Şimdi Ara

D@BBE 2 FRAGMAN GELDİ ÇOK HARİKA YAPMIŞLAR (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
5.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İlk dabbe güzel gelmişti bana , bunu da sinemada izlemek gerek.
  • Yıkıcı değil yapıcı olun.

    Ona bakılırsa ben de "Evil Dead" filminde korkmak ne kelime kahkahalar atmıştım.
    Ama bu filmin kötü olduğu anlamına gelmez. Türk sineması için gayet güzel bir yapım.
    O efektleri hangi Türk filminde gördük bugüne kadar? Hiç olmazsa yenilikçi bir şeyler deniyorlar.
  •  D@BBE 2 FRAGMAN GELDİ ÇOK HARİKA YAPMIŞLAR


    25 Aralık'ta vizyona girecek Dabbe 2 filminde kullanılacak kıyamet sesleri NASA tarafından uzayda kaydedildi.

    Yıldız Savaşları- Star Trek' filmlerinin müziklerini yapan Amerikalı ünlü müzisyen Justin R. Durban; Hasan Karacadağ'ın 'Dabbe 2' adlı korku filminin müziklerine de imzasını attı. Filmin ses efektlerinde, dünyada ilk defa kullanılan bir yönteme başvuruldu.

    NASA'dan destek
    Uzaydaki gezegen sesleri ve doğal afetler esnasında yer altından gelen belirsiz sesler, özel bir teknikle korku sahnelerine eklendi. Karacadağ'ın Kuran'da yer alan Duhan Suresi'nden yola çıkarak kaleme aldığı senaryo için NASA uzay dairesinin arşivindeki tüm sesler tek tek incelendi. 'Dabbe 2'de yer alan ve Kuran'ı Kerim'de bahsi geçen, kara bir duman olup azap getireceği söylenen Duhan'a eşlik edecek olan sesler, NASA'nın uzayda kaydettiği seslerle örtüşecek şekilde bilgisayar ortamında yeniden tasarlandı. Kıyametin internetten yayılan bir virüsle başlayacağını anlatan 'Dabbe' ve gerçek bir öyküden uyarlanan 'Semum' filmleriyle 1 milyondan fazla izleyiciye ulaşan yönetmen Hasan Karacadağ 'Dabbe 2'yi 'Türk Korku Filmi' olarak dünya sinemasına kazandırmayı planlıyor. Filmin başrollerini Sefa Zengin, İncinur Daşdemir, Deniz Olgaç, Muharrem Dalfidan ve Leyla Göksun paylaştı. Film 25 Aralık'ta Özen Film tarafından yaklaşık 200 kopyayla vizyona çıkacak. Karacadağ, film için Türk-İslam kaynaklarına başvurarak araştırmalar yaptığı gibi, önemli din bilginlerinin danışmanlığından da faydalandı.


    http://sinema.ekolay.net/haber/38/655262/Kiyametin_sesi_uzayda_kaydedildi.aspx




  • Dabbe bence gayet korkunç bir filmdi. Biz de ha ha ho ho Türk korku filmi yapmışlar, sinemaya gidek de gülek tarzında gitmiştik. İlk yarı bir yandan çerez yiyip bir yandan gerçek kesitten fırlamış rol yetenekli oyuncularla dalga geçiyorduk. İkinci yarıda korkudan gülecek halimiz kalmamıştı. Semum da fena film değildi.

    Bir arkadaş demiş ki inanç üzerinden korku filmi yapıyorlar. Tamam bunlar yapıyor da dışardaki adam farklı mı yapıyor. Amerikan korku filmlerinin çoğunda bir kilise ve bir papaz görürsünüz. Benzer şekilde japon korkularının alayının konusu inançlarından gelir. Neden filmlerinin çoğunda uzun siyah saçlı, beyaz yüzlü kızlar var sanıyorsunuz. Açın bakın japon anonim edebiyatında pek çok böyle hikaye vardır. İnanç üzerinden korku filmi yapılması çok mantıklı. Çünkü küçükten beri o inanca ve o inancın getirdiği korkulara bilinç altımız sahip olduğundan seyircinin korkması için en savunmasız tarafı budur. Sizin inançlarınızı bilmediğinden bir yabancıdan da sizin korktuğunuz şeylere korkmasını bekleyemezsiniz. Aynı bizim hristiyan dini temeli korku filmlerini eğlencelik izlediğimiz gibi.

    Ben bu filmin de ilki kadar güzel olacağına inanıyorum. Asıl korku dediğin senin bilinçaltına dokunabilen korkudur. Yoksa ver aniden sesi, göster ekranda kopan iki bacak bir kol, öyle korku filmi mi olur.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.