinyallerde bazen sıkıntı yaşıyorum.Sinyal bazen hiç olmuyor,bazende düşük oluyor.Bu cihaz işime yarar mı? Yararsa bu cihazı en verimli nasıl kullanabiliriz.
    Modem : LINKSYS WAG54GP2 4 PORT ADSL2+ KABLOSUZ MODEM+VOIP
    Bendeki PCI Adaptör : LINKSYS WMP54GR KABLOSUZ PCI ADAPTÖR (RANGEBOOSTER - MIMO)



  • dlink2100 le modeme client modunda baglanabilirsiniz. buyuk ihtimal baglanir. ama kablosuz yayini tekrar edemezsiniz. ancak kablo ile bilgisayara alabilirsiniz. 2100un arayuzunde devrimsel bir guncelleme olmadiysa (olsa illaki haberi gelirdi) tekrarliyici olarak kullanabilceginiz tek durum wds modu. wds modu icinde cihazlarin chipsetlerinin birbiri ile uyumlu olmadi lazim. modem linksys olduguna gore buyuk ihtimal broadcom chipli. 2100 se atheros chipli. broadcom chiple atheros arasinda wds ne yazikki mumkun degil.
  • PCI adaptör olması eğer anteni gerektiği kadar uzatamamanızdan kaynaklı bağlanamama ise Dlink ile rahatça bağlanırsınız öbür türlü pek umutlu değilim ben...
  • Arkadaşlar benim bildiğim kadarıyla sinyal tekrarlayıcı modu AP Repeater modu.Bu mod seçilip,bağlanılacak olan modemin MAC adresi veya scan tuşuyla modem aranıp o seçilir Apply tuşu ile sistem tekrar başlatılılır.ben böyle biliyorum yoksa bildiklerim yanlış mı?
  • cihazdan cihaza mod isimleri degisiyor. ama mac adresi girerek yaptigin baglanti tipi temelde wds dir. bu sekilde baglantida farkli chipsetli cihazlar uyumsuzluk gosterebiliyor. hatta ayni chipli farkli markalar bile yazilimdan uyumsuzluk yapabilir. sorun bir standart olmayisindan kaynaklaniyor. bu yuzden ayni sey bu kadar farkli isimle geciyor ya.

    dlink2100ap yi linksys ve benzeri broadcom chipli cihazlarla beraber cok kullandim. bu yuzden bu kadar emin konusuyorum.
  • universal repeater ile kablosuz tekrarlama yapılabilir... aynı zamanda ethernet çıkışı ile evdeki diğer bilgisayara veya bilgisayarlarada ne dağıtılabilir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.