Şimdi Ara

Cyberpunk 2077 GPU Performans Test (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
6.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThE LoSt

    Sırf denemek için cracklisini indirdim adamlar önerilen sisteme 1060 koymuş 1060 30-40 fps high ayarda zor veriyor adamların oynanabilirlik anlayışı 30-40 fps heralde


    İmzamdaki sistem ile 1660 ı süper seviyesine o.c leyerek high ayar 60fps i tutturdum diyebilirim meraklısı önce almak yerine cracklisini indirip deneyebilir tatmin ederse alın paranıza yazık

    Belki linç yiyeceğim ama 1060la highda 30-40 fps veriyorsa o kadar da kötü değil. 1060 dediğin 2016nın orta seviye kartı sonuçta. Bence stuttering sorunları daha can sıkıcı. Eski nesil konsol tarafına girmiyorum bile. Cyberpunk 2077 GPU Performans Test 





  • Slim Charles kullanıcısına yanıt

    Sorun zaten kartın çıkış zamanı performansı değil önerilen sistemlerde yer alması eğer önerilen sistemde yer alıyorsan en azından 60fps sınırını tutturması lazım yani demem o ki önerilen sistem kısmı hazırlanırken 2060 yerine kazara 1060 yazılmış kanaatindeyim

  • Rx 580 mi hizoanmis
    Gtx 1060 mi yavaslamis..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes gpu tarafını tartışıyor. Gpuyu sat yenisni alırısn sorun çözülür olsa yine, cpu utilization problemi var. oyun 4-6 arası çekridek kullanıyor sanırım. ek çekirdek darboğazı var ciddi. İşlemci optimizasyonu iyi değil. Çoğu kişi işelmci tek çekridek darboğazı yaşıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThE LoSt

    Sorun zaten kartın çıkış zamanı performansı değil önerilen sistemlerde yer alması eğer önerilen sistemde yer alıyorsan en azından 60fps sınırını tutturması lazım yani demem o ki önerilen sistem kısmı hazırlanırken 2060 yerine kazara 1060 yazılmış kanaatindeyim

    Evet bu konuda haklısınız. Sırf denemek için benim dül dül r9 380le deneyeceğim bakalım lowda ne verecek.

  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Şu gördüğüm oyun derken oyun piyasadaki açık ara farkla en iyi gözüken oyun? Modellerden bahsetmişsiniz, ben 10 yıldır model yapıyorum demişsiniz burada ciddi bir Dunner-Kruger sendromu olmuş, yaptığınız statik modelleme de aldığınız FPS ile hem dikeye hemde yataya tonlarca model barındıran, bu modellerin dinamik olarak stream edilmesi gereken, piyasadaki en 'yoğun' haritaya sahip oyunu renderlamak aynı şey mi? Bunu geçtim, iş modelleme de bitmiyor, bunların ışıklandırılması var bir de. Bu kadar karmaşık ve hareketli bir dünyayı ışıklandırmak kolay mı? Az emeğe saygı lütfen şurada 2-3 model yaptınız diye bu işin arkasındaki mühendislikten, bunun teknik zorluklarından haberiniz var gibi konuşmanız hoş olmamış.



    FPS değerleri beklentinin altında ancak bu seviyede bir oyun yapmak hiç öyle kolay değil, daha önce belirttiğim gibi, oyun sadace yataya değil, dikeye doğru da aşırı detaylı, bu çok ciddi teknik zorluklar getiriyor. Firma, daha önceki oyunlarındada olduğu gibi, zaman içersinde iyileştirmeler yapacaktır oyuna. Daha 3 tane büyük DLC gelecek


    Altta aynı video üzerinden saniyeli kesit, bu modellendirmeler mi zayıf arkadaşlar? Cidden bunun zayıf olduğunu düşünüyorsanız göz doktoruna gidin çok geç olmadanç Adamlar daha ne yapsın insaf yav





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warking95 -- 13 Aralık 2020; 11:56:25 >




  • warking95 W kullanıcısına yanıt

    Tamam hocam kızmayın oyun ekibinde olduğunuzu bilmiyordum Cyberpunk 2077 GPU Performans Test 


    Yalnız ben 2-3 tane modelleme yapan birisi olarak konuşmuyorum , sektörel bazda aynı kulvarda olmasakta ışık gölge model texture ne varsa uğraşıyorum, burada söylediklerimden anlamadığın birşey var orayı aydınlatayım. 6800XT 2585Mhz ile ki bu kendisini dünyadaki en iyi grafik kartları sıralamasında ilk 3 e sokar , 2K da Ultra ayarlarda 60-70 Fps civarında sürünüyorum. Yani bir oyun en iyi ekran kartlarından birisinde 2K da bu değerleri alıyorsa , ben birşeyler beklerim hocam. Buradaki animasyonların çoğu kapalı ortam animasyonu , doğru düzgün patlama çatlama kırılma yok , doğal hareketlendirme sadece saçlarda var. Genel karakter modellerinde zaten sorun var , göz var hizan var , yani bunu söylediğim için benim gözlerim bozuksa 2007 de çıkan Crysis'e bakın , açık çevre oyunlarının geneline bakın mesala dediğimi anlarsınız. Bu kapalı mekan ışıklandırmalarında, duval kapı beton texture larında birşey yok. Buradaki bir sahneyi bir 2-3 kişi oturalım bir haftada modelleriz içinde adam da yürütürüz , önemli olan onun optimizesini sağlamak. Ben 2K da bile 6800XT ile sürünüyorsam, aracın tekerleği asfalta gömülü gelmemeli , taksicinin yüzü absürt bozuk durmamalı , yada buna benzer şeyler. Bu oyun yapımcıları babamızın oğlu değil , emeğe saygılıkta birşey yok hayrına mı verdiler sanki millete parasını bastı aldı herkes , çoğuda pişman açın bakın twitterda PS ciler iade için kuyrukta , yıllardır uğraşıyorsan , steamde anlık 1M oyuncuyu görerek rekoru 2 ye katlıyorsan , bırakında bizde birşeyler bekleyelim değilmi. RT ve DLSS diye parlattılar parlattılar oyunu , elinde tutanın elinde kaldı oyun sonuç budur.





  • Adamın ayak parmakları üçgen bir sürü yerde daha 10 gen kullanılmış öyle düzgün yuvarlak bile yapamamışlar çoğu yerde çalılar falan vasat ana karakterlerin görülen göz önünde olan kısımları güzel gözüküyor mükemmel inanılmaz falan değil ama oyun vasat geometrik açıdan. Oyun hem grafik hem performans optimizasyonu olarak beklenenin çok çok altında atmosfer olarak iyi denebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RTX 3060 Ti, RTX 3070, RTX 3080, RTX 3090'la 1080P,1440P,2160P'de Ultra Detay RTX DLSS Kapalı /Ultra Detay RTX Açık DLSS Kapalı/ Ultra Detay RTX Açık DLSS Kapalı şeklinde toplamda bir ekran kartı için 9 farklı senaryoda testleri yaptım. İstediğiniz özel bir test olursa ekleyebilirim. Oyun sürümü 1.0.4. Driver 460.79





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 13 Aralık 2020; 13:55:59 >




  • amd işlemci kullanımını etkileyen izlek(thread) lerin yarısının kullanılmasına engel olan bir bug bulundu. resmi olmayarak düzeltildi ve bariz fark var.


    ryzen 3600'de bukadar farketmiş izlek sayısı daha fazla olan cpularda daha fazla farkedecektir.


  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Hocam burada oyunun buglarından bahsediyorsanız haklısınız, ancak oyun düzgün çalışırken modellemelerde herhangi bir problem yok. Ha LOD loading problemi var düzgün yüklenmeyebiliyor, HDD ye yüklediyseniz bu problem daha bariz olur, ben şahsen NVMe ye yükledim oyun mis gibi gözüküyor. Attığım videodaki modeller piyasadaki en iyi modellerden biri, hafif bir cartoonish stil var ancak o tercih meselesi. Teknik açıdan kötü yapmaz.


    Ekran kartını clock speed e bakarak karşılaştıramazsınız, 6800XT ye dünyanın en iyi grafik kartı sırasında 3. sıraya sokmak ta ne bileyim hocam lütfen. Burada çok fazla faktör var, örneğin çekirdek sayısı, ekran kartı mimarisi, vram hızı, her clock da yapabildiği instruction sayısı, schedulerinin ne kadar zeki olduğu, desteklediği instructionlar ve teknolojiler, ve çok daha fazla şey var. Bunların hepsini bir araya alıp hesaplayarak bir ekran kartına 'iyi' diyebiliriz. Yani ekran kartının clock speed i bu anlamda hiçbir şey ifade etmiyor tek başına. Ve sizin ekran kartı piyasadaki en güçlü ekran kartlarından biriyse bu oyun da piysadaki en gelişmiş oyun, ki şurada 2-3 FPS yiyen seçeneği geriye alsanız zaten o 70FPS 80-90ı görebilir.


    Şimdi oyundan görsel olarak beklediğiniz şeyi alıyor olmanız lazım, burada kapalı bir ortam yok, oyunun haritasının tamamını yürüyerek gezebiliyorsunuz, iç mekanlara girerken dahil herhangi bir bekleme yok. Onun dışında ışıklandırma piyasadaki en iyi ışıklandırmaya sahip, etrafta tonlarca farklı model, araç, npc bulunmakta, yani Crysis le nasıl karşılaştırılıyor ayrı bir mesele, Crysis in 50 katı daha büyük haritası, Crysis gibi statik bir ortam da yok, Crysis de model varyasyonu aşırı az ken CP77 tonla farklı model(tonla farkli NPC, Araba, Obje) barındırıyor, açık dünya sabah akşam sürekli ışıklandırma konusunda değişen bir ortam, Crysis gibi bir oyunda gömersiniz gölgeleri iş biter, aynı teknik CP77 gibi bir oyuna sökmez dinamik hesaplamak gerek.


    Animasyonlara kapalı ortam animasyonu derken ne kastettiğinizi pek anlayamadım, gayet kaliteli animasyonlar ne bekliyordunuz? Animasyonun kapalı açık ortamı mı olur? Kapalı mekan ışıklandırmalarında bir şey yok derken hangi teknik eksik söyleyin aydınlanalım? Piyasada var olan her teknik var oyunda neredeyse. Piyasada var olmayan, kendi geliştirdikleri teknikler bile var.


    Burada sıkıntı, siz kapalı ortamda oturup yaparsınız doğru, ancak bu büyüklükteki haritayı aynı detay seviyesinde hangi motorla yaparsanız yapın FPS dibi boylar, şu an ne UE nede Unity agresif streaming destekliyor. UE5 de işler değişecek ancak o ayrı konu. Adamlar çağın ötesinde teknolojiler kullandılar. Ha bence onların yaptıkları hata bu oyunu 1 yıl erken çıkartmaktı, PS4 le XBOX un bu kadar ağır oyun kaldıramayacağı bariz, tamamen next-gen odaklı, Sampler Feedback, VRS ve DirectStorage kullanarak yapsalardı çok daha mantıklı olurdu.


    Yani bir kapalı mekan statik grafikler ile tamamen loading içermeyen koskocaman model dolu bir dünyada dinamik ışıklandırma yapmak teknik açıdan bam başka noktadalar. Oyunun büyüklüğünü göz önüne alırsak performans beklenenin biraz altında ancak emin olun bu seviyede teknik zorluk içeren bir oyunu şu an ki metodlarla istediğiniz kadar optimize edin çok artmaz.


    Ayrıca oyundaki RT tekniklerini açınca ışıklandırma tamamen çağ ötesi seviyeye geçiyor doğruluk açısından. Yani oyunu RT DLSS diye parlattılar doğru da bu teknikleri açan insanlar zaten görsel bir şaheserle karşılaşıyor.


    Size tavsiyem, oyunu HDD ye yüklediyseniz onu SSD ye alın buglar ciddi derece azalır, sonra gereksiz FPS yiyen seçenekler var onları azaltın, oyunun TAA blur u biraz agresif olmuş, %30 sharpen filtresi ekleyin, Film grain i de kapatmanızı tavsiye ederim sonra tadını çıkarın böyle yoğun bir şehire sahip oyun daha kolay kolay çıkmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warking95 -- 13 Aralık 2020; 14:47:46 >




  • Timeguard T kullanıcısına yanıt

    Bu bahsettiğiniz problemlerin hiçbirini ben yaşamadım.

  • Oyunu 2 saat 5600xt ile oynadım. Gereksiz ayarları kapattım bisürü ayarı ortaya çektim 1080pde 80-100 arası oynuyorum oyun içi. Fps değerlerini geçtim oyun içinde çok fazla bug var. Adamın elindeki tablet kayboluyor. Arabada ateş ederken silah sesi gelmiyor vs vs. Açıkçası oyunun daha 2 ayı varmış en az çıkması için. Şirket oyuncuların gözündeki değerini kaybetti yazık oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • warking95 W kullanıcısına yanıt

    Ana karakterin ayak baş parmağına bak oyunun içinde. Problem değil bunlar yapımcının beceriksizliği.


    Bir çok şey böyle gidiyorsun bakıyorsun ongen altıgen.


    Cyberpunk 2077 GPU Performans Test



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 13 Aralık 2020; 16:0:39 >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt

    Akşam bakarım hocam da bu bir çok şeyin on gen altıgen olması normal bir durum, her oyunda rastlarsınız buna. Sonuçra rasterization tabanlı rendering böyle işliyor, her şey üçgenlerden oluşur gereksiz yere boruya aşırı fazla üçgen koymanın anlamı yok.

  • warking95 W kullanıcısına yanıt

    Senin hatrına akşam tekrar oynayacağım hocam güncelleme geldiyse onu yaparım 2-3 saat oynayacağım söz Cyberpunk 2077 GPU Performans Test 

  • warking95 W kullanıcısına yanıt

    Ana karakteri düzgün yaparsın bari bakın ayağına bakın.


    Cyberpunk 2077 GPU Performans Test
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Hocam aman bekle ilk DLC gelene kadar, anca çözerler bugları, iade ettiysen indirim de gelir bu firma iyi indirim yapiyor. Ben CDPR fanıyım biraz anladın zaten :D ben bile bekleyeceğim. Oyunda potansiyel var şimdi erken oynamaya değmez bekleyelim biraz adam etsinler.


    Şu videoyu da ekliyorum, görsellere zarar vermeden bir kaç ayarla %35 fps kazanıyoruz bu ayarlarla





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warking95 -- 13 Aralık 2020; 19:46:33 >




  • 1660 super ve ryzen 5 2600 ultrada ortalama 35-40 fps veriyor. (1080p)
    Oturdum seviniyorum şu an
  • En iyisi hızlıca bitirip silmek adam etmeleri aylar hatta yılları bulacak.


    Nvidia Dlss olmasa 4k geçin 2k sabit bir fps ile oynamak bile imkansız. Ben bir oyun kötü ise kötü derim fan kafası çok berbat bir olgu, bu oyun bug cenneti ve berbat bir optimize ile çıkmış bakıyorum incelemelere bug vs. düzelir, süper oyun efso oyun diye 10/10 veren site ve bireysel kullanıcı var.


    Bu gösteriyor ki The Witcher 3 ve firmanın oyuncu bazlı taktir edilen yaklaşımı öyle bir kredi vermiş ki firmaya, bu bitmemiş beta hatta alpha sürüm oyunun hataları önemsenmiyor. Aynı oyunu ubi veya bethesda sunsa bu sn. başı yaşanan ve oyuna etki eden buglar yüzünden yerin dibine sokulurdu.


    Çok konuşulur bu oyun ve hataları üstüne yazık utanmadan bitmemiş bir oyun sunmuşlar piyasaya..

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.