Şimdi Ara

CYRPTLOAD'DA OTOMATİK RESETLEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
8.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rapidshare programını cyrptload programı ile sorunsuz bir şekilde otomatik reset yapmayı basit bir şekilde anlatacağım. Öncelikle sistemde net framework 2.0 veya üstü olması gerekiyor. Ardından cyrptload 1.1.6 sürümünü http://cryptload.info buradan indiriyoruz.
    1-Notepadi açıyoruz. Buraya c:\ResetModem.exe yazıyoruz.
    http://www.divshare.com/download/6402292-427
    2-Farklı Kaydet ile C sürücüsünün içine "reset.bat" olarak kaydediyoruz.
    http://www.divshare.com/download/6402351-205
    http://www.divshare.com/download/6402357-b41
    3-Programcı arkadaşımız Hüseyin Tüfekçilerli nin yazmış olduğu küçük programı buradan indiriyoruz.
    http://www.divshare.com/download/6402379-54b
    4-Winrardan çıkarıp içindeki "resetmodem" programcığını C sürücümüzün içine atıyoruz.
    http://www.divshare.com/download/6402384-f02
    5-Cyrptload programını açıp sağ üst köşedeki ayar kısmına tıklıyoruz.
    http://www.divshare.com/download/6402402-a0d
    6-Router yazan kısmı tıklıyoruz. Burada ki ayarları aynen uygulayın!
    http://www.divshare.com/download/6402405-6d1
    7-En son ve en önem teşkil eden kısma geldik. Burada dosyayı başlat yazan yeri tıklıyoruz. Daha önce notepad ile bir reset dosyası hazırlayıp bunu reset.bat olarak C sürücüsünün içine kayıt etmiştik. Bunu cytptload programına tanıtacağız. Aşağıda resimde görüldüğü gibi dosyayı başlat yazan sağ tarafındaki tuşa tıklayıp C sürücümüzde ki "reset" dosyasımızı burada gösteriyoruz. Yanlışlıkla resetmodem dosyasını tanıtmayın. Herkese kolay gelsin.
    http://www.divshare.com/download/6402429-dfb







  • Eline sağlık üstad hemen deneyeceğim inşallah problem çıkmaz sağol varol...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kolki

    Eline sağlık üstad hemen deneyeceğim inşallah problem çıkmaz sağol varol...

    Problem çıkmaz gayet stabil çalışıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: baran34


    quote:

    Orjinalden alıntı: kolki

    Eline sağlık üstad hemen deneyeceğim inşallah problem çıkmaz sağol varol...

    Problem çıkmaz gayet stabil çalışıyor.

    Üstad eline sağlık gerçekden denedim oldu kendiliğinden modeme reset attı bir iki problem var
    Netload dan indirme yapıyorum buğün indirme yapamadım Netloadda Download limit reached diye bir yazı çıkıyor yine kodlar çıkıyor 2300 sn civarı ancak 15-20 sn sonra başka bir kod hiç bir şekilde download yapamadım üstelik cryptload programını devre dışı bırakıyorum yine aynı eror alıyorum bu neden olabilir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kolki -- 10 Şubat 2009; 21:31:21 >
  • kolki arkadaşım cytptload haricindede problem yaşıyorsan internet tarayıcı ayarlarını varsayılan değerlere getirmen gerekir. Çünkü netload da 345 mb lık partı bugün sorunsuz indirdim. Ama cytptload ile şu an sadece rapid sitelerinden download yapıyorum. Netload u cyrptload ile denemedim çünkü ahenksiz çalışıyor. Cyrptload geliştiricisi netload için ikide bir fixed plugin yayınlıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: baran34

    kolki arkadaşım cytptload haricindede problem yaşıyorsan internet tarayıcı ayarlarını varsayılan değerlere getirmen gerekir. Çünkü netload da 345 mb lık partı bugün sorunsuz indirdim. Ama cytptload ile şu an sadece rapid sitelerinden download yapıyorum. Netload u cyrptload ile denemedim çünkü ahenksiz çalışıyor. Cyrptload geliştiricisi netload için ikide bir fixed plugin yayınlıyor.

    Teşekkür ederim sanırım haklısın rapidden daha iyi iniyor sorun netloadda sanırım son bir sorum olacak yarım kalan downloadlar devam etmiyor bütün ayarları tamam gözüküyor Cyrptload'ı kapatınca veya pause yapınca sıfırdan başlıyor saygılar...
  • Bende de aynı ama cyrptload un sağladığı avantajların yanında böyle küçük kusurları görmezden gelebiliriz:) Kaldı ki bu tahminime göre rapid firmasının strateji politikalarından kaynaklanıyor. Yani normalde düz bir kullanıcı rapidden birşey indirdiği zaman yarıda durdurup veya iptal ettiğinde tekrar aynı partı indirim dediğinde aradan 10 saniye bile geçse 15 dakika beklemek zorunda onun için normal karşılamak gerekir. Biz cyrptload ile sadece yaklaşık 1 dakika bekliyoruz. Bizde ne yapalım o zaman part bitmeyene kadar cyrptload'u kapatmayalım veya kapatıyorsak da niye cyrptload kaldığı yerden devam etmiyor yeniden sıfırdan download yapıyor diye serzenişte bulunmayalım -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baran34 -- 11 Şubat 2009; 18:18:25 >
  • hocam dediğiniz gibi aynen yaptım ayarları restrat atmadı ancak modemepcyi hiç kapatmadım da sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?
  • Teşekkür ederim yardımların için sağol
  • quote:

    Orjinalden alıntı: musty®

    hocam dediğiniz gibi aynen yaptım ayarları restrat atmadı ancak modemepcyi hiç kapatmadım da sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?

    musty arkadaşım ilk mesajda ki resimlere iyi bakarak yaparsan herhangi bir problem olmaz. Yalnız sorunu biraz detaylı olarak aktarabilirsen yardımcı olabilirim. Öncelikle sistemine net framework 2.0 kurulumu ona bir bak. Ardından modeme otomatik reset atamamanın en büyük nedeni tahmin ettiğim kadarı ile notepad ile oluşturduğun c:\ResetModem.exe dosyasını ya bat dosyası olarak kaydetmedin ya diğer reset modem programı ile beraber c sürücüsünün içinde barındırmadın yada cyrptload router ayarlarında reset.bat dosyasını tanıttırmadın. Aslında göründüğü gibi karmaşık değil. Foruma snag it gibi bir program ile c sürücüsün imajını veya cytptload programında ki router kısmı ayarlarının imajını upload edebilirsen sorununa daha net yardımcı olabilirim. Bu şekilde herhalükarda yazdıklarım afaki olabilir.




  •  CYRPTLOAD'DA OTOMATİK RESETLEME


     CYRPTLOAD'DA OTOMATİK RESETLEME


    Hocam dedikleriniz aynen yaptım ama rapidden dosya inme işlemi bitince 900 den geriye saymaya başlıyor

    Mesela C deki reset bat yada resetmodem dosyalarından birine bir defa tıkladığım zaman işleme geçip modeme restart atması gerekli..Ama hiç bir tepki vermiyorlar tıkladığım zaman




  • Sevgili musty;imajlarından Vista işletim sistemine kurduğun anlaşılıyor. Ayarların düzgün fakat Vista bildiğimiz üzre saçma güvenlik mekanizmaları ile donatılmış bir işletim sistemi. Örneğin bazı uygulamaları yönetici olarak çalıştırman gerekir. Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC), kötü amaçlı yazılımların sisteme zarar vermesinin önlenmesine yardımcı olan bir özelliktir. UAC, izin verilmemiş uygulamaların otomatik olarak yüklenmesini durdurur veya sistem ayarlarında istenmeyen değişiklikler yapılmasını engeller.

    Windows Vista'da bazı programlar yalnızca yönetici olarak çalıştırırsan çalışabilir.

    Bir programı yönetici olarak çalıştırmak için aşağıdaki adımları izlemelisin:
    Programı çalıştırmak için kullandığın cytptload simgesini sağ tıklat ve sonra Özellikler'i tıklat. Kısayol sekmesinde, Hedef kutusunda program dosyasının konumu ve adı bulunur.
    Program dosyasının bulunduğu klasörü aç.
    Program dosyasını sağ tıklat ve sonra Yönetici olarak çalıştır'ı tıklat.
    Yönetici parolası girmen veya onaylaman istenirse, parolayı yaz veya Devam'ı tıklat.
    Bir programı yönetici olarak çalıştırman gerekiyorsa, programı otomatik olarak yönetici olarak çalıştıracak şekilde ayarlamak isteyebilirsin. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izlemeni salık veririm:
    Programı çalıştırmak için kullandığın simgeyi sağ tıklat sonra Özellikler'i tıklat. Kısayol sekmesinde, Hedef kutusunda program dosyasının konumu ve adı bulunur.
    Program dosyasının bulunduğu klasörü aç.
    Program dosyasını sağ tıklat ve sonra Özellikler'i tıklat.
    Uyumluluk sekmesinde, Bu programı yönetici olarak çalıştır onay kutusunu tıklatıp seç ve sonra Tamam'ı tıklat. Umarım çetrefilli olmamıştır. Birde cyrptload programını herhangi bir arkadaşının XP'li sisteminde denermisin. O zaman sorun işletim sisteminin güvenlik mekanizmasındanmı yoksa cyrptload'u kurarken biryerde unuttuğun birşey mi var o zaman kesin birşeyler anlaşılır. Çünkü şimdiye kadar birçok arkadaşımın bilgisayarına kurdum hepside XP işletim sistemiydi keza benim ki de öyle. Her ne kadar cyrptload Vista yı destekliyor olsada zırt pırt yönetici izni istemesi insanı usandırıyor. Dediğim gibi istersen birde XP de dene. Kurduğum arkadaşlarım beni her gördüklerinde Allah senden razı olsun sayende 50, 60 part atıyoruz makinaya 7,8 film winrar'dan çıkmış vaziyette duruyor. Daha ne istenebilirki.




  • Hocam ilgin ve cevabın için teşekkür ederimValla bende az önce xp kurdum pcye iyi denk geldi..Denerim gün içinde
  • test edildi onaylandıbravo hocam teşekkürlerXp de şu an sorunusuz kullanmaktayım...

    Burdan Vistaya
  • Ben de sorunsuz kullanıyorum bir gecede 40 part netloaddan download yaptım süper belki arkadaşın sorunu
    belki modem resetleme dosyasının her modeme uyum sağlayamaması ile ilgili olabilir benim modemim origo
    mesela...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: musty®

    test edildi onaylandıbravo hocam teşekkürlerXp de şu an sorunusuz kullanmaktayım...

    Burdan Vistaya

    bende herşeyi yaptım ama çalışmıyor

    xp kullanıyorum .exe dosyasını çalıştırdığım zaman modeme reset atması gerekmezmi? hiç bişey yapmıyo acaba modem markasıyla alakalı olabilirmi?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: nemesis


    quote:

    Orjinalden alıntı: musty®

    test edildi onaylandıbravo hocam teşekkürlerXp de şu an sorunusuz kullanmaktayım...

    Burdan Vistaya

    bende herşeyi yaptım ama çalışmıyor

    xp kullanıyorum .exe dosyasını çalıştırdığım zaman modeme reset atması gerekmezmi? hiç bişey yapmıyo acaba modem markasıyla alakalı olabilirmi?

    Nemesis arkadaşım yukarıdaki resimlere bakarak yaparsan problem çıkmaz. Bir yeri atlamışsın galiba. Çünkü exe dosyasına çift tıkladığın zaman modem resetleme yapmaz. Yukarıda 1 2 ve 4. resimlere bakarsan Not defterinden oluşturduğun resetmodem.exe yazısı sadece not defterin içinde kalıyor sen farklı kaydet yaparken uzantıyı .bat olarak C sürücüsünün içine kaydedeceksin. Şimdi o oluşturduğun bat dosyasına tıklarsan modemin reset yapacak. Modem markası farketmez. Her modeme uyar.




  • Merhaba arkadaşlar bende programı indirip kurdum. Router e tanıtmama rağmen mevcut partı indiriyor fakat sıradaki parta geçmiyor. Ben tıklarsam sıradaki parta geriye sayım başlıyor ve o part iniyor. Diğerine yine ototmatikman geçmiyor. Geri sayımda modeme reset atıyor olmalı ki sıradakini tıkladığımda indirmeye başlıyor.
    Sıradakine geçmemesinin sebebi ne olabilir?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Extreme20

    Merhaba arkadaşlar bende programı indirip kurdum. Router e tanıtmama rağmen mevcut partı indiriyor fakat sıradaki parta geçmiyor. Ben tıklarsam sıradaki parta geriye sayım başlıyor ve o part iniyor. Diğerine yine ototmatikman geçmiyor. Geri sayımda modeme reset atıyor olmalı ki sıradakini tıkladığımda indirmeye başlıyor.
    Sıradakine geçmemesinin sebebi ne olabilir?


    Bu problem cyrptload programının rapidshare ile ilgili olan bir plugin probleminden kaynaklanıyor. 2 kere fixlediler. Daha henüz tam sağlıklı değil. Biraz sabredelim. Cyrptload geliştiricisi bu problemi giderebilmek adına yakında stabil bir fix yayınlayacaktır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.